Aneu a la barra d'eines

Dia Mundial del Reciclatge: 17 de maig de 2020

El pròxim 17 de maig es celebrarà el Dia Mundial del Reciclatge i, al CEFIRE CTEM, volem ressaltar la rellevància d’aquest dia. Sobretot a l’actualitat perquè, a causa de la crisi sanitària del coronavirus, s’està produint un excés de fem (a causa del confinament a casa), així com de plàstics i materials no reciclables (mascaretes i guants d’un sol ús…). És per això que, encara més en aquestos durs moments, no devem ni podem deixar de reciclar.

Com hem dit, a la biblioteca del CEFIRE CTEM, igual que vàrem fer el mes passat amb el Dia Internacional de la Mare Terra, tampoc volem deixar passar per alt el Dia Mundial del Reciclatge i la relació entre ells, ja que ambdós dies tenen com a objectiu la protecció del medi ambient. Perquè recordem que a causa del confinament s’ha produït una reducció sense precedents de les taxes de contaminació. Així que, no ho espatlem, continuem cuidant la nostra Mare Terra des de casa i reciclem correctament tot el nostre fem. Deixem que el planeta continue respirant i no ens oblidem d’ell durant aquesta pandèmia.

Per a aquesta ocasió, a la biblioteca del CEFIRE CTEM hem confeccionat un document (PDF adjunt davall) en el que hem arreplegat materials i recursos online dedicats al Dia Mundial del Reciclatge perquè pugau aprendre i reciclar des de casa, ara i sempre. També podreu fer manualitats amb material reciclat junt amb tota la vostra família.

Però no hem volgut passar per alt la situació extraordinària que, per desgràcia, estem vivint per la COVID-19, que fa que també hàgem d’aprendre sobre els canvis en la gestió de residus i el correcte reciclatge dels elements de protecció personal. Per això, en aquest document adjunt hem creat l’apartat “Reciclatge i coronavirus”, on podràs aprendre i informar-te sobre el reciclatge en la situació actual (que a vegades no és la desitjada) d’emergència sanitària.

Finalment, en el document també podràs trobar una bibliografia sobre el tema, amb material disponible en préstec a la nostra biblioteca i que, esperem que molt prompte, pugues disfrutar i tindre a la teua disposició. No oblidem que tot açò passarà.

I, recorda, les possibilitats de reciclatge són moltes i necessàries per al medi ambient. Aquesta jornada ens recorda que l’excés de rebutjos és un perill per a la nostra salut. En aquests moments tan difícils en els que usem diversos elements de protecció d’un sol ús i passem tant temps a casa, reciclar es convertix en un xicotet gest diari que cuida la salut del nostre planeta. Així que ja saps, posa’t en marxa i RECICLA!!

Pots descarregar-te el document complet en PDF ací

Dia Mundial del Reciclatge - 17 maig 2020