Activitats Extraescolars

Inici de curs

Inici de curs

PROGRAMA D’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EN REGNE UNIT

 

Del 20 al 27 d’octubre del 2019 alumnat de 2n, 3r i 4t de ESO de l’IES N.1 de Xest, ha participat en un programa d’immersió lingüística en Regne Unit, acompanyats per Ana Montañés, Nacho Martí i Isabel Gelabert, professorat del Programa Plurilingüe, dels departaments d’Anglés, Educació Física i Biologia i Geologia, respectivament.

Durant l’estança, que s’ha desenvolupat principalment en el poble d’Exmouth, els alumnes han tingut l’oportunitat d’ampliar i practicar els seus coneixements de la llengua anglesa mitjançant classes, convivint amb famílies i a través de nombroses activitats. A més de realitzar diverses visites, entre les que cal destacar Exeter i Londres.

Punxant la imatge, pots accedir a totes.

 

 

PROJECTE D’ESTRUCTURES DE PAPER I COLA EN TECNOLOGIA DE 1r D’ESO

Els alumnes de 1r d’ESO han fet una estructura triangulada amb paper i cola. I encara que, en principi ells no ho creien, l’estructura ha soportat el pes de dos alumnes.

Punxant la imatge pots accedir a totes:

 

ACTIVITAT DE 3r d’ESO

El passat 3 de març els alumnes de 3r d’ESO varen assistir al teatre Flumen, per a veure l’obra “La cena de los idiotas” en francés i visitaren el museu d’història de València. A més, varen realitzar un taller de geografia en el riu Turia. Aquesta activitat va ser organitzada pels Departments de Geografia i Història i Francés.

 

 

 

XERRADES DE DONES CIENTÍFIQUES

 

En commemoració de l’11 de febrer “dia de la dona i la xiqueta en la ciència”, els nostres alumnes han pogut gaudir de diverses xerrades impartides per científiques de gran rellevància en diferents camps de la ciència, en el saló de graus del Complex Educatiu de Xest:

Berta Barroso, professora d’investigació del CSIC i pionera en desenvolupar física nuclear experimental a Espanya va impartir una xerrada per als nostres alumnes de 4t d’ESO, el dimarts 11 de febrer de 12:50h a 14:30h.

Alicia Forment, llicenciada en ciències químiques, per la Universitat de València, actual investigadora i docent a l’Institut de Ciència Molecular, on desenvolupa treballs sobre nanomaterials bidimensionals, va realitzar una xerrada per als nostres alumnes de 3r d’ESO el passat dimecres 12 de febrer de 12:50h a 14:30h.

 

 

 

Marta Reglero, tècnica i investigadora del sector espacial, de la Universitat politècnica de València va impartir una xerrada el passat dijous 13 de febrer de 12:50h a 14:30h, per als nostres alumnes de batxillerat.

 

El 14 de febrer de 12:00h a 12:50h va donar una xerrada per als nostres alumnes de 1r i 2n d’ESO Concepción Jordá Gutiérrez, iaia del nostre alumne de 1r d’ESO K, Rodrigo Lara, enginyera agrònoma i viròloga vegetal, actualment jubilada, que ha sigut Catedràtica i Directora del Departament de Patologia Vegetal a la Universitat Politècnica de València, Directora del laboratori nacional de referència de virologia vegetal, Científica del projecte UNIDO de la UE, i descobridora entre altres coses d’alguns virus. 

 

 

 

I de 12:50h a 13:40 h va impartir una xerrada per aquests alumnes, Andreea Anghel, mare del nostre alumne de 1r d’ESO K, Mario Ignacio Anghel, biòloga i gerent de la empresa Syt Microbiología València on desenvolupen, produeixen i apliquen solucions microbacterianes innovadores formulades per a fer altre tipus d’agricultura ecològica.  

 

Punxant les imatges podeu accedir a totes les fotografies.

 

IV PREMIS PARANIMF DE RELAT CURT I FOTOGRAFIA
Edició 50 Aniversari del Complex Educatiu de Xest

 

A partir del 17 de febrer s’obren les bases per a un concurs de relat curt i un altre de fotografia.

 

Bases de participació 

 

GUANYADOR DEL CONCURS DEL LOGOTIP DEL 50 ANIVERSARI DEL COMPLEX EDUCATIU DE XEST

L’11 de desembre del 2019, el jurat presidit pel Director Gerent D. Lucas Ferrando Zapater va donar a conèixer que el guanyador del concurs del logotip identificatiu de la celebració del 50 aniversari del Complex Educatiu de Xest, és Jesús Huerta Crespo.

 

CONCURS DE NADAL DE LA FUNDACIÓ QUAES

 

El nostre alumnat de 4t d’ESO de Biologia i Geologia ha participat en el concurs “Felicita el Nadal de QUAES!” resultant guanyador el dibuix realitzat per Paula García Jordán de 4t d’ESO N i que forma part de la postal de felicitacions nadalenques de la fundació:

 

JORNADA D’ACTIVITATS ESPORTIVES

 

El passat 20 de desembre es va realitzar una jornada d’activitats esportives, precedida per un esmorzar oferit per l’AMPA.

Aquestes activitats consistiren en tornejos de colpbol, bàsquet i futbol per a alumnat de 1r a 3r d’ESO i de 4t d’ESO a 3r de batxillerat. Resultant guanyadors els següents equips: 

  • Equip guanyador del torneig de futbol de 1r a 3r d’ESO: “Tares FC” format per Óscar Tamarit, Iván Albert, Guillem Ramis, Víctor Esteban, Ismael San Bartolomé i Ignacio Francés.
  • Equip guanyador del torneig de futbol de 4t d’ESO a 3r de batxillerat: “CSKA la ropa” format per Adrián Tamarit, David de Miguel, Ernest Rodrigo, Carlos Martínez, Daniel Tirado i Nikole Rubio.
  • Equip guanyador del torneig de basquet: “Jarlekines y Piñero” format per Manu Golpe, José María Oltra i Nacho Piñero. 
  • Equip guanyador del torneig de colpbol: “The champions” format per Alberto Blasco, Alfonso Gosálvez, Adrián Blasco, Sergio Fernández, David Serrano i Miguel Jordá.

Punxant sobre la imatge, pots accedir a totes.

 

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL PER A L’ERADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

Des de l’observatori de Convivència s’han promogut diverses activitats per a seguir “lluitant” contra tot tipus de violència contra la dona, que s’han treballat en tutoria, des de vídeos per a reflexionar, frase “tòpics” dels que es diu o s’escolta de la dona en qualsevol dels àmbits de la seva vida i també el que hauria de dir-se,… i es va realitzar un fotocall amb aquestes frases el passat dilluns 25 de novembre.

Punxant la imatge pots accedir-ne a totes.

 

CONCURS DEL LOGOTIP DEL 50 ANIVERSARI DEL COMPLEX EDUCATIU DE XEST

Punxant la imatge pots accedir a les BASES DEL CONCURS.

