Dissabte 21 de Novembre en directe (Youtube, 11.30-12.30).
Us convidem a assistir a l’última Xarrada Family de l’any 2020 en format online que organitzem el dia 21 de novembre emetent en directe des del Jardí Botànic de la Universitat de València.
Durant la xarrada, dedicada a la matemàtica Maryam Mirzajani, veurem els vídeos que cada grup d’alumnes i alumnes de l’IES Abastos de València van realitzar després d’entrevistar les expertes participants.
També van iniciar les sessions Family l’IES Font de Sant Lluis de València. Si bé per a aquesta edició no s’ha pogut acabar amb la realització dels vídeos per les circumstàncies d’enguany, sí que podrem comptar amb les expertes participants, ens contaran també com va ser entrevistar i rebre en els seus centres de treball a l’alumnat d’aquest centre.
Encara que emetrem en directe pel nostre canal de YouTube us agraïm la inscripció prèvia en go.uv.es/girls4stem/maryam.
Expertes participants: IES Abastos
- Paula Cerverón Capilla, ingeniera informàtica, actualment Team Leader IT, dirigint un equip, en l’empresa Grupo Romeu Multiservices.
- Cristina I. Font Julián, enginyera tècnica en informàtica de sistemes, gestora d’informació i centrada en la cibermetria. Actualment forma part del grup Trademetrics de la Universitat Politècnica de València.
- Anabel Forte Deltell, matemàtica especialitzada en estadística. Combina la docència i investigació a la Universitat de València amb diferents projectes de divulgació científica, a més de formar part del projecte Girls4STEM.
- Sara García Bécares, enginyera superior en Informàtica i especialista en ciberseguretat, actualment és responsable de Talent en Ciberseguretat en INCIBE, Institut Nacional de Ciberseguretat.
Expertes participants: IES Font de Sant Lluís
- Elena Pinilla Cienfuegos, física investigadora en nanofotònica i nanotecnologia en el Centre de Tecnologia Nanofotònica (NTC)-UPV, compagina la seua investigació amb el seu compromís per la divulgació científica i entorn de la dona en la ciència.
- Cristina Rodríguez Aranegui, enginyera de telecomunicacions, treballa actualment en Telefònica Espanya com a responsable de manteniment de serveis.
- Isabel Cordero Carrión, professora a la Universitat de València, treballa en els camps de les matemàtiques i de l’astrofísica. Isabel és secretària de la Societat Espanyola de Relativitat i Gravitació i duu a terme diferents activitats divulgatives, entre altres dins de l’Associació Sapiència de la qual forma part.
- Emilia López Iñesta, professora a la Universitat de València i investigadora en la ETSE-UV Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, treballa els camps de les matemàtiques -i didàctica de les matemàtiques-, estadística i ciència de dades. A més de formar part de l’equip de Girls4STEM, participa activament en altres projectes divulgatius.
Aquesta xarrada, orientada al públic en general i, especialment, a professorat de diferents nivells educatius, es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM des de la ETSE-UV, el Vicerectorat d’Igualtat Diversitat i Sostenibilitat i la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València i compta amb el suport de la Generalitat Valenciana. El centre educatiu que desitge participar en aquestes xarrades haurà de registrar-se com a centre participant a través de la nostra web. Una vegada inscrit, podran presentar tantes biografies com equips estiguen interessats a participar, sempre que cada equip realitze la biografia d’una experta diferent. Per cada equip s’acordarà amb el centre una experta STEM, de la qual les i els estudiants elaboraran un vídeo explicant la seua biografia.
El projecte Girls4STEM té com a principal objectiu el foment de vocacions en les àrees STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, per les seues sigles en anglés) entre el públic en general i, de manera molt particular, entre les xiques; en la web del projecte (http://www.girls4stem.es)és possible consultar més informació sobre els objectius i activitats del projecte.
També podeu seguir-nos en xarxes socials:
- En twitter @Girls4STEMVLC (https://twitter.com/Girls4STEMVLC)
- En Facebook @Girls4STEM (https://www.facebook.com/Girsl4STEM)
- En Instagram @girls4stemvlc (https://www.instagram.com/girls4stemvlc/)
- En Youtube @Girls4STEM VLC (https://bit.ly/3es1ZJq)