Curs de Física Moderna en Secundària

En aquest curs s’introduiran conceptes bàsics de teoria de la relativitat i teoria quàntica, amb èmfasi en alguns dels dubtes comuns que presenten els estudiants. També és tractaran tems actuals en física de partícules, física nuclear, gravetat, cosmologia i aplicacions mèdiques de la física de partícules; per a cadascuna d’aquestes sessions és comptarà amb un investigador de l’IFIC expert a l’àrea, que exposarà els darrers avenços en aquests camps.
També és presentaren diversos experiments que és poden dur a terme de manera casolana a l’aula, com la fabricació d’una cambra de boira que permet visualitzar la radioactivitat ambiental o la construcció d’un accelerador de bols que utilitza els mateixos principis que els acceleradors de partícules.
Aquest curs és una col·laboració entre l’Institut de Física Corpuscular (IFIC) i el CEFIRE CTEM.
Per a més informació i inscriure’t al curs ací