 

 

COMMEMORACIÓ “DIA INTERNACIONAL PER A L’ERADICACIÓ DE LA POBRESA”

17 d’octubre de 2019

 

Des de l’Observatori de Convivència s’ha organitzat un acte per a commemorar aquest dia i generar una conciència positiva i de solidaritat amb tots aquells sectors, especialment en la nostra comunitat, que estan patint directa o indirectament aquesta lacra.

S’han recollit aliments no peribles (arrós, pasta, sucre, galetes, llegums, oli,….) des de cadascuna de les tutories i a més, el 17 d’octubre, durant el segon pati s’ha llegit un manifest sobre l’eradicació de la pobresa.

Punxant la imatge pots accedir a totes.

 

A més el passat 24 d’octubre es varen lliurar a Càritas els aliments que s’havien replegat en commemoració del “Dia Internacional d’eradicació de la pobresa”.

Punxant la imatge pots accedir a totes.

 

 
VAGA DEL CLIMA

 

 

 

El divendres 27 de setembre en suport a la vaga del clima, realitzem un xicotet acte en l’hora del pati, en els baixos del bloc 7.

Des de l’Observatori de Convivència i amb els suggeriments d’algunes professores, vàrem proposar a tot el professorat i alumnat que aqueix dia (els/as que pogueren) vingueren a classe amb alguna peça de vestir de color verd; també repartirem polseres del mateix color entre tots/as els les participants. Durant aqueix xicotet acte es van explicar els motius de la vaga d’aqueix dia i el nostre gest de suport a aquesta.

Punxant la imatge pots accedir a totes:

 

 

ACTE DE CELEBRACIÓ DEL 20 ANIVERSARI DELS PLANS D’ESPECIALITZACIÓ ESPORTIVA
 
El passat divendres, 20 de setembre, a les 18:00 hores, en el pavelló doble del complex educatiu de Xest, va tindre lloc l’acte del 20 aniversari dels plans d’especialització esportiva.
Varen assistir al voltant de 500 persones, entre elles, antics alumnes, professors, entrenadors i educadors dels plans. Varen comptar amb la presència del Director General d’Esports, Josep Miquel Moya, Gerents i Equips Directius de Residències i institut.
L’acte va ser amenitzat per una banda de jazz, es va repartir un cocktel de benvinguda i es varen projectar fotografies i videos de moments entranyables al llarg d’aquests anys. El director general d’esports va realitzar el discurs de benvinguda i es va passar a realitzar un joc de kahoot sobre preguntes relacionades amb el dia a dia en el complex i els plans. L’acte, molt entranyable, va finalitzar vora les 20:00 hores.
Punxant la imatge, pots accedir a totes:
 
 

 

 

ACTE D’INAGURACIÓ DEL CURS 2019-20

 

Dilluns 9 de setembre a les 19:00h en el Saló de graus de Gerència, varen assitir els familiars i nous alumnes dels plans d’especialització esportiva i del CEAR del motor, d’aquest curs escolar 2019-20.

Foren rebuts per la Directora del IES, Carmen Chirivella, el Director de Residències, José Bermejo, el Gerent del Complex, Lucas Ferrando, i el Director Territorial d’Educació, Santiago Estañán. Va tancar l’acte el Director General d’Esports, Josep Miquel Moya.

La Cap d’Estudis, Verónica Fos, va presentar a una representació d’alumnes ajudants (Andreu Llopis, Alex Calatrava, María Garrido, Julia Martínez, Héctor Herráez i Laura De Lamo), de l’observatori de convivència del centre, i es va donar pas a la intervenció de dos alumnes de 3r de batxillerat (Nikole Rubio i Juan Cárdenas), amb una llarga trajectòria en els plans.

Punxant la imatge, pots accedir a totes.

 

2018-19

2018-19

 

GRADUACIÓ DELS ALUMNES DE 4º D’ESO

 

El passat 25 de juny a les 18h, va tindre lloc l’acte de lliurament d’orles de l’alumnat de 4t d’ESO a la sala de graus del Complex Educatiu de Xest.

Punxant la imatge pots veure totes.

 

MÚSICA C.E. CHESTE 2018-2019

 

  • “LOS ALIMENTOS” 1r DE ESO:  Concert

 

  • “FEMALE 2019” 2n DE ESO: Concert

 

  • “THE EXAM” 4t DE ESO: Concert

AQUARAMA
El passat 18 de juny els alumnes del IES N.1 de Xest, varen realitzar una excursió a Aquarama des de les 10h a les 17:30h.
 

    Punxant la imatge pots veure totes.

PROJECTE “ALIMENTACIÓ SALUDABLE”
Per segon any consecutiu s’ha dut a terme, amb l’alumnat de 1r ESO dels plans d’especialització esportiu, una setmana de treball sota un projecte comú: l’alimentació saludable. Des de les diferents assignatures del curs se’ls ha donat una visió el més pràctica, lúdica i investigadora d’aspectes fonamentals relacionats amb aquest tema, treballant sempre en equips, per materialitzar tota aquesta informació en un concurs final de preguntes, que va aglutinar tota la informació donada durant el projecte. Els guanyadors d’aquest concurs va ser el grup denominat “Els alcachofos. Enhorabona a tots per l’excel·lent implicació.

Punxant la imatge pots veure totes.

 

JORNADA D’INTEGRACIÓ IES N.1 CE XEST

El passat 14 de maig de 2019 es va celebrar al CE Xest la 2a jornada d'integració, organitzada per la Conselleria d'Esports, entre diversos col·legis d'educació especial de la província de València i tots/es els/les alumnes de 1r d'ESO de l'IES n.1 de Xest.
L'activitat va consistir en compartir una jornada d'activitats fisicoesportives, dirigides per les federacions d'handbol, beisbol, hoquei, rugbi, tir amb arc i voleibol, entre els alumnes d'educació especial i els alumnes esportistes de 1r d'ESO que estudien a l' IES n.1 de CE Xest.
A més, l'alumnat del cicle mitjà d'activitats físic-esportives de l'IES n.2 de CE Xest, que estan cursant l'assignatura de Conducció d'Activitats per a Persones Discapacitades, van ajudar i van col·laborar molt activament en el desenvolupament d'aquestes activitats, impartint algunes d'elles, conduint als grups i posant en pràctica tots els coneixements que van adquirint en els seus estudis.
La jornada va ser tot un èxit de participació, de col·laboració entre els diferents grups d'alumnes, d'integració i de conscienciació cap a un grup de població amb el qual no sempre es té el contacte suficient.
A destacar el comportament i l'actitud de l'alumnat de l'IES n.1 de Xest que va saber adaptar-se, en cada moment, a cadascuna de les característiques del grup amb el qual interactuava, gaudint i fent gaudir a tots els participants.


 

SENDERISME PEL GR7 I EL PANTÀ DE BENAGÉBER

 

El passat 9 de maig, el departament d’Educació Física de l’IES n. 1 de CE Xest va organitzar la seua ja tradicional eixida de senderisme per un tram del GR7 al seu pas pel pantà de Benagéber.

