ACTES

Copia de TRÍPTIC MEMÒRIA I PREVENCIÓ DEL TERRORISME

III JORNADES MEMÒRIA I PREVENCIÓ DEL TERRORISME

VITÒRIA GASTEIZ

18 i 19 d'abril de 2024

El Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme, amb el suport dels ministeris de l'Interior i Educació, ha organitzat durant els dies 18 i 19 d'abril, en la seu del Memorial a Vitòria, les III Jornades “Memòria i Prevenció del Terrorisme”.

En estes Jornades han participat 50 docents d'ensenyaments no universitaris de tota Espanya amb l'objectiu de treballar en els processos de desradicalització i de prevenció de la violència a les aules i en contextos socioeducatius, i també per a recuperar la importància de la memòria de les víctimes del terrorisme. Més informació al següent enllaç.

MATERIALS

II JORNADES MEMÒRIA I PREVENCIÓ DEL TERRORISME

VITÒRIA-GASTEIZ

8 i 9 de juny de 2023

El 8 i 9 de juny de 2023 en la seu del Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme a Vitòria-Gasteiz, es van celebrar les II Jornades Memòria i Prevenció del Terrorisme, en el marc del projecte educatiu desenvolupat entre el Ministeri d'Educació i Formació Professional, el Ministeri de l'Interior, el Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme i la Fundació Víctimes del Terrorisme.

Balanç de les II Jornades Memòria i Prevenció del Terrorisme en el següent enllaç.

VISITA DE L'ALUMNAT VALENCIÀ AL CENTRE MEMORIAL DE LES VÍCTIMES DEL TERRORISME

VITÒRIA-GASTEIZ

9 i 10 de març de 2023

L’activitat “Visita al Centre Memorial Víctimes del Terrorisme” de Vitòria es va programar en el marc de la setmana commemorativa del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, per a l’alumnat valencià que participa en el Projecte d'Unitats Didàctiques de Memòria i Prevenció del Terrorisme.

L’activitat es va organitzar en coordinació de la Conselleria de Justícia, la Conselleria d’Educació i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

museo

Un total de 64 alumnes i 16 docents de vuit instituts de la Comunitat Valenciana, visitaren el Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme a Vitòria.

Aquest grup el conformen els primers participants del Programa de les Unitats Didàctiques de Memòria i Prevenció del Terrorisme que la Conselleria de Justícia va posar en marxa en el curs 2021/2022 en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, el Ministeri de l'Interior i les associacions i entitats de víctimes.

El projecte contempla la visita al Centre Memorial de les Víctimes del Terrorisme subvencionada per la Generalitat en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, el testimoniatge presencial d'una víctima del terrorisme i la participació d'alumnat i docents compartint la seua experiència amb el projecte.

 

GALERIA D'IMATGES

INTERVENCIONS

Alumnat i professorat

Intervenció de Marta Buesa

Copia de Copia de FORMACIÓN PROFESORADO (1)