Els/les alumnes participants foren els/les de 1r d’ESO, que mostraren un comportament i una actitud molt positiva durant tota la jornada. Els profes acompanyants foren Ana Montañés (anglés), Mar Cervera (tecnologia) i Nacho Martí (EF).

La ruta tenia una dificultat mitjana i una distància d’uns 12 km, començant en la presa del pantà de Benagéber i recorrent el caserío de Bercuta, el pont penjat sobre el riu Túria, els dolls de Barchel, i acabant de nou a la mateixa presa del pantà.

Amb aquest tipus d’activitats, el departament d’educació física vol inculcar els seus alumnes el respecte per la natura i les activitats que en ella es poden realitzar, i posar de rellevància el coneixement dels senders de gran recorregut repartits per tot el país com a alternativa a les activitats físico-esportives en familia o amb els amics.

Punxant la imatge pots veure totes.

 

CAMPIONAT DEL MÓN ESCOLAR D’ORIENTACIÓ (WSCO)

L’equip Cadet Masculí de l’IES n.1 de Xest que anava amb la Delegació Espanyola a aquest Campionat Otepaa (Estonia), obtingué la 4ta plaça en la Classificació de Centres Escolars, després d’una dura competició amb els centres de Finlàndia i Itàlia (els dos primers foren Suècia i França), tots ells i fins els 15 primers equips eren centres de tecnificació esportiva com el nostre.

 
El resultat és important, però el millor, l’experiència i l’oportunitat que tenen els esportistes per a relacionar-se amb esportistes d’altres països, l’intercanvi cultural, pràctica d’idiomes, etc. Com podeu veure en el següent vídeo.
 
A continuació teniu notícies publicades en les respectives federacions nostres, així com la notícia de la universitat:
 

 

 

LA GENÒMICA VA AL COLE

El 6 de maig, els alumnes de 4t d’ESO de Biologia i Geologia i de Ciències Aplicades a l’Activitat Professional varen realitzar l’activitat “La genòmica va al cole” de la fundació QUAES, on profunditzaren en diferents aspectes de la genètica i varen extraure ADN al laboratori. A més, es varen lliurar els premis del concurs “Felicita el nadal de QUAES” convocat per aquesta fundació, a l’alumna Marta Poquet guanyadora de la postal nadalenca i les alumnes Sara Gimena i Lucía Navarro guanyadores de l’adorn nadalenc.

Punxant la imatge pots veure totes.

 

ESCAPE ROOM

El passat 10 d’abril l’alumnat de 2n d’ESO va realitzar un Escape Room organitzat pel Departament de Matemàtiques. 

A continuació tens la fotografia de les guanyadores. 

Punxant la imatge pots veure totes.

 

MUNDIAL ESCOLAR DE VOLEIBOL A CROÀCIA

El Mundial Escolar de Voleibol s’ha celebrat a Croàcia del 30 de març al 6 d’abril, sent medalla de bronze les xiques i resultant els xics els quarts classificats. 

Punxant la imatge pots veure totes.

 

RECITAL-CONCERT D’ESTELLÉS I MIGUEL HERNÁNDEZ

El 5 de març de 12:30 a 14:30 hores es va realitzar un recital- concert d’Estellés i Miguel Hernández, a la capella del complex, organitzat pels departaments de valencià i castellà, al que varen assistir els alumnes de 1rBAD i 3rBAD. 

Punxant la imatge pots veure totes.

 

VISITA A LA UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE VALÈNCIA

Els alumnnes de segon i tercer de Batxillerat, varen assistir a la Universitat Politècnica de València el passat 12 de febrer, per a informar-se de l’oferta acadèmica.

 

TEATRE EN ANGLÉS I RUTA HISTÒRICA EN VALÈNCIA

 

El 7 de febrer, l’alumnat de 1r d’ESO ha realitzat una activitat extraescolar organitzada pels departaments de Geografia i Història i d’anglés, on han vist una obra de teatre en anglés “Beetlejuice”, a l’auditori de Paiporta, en la qual els alumnes han participat i els ha agradat molt. Després han anat a València per relaitzar una ruta historicoartística de la ciutat, veient en primer lloc la sessió del Tribunal de les Aigües que té lloc tots els dijous a les 12h i a continuació han conegut l’origen romà de la ciutat, visitant els edificis més representatius del Barri de la seu, la plaça de l’Almoina i la seva jaciment arqueològic, les 3 portes de la Seu, la romànica o portada del Palau, la Barroca o Porta dels Ferros i la dels Apòstols. També han conegut els aspectes més rellevants del Palau de la Generalitat i del de Benicarló, actual seu de les Corts. I per finalitzar han après alguna cosa més sobre la història i l’aspecte de les famoses Torres de Serrans. Tot aquest circuit ha estat amenitzat amb proves i preguntes per les quals els guanyadors rebran un obsequi el pròxim dilluns. Ha fet un temps primaveral i encara que cansats han tornat a menjar al Complex amb la sensació d’haver aprofitat i disfrutat molt del matí.

Punxant la imatge pots veure totes.

 

CONCOURS GASTRONOMIQUE FRANÇAIS

El passat 17 de desembre es va celebrar el concurs gastronòmic de francés, on resultaren guanyadors Jorge Navarro i Ernest Rodrigo.

Punxant la imatge pots veure totes.

 

 

YINCANA

El 21 de novembre es va realitzar una yincana en la que va participar tot el centre, amb activitats molt diverses organitzades pels diferents departaments didàctics.

Punxant la imatge pots veure totes:

 

DIA INTERNACIONAL PER LELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

25 DE NOVEMBRE DE 2018

 

Des del 19 de novembre, Shan realitzat diverses activitats per a leliminació de la violència contra les dones organitzades per l‘observatori de convivència, com cartells, photocall, concurs de “curts” o cantar “la Puerta violeta” de Rozalén en el pati del 29 de novembre, i que han culminat el 30 de novembre amb el visionat dels curts, la lectura dun manifiest realitzat pels alumnes de batxillerat i el lliurament de premis del concurs de “curts“.

Video de “la puerta violeta” de Rozalén

video del manifest

Punxant la imatge pots veure totes:

Participació en el Programa Nacional de Centres d’Educació Ambiental en Viérnoles (Cantàbria)

Participació en el Programa Nacional de Centres d’Educació Ambiental en Viérnoles (Cantàbria)

Alumnat de 4t d’ESO va participar en el Programa Nacional de Centres d’Educació Ambiental en Viérnoles (Cantàbria) del 13 al 17 de novembre del 2017, subvencionat pel Ministeri d’Educació.  

Durant aquesta setmana, varen realitzar nombroses activitats junt amb un grup d’alumnes del C.D.P. Santa María de Guadalupe de Córdoba, com itineraris pel parc natural de les dunes de Liencres, la serra del Dobra, els valls “pasiegos” del riu Pisueña, Santander i  Península de la Magdalena i Santillana del mar. A més de visita a la neocueva d’Altamira i al museu del mar Cantàbric i una ruta en vaixell per la badia de Santander.

D’altra banda, varen desenvolupar interessants tallers com els de geocaching, “supermarket”, anàlisi de rius, determinació d’arbres, construcció de nius, “acid rain”,…

 A continuació tens un enllaç a la memòria fotogràfica d’aquestes activitats.

(Punxant la imatge podràs veure totes les fotografies).

Inici de curs

Inici de curs 2017/18

 

GRADUACIÓ DE 4t D’ESO

 

Els alumnes de 4t d’ESO es varen graduar els passat 21 de juny a les 18h al Saló d’Actes de Gerència, on les tutores realitzaren el lliurament d’orles.

 

Punxant la imatge pots accedir a totes:

 

 

 

GRADUACIÓ D’ALUMNES AJUDANTS

 

Els nous alumnes ajudants es varen graduar el dimarts 19 de juny de vesprada.

Punxant la fotografia pot accedir-ne a totes:

 

 

 

EIXIDA A SOGORB

 

El dimarts 19 de juny, es va realitzar una eixida a la piscina recreativa de Segobriga Park, en Sogorb, on varen assistir alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO i que va ser organitzada pel Departament d’Extraescolars.

 

Punxant  la fotografia pots accedir-ne a totes:

 

EXPOSICIÓ DE TREBALLS DE 4t D’ESO DE PLÀSTICA

 

El passat 6 de juny els alumnes de 4t d’ESO de plàstica realitzaren una exposició dels treballs duts a terme aquest curs.

Punxant la fotografia pots accedir a totes:

 

 

GRADUACIÓ DEL 3r DE BATXILLERAT D’ESPORTISTES

 

 

El passat 25 de maig a les 18h es va celebrar en el Saló de Graus de Gerència la graduació dels alumnes del 3r de batxillerat d’esportistes.

 

 

Punxant la fotografia pots accedir a totes.

 

 

ACTIVITATS DEL DEPARTAMENT DE MATEMÀTIQUES

 

El departament de Matemàtiques vol compartir amb tot@s vosotr@s algunes de les activitats complementàries i extraescolars dutes a terme aquest curs 2017-18, així com els guanyadors/es dels concursos organitzats, amb l’objectiu de fomentar les matemàtiques entre el nostre alumnat i motivar-los, per la seua aplicació, bellesa i la necessitat de tot això.

 

CONCURS DE DIBUIX EN COMMEMORACIÓ DEL DIA ESCOLAR DE LES MATEMÀTIQUES

 Concurs de dibuix amb el qual es serigrafiaren samarretes, en commemoració del Dia escolar de las Matemàtiques, que és el 12 de maig. Guanyadora: Thalía Giménez Valero, de 3r ESO-N.

 

 

 

CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA EN COMMEMORACIÓ DEL DIA ESCOLAR DE LES MATEMÀTIQUES

Concurs de fotografia matemàtica, en commemoració també del Dia escolar de les Matemàtiques, que és el 12 de maig. Guanyadora: Lucía Navarro Tarín, de 3ºESO-K.

CONCURS DE REDACCIÓ SOBRE LA RUTA  MATEMÀTICA

Concurs de redacció sobre la Ruta matemàtica que realitzarem el 25 d’abril per València, organitzada per la Universitat de València. Guanyadora: Zhao Rodrigo Golzalbo, de 3ºESO-N.

 

Punxant la imatge pots accedir-ne a totes.

RUTA MATEMÀTICA AMB 2n D’ESO

Ruta matemàtica realitzada amb 2n d’ESO  al nostre centre, el 22 de març, amb algunes fotografies d’aquell dia.

 

Punxant la imatge pots accedir-ne a totes.

 

 

CONCURS AMB TANGRAMS

Concurs amb Tangrams, realitzat durant els patis de la setmana del 7 al 11 de maig, en commemoració del Dia escolar de les Matemàtiques, amb algunes fotografies de aquells dies.

Punxant la imatge pots accedir-ne a totes.

 

 

 

LLIURAMENT DELS DIFERENTS PREMIOS

Lliurament dels diferents premis, a l’hora del pati del 11 de maig, junt amb algunes fotografies d’aquell moment

 

Punxant la imatge pots accedir-ne a totes.

 

 

 

CONCURS DE MICRORRELATS

 

 
En commemoració al Dia mundial del llibre, l’observatori de convivència ha posat colofó, el dijous 26 d’abril en el segon pati, al concurs de microrrelats que han dut a terme en les assignatures d’anglés, valencià i castellà. A més, s’han lliurat els premis als guanyadors.

 

Punxant la imatge pots accedir a totes.

 

 

Lectura 1                                                                                     Lectura 2                                                                                   Lectura 3

 

Lectura 4                                                                                     Lectura 5                                                                                   Lectura 6

 

 

TU SÍ QUE VALS

 

El passat 28 de març del 2018, es va celebrar el concurs “Tú sí que vals”.

 

(Punxant la imatge pots accedir a totes).

 

 

Vídeo guanyador del 1r premi

 

Vídeo guanyador del 2n premi

 

Vídeo guanyador del 3r premi

 

 

JORNADA DE SENSIBILITZACIÓ PER ABAY

 

L’associació ABAY per al desenvolupament a Etiòpia, ha dut a terme una jornada de sensibilització dirigida a alumnes de 2n d’ESO durant el 20 de març del 2018.  

El passat 22 de desembre el nostre institut va organitzar una cursa solidària, la recaptació de la qual, va ser destinada per a projectes a Etiòpia desenvolupats per ABAY.

 

Llegir més

 

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

 

L’Observatori de Convivència, amb l’ajuda de l’Equip d’Alumnes Ajudants, durant la setmana del 5 al 9 de març, ha organitzat i realitzat una sèrie d’activitats per a commemorar el Dia de la Dona. Des del professorat i algunes tutories, s’ha col·laborat per a dur a terme algunes de les activitats proposades.

Les activitats s’han dut a terme els dies 5, 6 i 7, de març en el segon pati, de 12:30 a 12:50h, en els baixos del bloc 7 i varen finalitzar el dia 8 amb la posada en escena d’una dramatització; durant aquests dies es varen realitzar lectures de cites, relats, contes,… per part de l’alumnat ajudant, a més del visionat d’enregistraments realitzats pel nostre alumnat.

 

Observatori de Convivència i Equip d’Alumnes Ajudants de l’IES 1

 

(Punxant la imatge pots accedir a totes).

 

 

 

PROGRAMA D’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA A IRLANDA

 

Del 14 al 21 de gener del 2018 alumnat de 2n, 3r i 4t d’ESO de l’IES N.1 de Xest, ha participat en un programa d’immersió lingüística a Irlanda, acompanyats per Ana Montañés, Alberto Acero, Nacho Martí i Isabel Gelabert, professorat del Programa Plurilingüe, que pertany als departaments d’Anglés, Física i Química, Educació Física i Biologia i Geologia, respectivament.

Durant l’estància, que s’ha desenvolupat principalment al poble d’Ennis, els alumnes han tingut l’oportunitat d’ampliar i practicar els seus coneixements de la llengua anglesa mitjançant classes, convivint amb famílies i amb nombroses activitats, en les quals han aprofundit en diferents aspectes de la cultura irlandesa (caçons i balls tradicionals, festes, història, natura, etc.) A més de realitzar diverses visites, entre les que hem de destacar els penya-segats de Moher i Dublín.

Des de l’equip educatiu volem agrair la bona actitud de l’alumnat durant el desenvolupament de les activitats, així com l’atenció rebuda en Clare Language Centre i l’hospitalitat de les famílies irlandeses, que han suposat una experiència inoblidable per a tots.

Punxant la imatge pots accedir a totes les imatges.

 

 

We were amazed by the positivity of your students and it was such a great way for us to start our season with your group!

CLARE LANGUAGE CENTRE

 

DIA DE LA PAU

 

El passat 30 de gener, organitzat per l’Observatori de Convivència i amb la col·laboració de l’equip d’Alumnes Ajudants, celebrarem el Dia de la No Violència i la Pau; realitzarem cartells commemoratius amb cites de personatges il·lustres, frases amb missatges sobre la pau i la no violència redactades per l’alumnat, decàleg de la pau i dibuixos commemoratius.

A tot el professorat del centre se li va facilitar material per a què durant els dies previs a la celebració treballaren amb el seus alumnes en les classes i tutories.

L’acte va finalitzar amb la participació de l’alumnat cantant la cançó “Color esperanza” de Diego Torres, en karaoke.

 

Punxant la imatge pots accedir a totes les imatges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LUCES DE BOHEMÍA

 

Assistència dels i de les alumnes de 4t i 3r BAD al teatre Olympia de València per a gaudir de la representació de Luces de Bohemia de Valle-Inclán, el passat 17 de gener, acompanyats de Antonio Espejo, Manolo Carrascosa i Amparo Fuertes.

Punxant la imatge pots accedir a totes les imatges.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVITATS CELEBRADES EL 22 DE DESEMBRE DEL 2017

 

Durant el passat 22 de desembre, de matí, es varen realitzar torneigs de basquet i futbol sala, així com una cursa solidària, la recaptació de la qual, va ser destinada al desenvolupament a Etiòpia, mitjançant l’associació Abay.

Punxant la imatge pots accedir a la galeria d’imatges:

 

 

III CONCURS DE DIBUIX I DISSENY DE SAMARRETES MATEMÀTIQUES DE L’IES N.1 DEL C.E. DE XEST

Objectiu:

L’objectiu fonamental d’aquest concurs és la popularització de les matemàtiques entre els alumnes/as, fomentant el seu interés per aquesta ciència.

Realització:

Els alumn@s hauran de realitzar un dibuix, en negre i de grandària DIN A4, amb motiu del Dia Escolar de les Matemàtiques, que és el 12 de maig. En el disseny haurà de figurar, a més del dibuix, el dia i el nom del nostre institut, IES N.1 del C.E. de Xest.

Terminis de lliurament:

, en sobre tancat, amb el nom, cognoms, curs i grup, escrits per fora. A més, s’adjuntarà en el sobre un foli indicant també el nom, cognoms, curs, grup i una xicoteta explicació del tema o continguts matemàtics elegits per a realitzar el dibuix. Heu de realitzar els vostres dibuixos el més original possible, ja que el departament de Matemàtiques valorarà si es mereixen participar o no al concurs, ja que aquest curs també pujarà 0’5 punts per la participació, en l’examen que es realitze en gener.abans del 31 de generEls dibuixos es presentaran a qualsevol professor/a de Matemàtiques,

Jurat i elecció del Concurs:

Els dibuixos que no compleixen els requisits es rebutjaran durant el mes de febrer i els que passen aquesta valoració s’exposaran durant el mes de març. els membres del departament de Matemàtiques, junt amb EPV (amb 50%), i tot el que vulga participar (amb l’altre 50%), serem l@s encarregats de votar l@s guanyadors/es, i donar-los a conèixer a les 12:30 en els baixos del bloc 6 del dia 23 de març, ja que ha de donar temps a realitzar l’encàrrec en una impremta de la serigrafia del disseny, i que s’encarreguen les samarretes.

Per tant, tot el que vulga una samarreta haurà d’encarregar-la (indicant la talla: S, M, L, XL) i pagar-la ABANS del dia 16 d’abril  al seu professor/a, per a què es puguen demanar i tenir per a poder-les lluir el divendres 11 de maig, dia previ al Dia Escolar de les Matemàtiques, junt amb els premis que també donarem aquest dia.

 

¡¡¡Anima’t i a veure si aconseguim anar tots amb el teu dibuix a la samarreta!!!!!!

 

 

II CONCURS DE FOTOGRAFIA MATEMÀTICA

IES N.1 DEL C.E. DE XEST

 

Objectiu:

L’objectiu fonamental d’aquest concurs és la popularització de les matemàtiques entre l@s alumn@s, així com entre el professorat i tota la comunitat educativa,

fomentant el seu interès per aquesta ciència, amb motiu del Dia Escolar de les Matemàtiques, que és el 

12 de maig.

 

Realització:

Tot aquell que vulga participar: alumnat, professorat, educadors/es, entrenadors/es, pares/mares, etc., hauran de realitzar una o més fotografies, amb les seues

càmeres o mòbils, cercant en l’objectiu continguts matemàtics que siguen el és originals possible, donat que el departament de Matemàtiques valorarà si les

fotografies es mereixen participar o no en el concurs, donat que com el curs passat per la participació es pujarà 0’5 punts en l’examen que es realitze en febrer;

a més de poder-les  d’ Educació Matemàtica “Al-Khwarizmi”.la Societatpresentar al concurs que organitza 

Per a donar-nos compte que n’hi ha molt més motius matemàtics dels que un@ pensa al nostre voltant, susceptibles de ser fotografiats, podeu passar a veure

l’exposició de fotografies que hi ha a l’aula 6.2.2. i tal vegada us serveixen algunes com a exemples.

 

:Terminis de lliurament

Les fotografies es presentaran a qualsevol professor/a de Matemàtiques, abans del 28 de febrer, en sobre tancat en el que figurarà per fora el nom, cognoms,

així com el curs i grup, en cas de l’alumnat.

La fotografia, de dimensions 20cm x 15cm, haurà d’imprimir-se i anar dins d’una funda de plàstic, enganxada a  un foli (sense el nom del  autor/a) en el que

apareixen el títol de la fotografia i una explicació clara del tema o continguts matemàtics que s’observen en  la mateixa; i a més s’adjuntarà  dins del sobre,

altre foli indicant també el nom, cognoms, curs i grup, junt amb el títol de la fotografia i la mateixa explicació.

També serà necessari que envieu les fotografies al correu del professor/a, junt amb altra fotografia “prova” de què sou l@s autors/es, és a dir, un “selfie” en

el que heu d’aparèixer junt a l’objecte o objectes matemàtics fotografiats.

 

Jurat i elecció del Concurs:

 

Les fotografies que no compleixen els requisits es rebutjaran durant el mes de març i les que passen l’esmentada valoració s’exposaran durant el mes d’abril.

L’última setmana, els membres del departament de Matemàtiques, junt amb EPV (amb el 50%), i tot el que vulga participar (amb l’altre 50%), serem l@s 

encarregats de votar l@s guanyadors/es, que donarem a conèixer a les 12:30 en els baixos del bloc 6 del dia 11 de maig, junt amb els premis que també donarem

eixe mateix dia.    

 

¡¡¡Anima’t a participaaaaaaaaar!!!!!!!!

 

 

Acto dIInici de curs

 

El passat dilluns 11 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar 2017-2018, es va dur a terme el tradicional acte d’inici de curs amb la recepció i benvinguda de l’alumnat de nova incorporació als PED, acompanyats dels seus familiars.

L’acte va tindre lloc al Saló de Graus del C.E. de Xest i estigué presidit pel Director General d’Esports, D. Josep Miguel Moya, i el Director Territorial, D. Santiago Estañán, junt amb el Director Gerent del Complex, D. Miguel Muñoz.

Punxant la imatge podreu accedir a la galeria de fotografies.

 

 

Activitats extraescolars 2016-2017

Senderisme a Benagéber

El 18 de maig de 2017, el departament d’Educació Física va organitzar una ruta de senderisme pel Gr 7, al seu pas pel pantà de Benagéber, per als alumnes i les alumnes d’1 d’ESO.

La ruta va transcórrer sense problemes, gaudint d’un paisatge meravellós i un temps fantàstic. Vam tenir oportunitat de banyar-nos al riu Túria, tot i que la temperatura de l’aigua no era especialment càlida. Ens van acompanyar els profes d’anglès Ana i David.

Tan sols un xàfec al final de l’excursió va provocar que adelantáramos una mica la volta i aceleráramos el pas per arribar abans al bus a la recerca de protecció. Arribem xops !!

Tota una experiència que els alumnes van superar i van gaudir gairebé sense queixa. Nacho Martí (cap departament EF).

Punxant sobre la foto accediu a la galeria d’imatges

Activitats del departament de Matemàtiques

Concurs de fotografia matemàtica

 

Activitat extraescolar organitzada pel Departament de Matemàtiques, amb tot l’alumnat del centre, realitzada durant part dels mesos d’abril i maig de 2017, i que va consistir en un Concurs de Fotografia Matemàtica, amb l’objectiu de popularitzar les matemàtiques entre els i les alumnes, així com entre el professorat i tota la comunitat educativa, fomentant el seu interès per aquesta ciència, i que amb motiu del Dia Escolar de les Matemàtiques, que és el 12 de maig, es va dur a terme el lliurament de premis als dos guanyadors, que van ser els següents; i que volem compartir aquí al web del centre les seves estupendes fotografies, amb la votació al 50% dels i les professors/es del departament de matemàtiques, i l’altre 50% de l’alumnat i la resta del professorat. Encara que també volem felicitar a tots i totes els i les participants, donada la qualitat de totes les fotografies presentades.

1r premi, amb el títol: “Ax+By+C=0”, de Dafne Porcel, de 2n BAE

 

2n premi, amb el títol: “180º”, de Hugo Ballester, de 2n BAD

 

 

Arbre de Sierpinski

Activitat extraescolar organitzada pels membres del Departament de Matemàtiques i l’Observatori de Convivència, amb tot l’alumnat del centre, realitzada durant el mes de desembre de 2016, i que va consistir en la construcció d’un Arbre de Sierpinski de gairebé 2 metres d’altura, fet amb piràmides triangulars de cartolines de tots els colors i decorades com cadascú volgués, amb l’objectiu de popularitzar les matemàtiques entre els i les alumnes, però amb la idea de commemorar també el dia de bàsica que dibuixàrem o escrivírem coses per valorar dit dia i el que representa o hauria de representar per a tota la humanitat.

Volem, per descomptat, felicitar a tots i totes els participants, donada la qualitat de totes les piràmides presentades, i per la gran col·laboració per enganxar les mateixes i la construcció del fabulós Arbre de Sierpinski que va quedar, i podeu comprovar en aquestes fantàstiques fotografies. Cliqueu sobre la imatge per accedir a la galeria.

 

Ruta matemàtica

Activitat extraescolar organitzada pel Departament de Matemàtiques, amb alumnat de 2n (49) i 3r (54) de l’ESO, realitzada el dimecres 1 de març de 2017, entre les 9:00 i 18:00 i que va consistir en una Ruta matemàtica pel centre de València, organitzada per la Universitat de València, i que es va complementar amb Menjar i Patinatge sobre gel al centre comercial Bonaire.

A més de gaudir de tot el que vam fer aquell dia, després duem a terme la realització per part de l’alumnat, d’un concurs de redaccions sobre tot el que havien experimentat aquest dia, resultant els i les següents guanyadors / es:

De 2n eso-L, Adriana Breva Zaragozá

De 2n eso-K, Sara Melitta Gimena Schümmefeder

De 2n eso-M, Elena Hueso Soler, Kiara Mariel Lencinas Expósito, Joan Rojo Alemany y Paula Sanz Aguilar

De 3r eso-N, Jorge Murillo Palacios

I aquí a la web del centre volem compartir amb vosaltres la de Sara Melitta Gimena Schümmefeder, de 2n ESO-K, encara que totes eren fantàstiques. Punxant en aquest ENLLAÇ podeu llegir la redacció.

 

Actividats del departament de Economia

Aquest curs hem sortit en alguna ocasió amb alumnat del Departament fora de l’IES. El material gràfic que acompanya es refereix a aquestes activitats. Punxen sobre les fotografies accediu a la galeria de fotos per visualitzar-les i / o descarregar-les.

El 25 d’octubre de 2016 vam visitar la factoria de DANONE a Aldaia amb alumnat de 4t ESO de la matèria d’Economia, de 2n BAD també d’Economia i de 2n BAE d’Economia de l’Empresa.

 

El 17 de novembre vam assistir, a la sala d’actes de la Borsa de València, a la recollida de premis de l’Olimpíada d’Economia de 2016 amb l’alumne Àngel Zhou (curs 2016).

El 22 de març de 2017, a Gerència, ens va visitar l’Arquitecte Luis de Garrido, amb la xerrada Animals o Déus, adreçada a alumnat de diversos departaments del centre des de 3r ESO en endavant.

El 29 de març vam viatjar a Madrid i vam visitar, entre altres coses, el Palau de la Borsa, amb alumnat de 2n BAD d’Economia, i de 2n BAE i 3r BAD d’Economia de l’Empresa.

 

 

 

Finalment, el passat 5 d’abril ens vam traslladar a les instal·lacions d’EDEM (Escola Universitària d’Empresa) a la Marina d’Empreses del Port de València (Escola Universitària, Acceleradora d’Empreses i Angels Capital) amb alumnat de 3r ESO (Iniciació a l’Activitat emprenedora i Empresarial) i 4t ESO (Economia).

 

 

 

Esperem que les activitats hagin estat del grat de tot l’alumnat participant. Mari Carmen i Víctor.

Tu sí que vales

Com cada curs, en acabar el segon trimestre del curs, celebrem el Tu sí que vals, una jornada de convivència en què els alumnes van demostrar les seves habilitats. Punxant sobre la imatge accediu a la galeria de fotos.


A més, aquí teniu als guanyadors:


Primer premi: corda artística


Segon premi: Bruno Mars


Tercer premi: Get Lucky

Observatori de convivència: dia de la dona

El passat 14 de febrer, dins de les activitats de l’Observatori per a la Convivència de l’IES 1, vam celebrar el dia de la dona amb murals realitzats pels alumnes sobre dones importants, cartells i vídeos. Si punxeu sobre la foto accediu a la galeria d’imatges:

 

Jornada final de trimestre

Com ja és tradicional, l’últim dia de classe abans de les vacances de Nadal, es va organitzar la jornada lúdica i convivencial amb competicions, mercat i activitats diverses. Aquí teniu algunes fotos de l’activitat.

 

I Concurs de Postals Nadalenques. Desembre 2016

Els guanyadors del I Concurs de Postals Nadalenques de l’IES 1 han estat:

  • 1r premi: Miguel Bermejo Arcs 2n BAD
  • 2n premi: Tania Thalia Giménez Valero 2n ESO M
  • 3r premi: Lara Ribes Fernández de 3r ESO M

Aquí us deixem una mostra dels treballs dels nostres alumnes. Si punxeu sobre la imatge, podeu accedir a la galeria de fotos.

 

Observatori de Convivència – Activitats contra la violència de gènere

Divendres passat, 25 de novembre, commemorem el "Dia Internacional contra la Violència de Gènere".

Cartells, fotografies, vídeos, música i quadern per reflectir idees, frases, pensaments, desitjos, etc. van ser els referents que utilitzem per commemorar aquest dia.

Punxant sobre la imatge accediu a la galeria

Thanksgiving en 2n ESO K

El dijous dia 24 de novembre, amb motiu de la celebració del Dia d’Acció de Gràcies als EUA, la classe 2K va fer una representació teatral en la qual s’explicava l’origen d’aquesta celebració. La finalitat de la representació era ensenyar al nostre alumnat una festa tan important dins de la cultura nord-americana així com practicar l’idioma al mateix temps que ens divertir-nos i practiquem una altra sèrie d’habilitats com l’expressió corporal, l’expressió oral en públic, la memorització en un altre idioma … va ser molt divertit i els alumnes ho van fer fenomenal!

Si punxeu sobre la imatge podeu accedir a la galeria de fotos.

 

Recepció de nous alumnes

Xerrada amb l’escriptora Carmen Viñolo

El passat 18 de maig ens va visitar l’escriptora Carmen Viñolo per parlar-nos de la seva obra La hipoteca de la nostra vida o Només un miracle, una tragicomèdia sobre les hipoteques, la crisi i les il·lusions que les van precedir; escrita en col·laboració amb l’escriptor i periodista, Juan Soto Viñolo, una setmana abans que comencés la crisi econòmica a Espanya.

Xerrada amb l’escriptor Álvaro García Hernández

El passat 25 d’abril ens va visitar l’escriptor i antic company Álvaro García Hernández per parlar-nos de la seva novel·la TQMC i de la seva última obra, Lleó Kamikaze, guanyadora del Premi Gran Angular de Literatura Juvenil 2016.

Tristan et Iseut

Una "troupe" d’alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat van participar el passat 27 d’abril a les II Journées de Théâtre en Français de la Comunitat Valenciana, a l’IES Benlliure de València. Van presentar l’obra Tristan et Iseut i van ser aclamats pel públic, donada la qualitat de l’espectacle que van oferir. El lliurament de premis serà el proper 11 de juny a l’Institut Français de València, a les mans de l’agregat cultural de l’Ambaixada de França a Espanya.

Punxant sobre la foto podeu accedir a la galeria d’imatges.

Les pirates de la Martinique.

Els alumnes de francès de 1 ° d’ESO a 1 ° de Batxillerat van participar el passat dimarts 26 d’abril al joc lingüístic-teatral Els pirates de la Martinique. Els alumnes van anar superant les complexes proves imposades pels ferotges pirates de la Perle Noire, per finalment recuperar el tresor.

Punxant sobre la foto podeu accedir a la galeria d’imatges.


 Fira experimenta

Com en edicions anteriors, els nostres alumnes de 1r BAE han participat aquest diumenge a la Fira Concurs Experimenta, de demostracions i experiments de Física i Tecnologia, organitzada per la UV a la Ciutat de les Ciències. Allà han tingut ocasió de mostrar el seu projecte de física, acompanyats per la seua professora, Carmen Beltrán.

Polsa sobre la foto per accedir a les imatges.

Visita al parc eòlic de Bunyol

El 16 d’abril, els alumnes de tecnologia de l’IES número 1 han visitat el Parc Eòlic Serra Cabrera de Bunyol, gestionat per l’empresa ACILOE i situat a 800 metres sobre el nivell del mar. Aquest parc consta de 25 aerogeneradors que aconsegueixen produir 20’4 MW utilitzant el vent com a energia renovable.


Teatre en anglés

El passat 16 d’abril, els alumnes de 1r i 2n de l’ESO van assistir a la representació de The woman in black a l’auditori de Paiporta, una activitat de teatre en anglès, en què van participar practicant aquesta llengua.

Punxant sobre la foto accediu a la galeria d’imatges.

I aquí us deixem alguns vídeos:

Puntxa per descarregar

Puntxa per descarregar

Puntxa per descarregar 

Tu sí que vales – Jornada final de trimestre

Com ja és habitual, vam acabar el segon trimestre amb la jornada del Tu sí que vales, on els nostres alumnes van demostrar les seves habilitats artístiques, vam compartir un esmorçar oferit per l’AMPA i vam completar la primera activitat del grup de convivència: Transplantéatelo.

Punxant sobre la foto podeu accedir a la galeria d’imatges.

 

Conferència de Javier del Valle-Inclán

El dijous 10 de març l’historiador Javier del Valle-Inclán va impartir una xerrada per als alumnes de 2n de batxillerat sobre "Ramón María del Valle-Inclán: vida i mort d’un intel·lectual".

Masterclass a l’IFIC

El passat dimecres 2 de març, els alumnes de 2n BAE van assistir a una masterclass a l’IFIC (Institut de Física Corpuscular) i van participar en el taller "Hands on Particle Physics", on van mesurar la vida mitjana del mesón Dº. Els alumnes es van submergir en la física de partícules, buscant partícules amb dades de l’accelerador de partícules més gran del món, l’LHC, i compartint els seus resultats per videoconferència amb pariticipantes de França, Itàlia, Alemanya i Romania, coordinats pel CERN.


Podeu trobar més informació punxant sobre l’enllaç i descarregar les fotos clicant sobre la imatge.

Lliga de debat Xarxa Lluis Vives

Els alumnes del Seminari d’Oratòria van participar el 16 de febrer a la Lliga de debat organitzada per la Xarxa Vives a la Universitat de València, i varen ser finalistes de la fase local.

Jornades d’orientació vocacional

Com en anys anteriors, alguns ex-alumnes de Xest van realitzar les jornades d’orientació vocacional per als alumnes de 2n BAE i 3r BAD, exposant les seves experiències a la universitat i al món laboral els dies 11 i 12 de febrer.

Valentine’s Day

Els alumnes d’Anglès pràctic ens van endolcir la jornada amb diverses especialitats.

Jornada fi de trimestre – desembre 2015

Com tots els anys, l’últim dia del trimestre vam organitzar un dia d’activitats, aquest curs, els alumnes de 2n i 3r de batxillerat s’han encarregat de la jornada, amb un torneig de futbol sala i activitats culinàries de divers tipus. El dia va ser un èxit de participació. Punxant sobre la imatge podreu veure les fotos de la jornada. Bones festes a tots.

Lliurament de premis Torneig de debat – Seminari d’Oratòria

El passat 18 de desembre, els alumnes del seminari d’Oratòria que van quedar finalistes en el torneig de debat organitzat per la Facultat de Dret de la Universitat de València, van recollir els premis durant l’acte acadèmic de la Festivitat de la Facultat de Dret. Enhorabona a Claudia Esteve, Claudia Martínez, Jaume Montés i Josu Sánchez.

Punxant sobre la foto podeu accedir a les imatges del dia.

Discover Hollywood and History – Valencia International

Els alumnes de 2n de Batxillerat van visitar el passat dimecres 25 de novembre el Museu L’Iber, on van aprendre més sobre els esdeveniments històrics a través de pel·lícules rodades a Espanya. Es tracta d’un projecte multidisciplinari, que uneix cinema, esdeveniments històrics i anglès, ja que l’activitat es realitza íntegrament en aquest idioma.


Podeu veure la notícia de l’activitat en premsa i altres referències a aquesta.

Acte de benvinguda

El passat 14 de setembre, vam rebre als nous alumnes i alumnes dels Plans d’Especialització Esportiva i del Batxillerat d’Excel·lència. L’acte va estar presidit pel conseller d’Educació, Vicent Marzà i va comptar amb la intervenció, a més, del Director General d’Esports i del director general de Centres.

Acte d’obertura del curs 2014-2015 per a Batxillerat d’Excel • lència i PED

2a Gimcana en anglès a Benidorm – alumnes 4 ESO i 1 Batxillerat.

 

Aquest mes de maig, els alumnes de 4t ESO i 1r Batxillerat van participar en la 2a Gimcana en anglès a Benidorm. La Gimcana consta de quatre proves que consisteixen en: entrevistar gent de parla anglesa per obtenir respostes sobre preguntes personals i sobre cultura anglesa, aconseguir objectes, fer fotos i gravar vídeos. El resultat de l’activitat va ser molt bo, ja que els alumnes estaven molt emocionats de veure com podien comunicar-se en anglès sense pràcticament cap dificultat. Després de la Gimcana els alumnes van tenir temps lliure a la platja, on la majoria d’ells van estar jugant al voleyball i al rugbi. Finalment, la majoria d’alumnes van optar per menjar menjar anglès típic en un restaurant britànic, Monroe ‘s Carvery, on van tenir l’oportunitat de parlar de nou en anglès. Els treballadors del restaurant ens van felicitar per la bona educació dels nostres alumnes i el seu bon nivell d’anglès.

Graduació de la primera promoció del Batxillerat d’Excel·lència


El passat dissabte 16 de maig es va graduar la primera promoció del Batxillerat d’Excel·lència. Els alumnes de 2n ens van emocionar amb les seves paraules. L’acte va comptar amb la participació de l’Il·lm. Director general d’Ordenació, Innovació Educativa i Política Lingüística, professors, educadors i familiars dels alumnes que van acabar aquesta etapa amb excel·lents resultats.


En l’enllaç podeu descarregar-vos algunes fotografies de l’acte.

Concurs de cristalografia

El passat 15 de maig, els alumnes de 1r de batxillerat d’Excel·lència van participar a la final del concurs "Cristal·lització a l’Escola 2015", organitzat per la Universitat Jaume I i la Ciutat de les Arts i les Ciències. Si punxeu en aquest enllaç podreu descarregar-vos les fotos, si ho feu sobre la imatge veureu algunes de les originals creacions dels nostres alumnes.

Concurs de debat de la Universitat de València – Josu Sánchez millor orador.

Els dies 12 i 13 de maig, els alumnes del grup d’oratòria del Batxillerat d’Excel·lència van participar en la fase oral del concurs de debats organitzat per la facultat de Dret, amb el tema "Estan justificats els indults?". Després de guanyar tots els debats del dia 12, el 13 es va disputar una renyida final, en què els nostres alumnes van obtenir el segon lloc i l’alumne Josu Sánchez va guanyar el premi al millor orador. Enhorabona!

Punxant sobre aquest enllaç podeu descarregar-vos les fotos i, si punxeu sobre la imatge, accediu a la presentació.

Xerrada amb l’escriptor Álvaro García Hernández – TQMC

Novament, l’escriptor Álvaro García Hernández, ens va visitar el passat 28 d’abril. L’autor de TQMC va donar una xerrada als alumnes de 2n de l’ESO, va contestar les seves preguntes i va signar els llibres dels alumnes.

Experimenta 2015

Novament, els alumnes de 1r de batxillerat d’Excel·lència, van participar en aquesta Fira organitzada per la Universitat de València, on van presentar el seu projecte de Física. Van estar acompanyats per la professora Carmen Beltrán.

Conferència d’Isabel Barceló: Lucrecia Borgia

El passat 23 d’abril de 2015, a l’Ies 1 de Xest, comptem amb la presència de l’escriptora Isabel Barceló, que va impartir la conferència "Lucrecia Borgia. El mite que no cessa ".

L’alumnat de Batxillerat d’Excel·lència i el professorat assistents van quedar captivats amb una desconeguda Lucrecia, que la conferenciant els va ser desvetllant amb mestria i amenitat. Tant va ser l’interès que va despertar en els seus oients, que els alumnes, un cop finalitzada la xerrada, es van quedar conversant sobre el tema amb la conferenciant. Esperem aviat la publicació del seu pròxim llibre, Dones de Roma, del qual Lucrècia Borja era una primícia, i comptem amb l’escriptora perquè vinga a presentar-lo al institut.

Intercanvi amb Brive. Ens visiten els alumnes francesos

Els alumnes del Collège Georges Cabanis ens van tornar la visita durant la segona quinzena d’abril. Van participar els alumnes de francès de 3r i 4t de l’ESO amb el grup de 20 estudiants francesos i les seues professores. Cal destacar la col·laboració delprofessorat de diferents assignatures, que va acollir i acompanyar als estudiants francesos i espanyols en les diverses activitats acadèmiques, lingüístiques, d’oci culturals. Esperem repetir l’any que ve.

Jornada fi de trimestre

El passat 1 d’abril, vam celebrar, com cada any, la jornada final de trimestre, un bon moment per a la convivència i la diversió. Aquesta vegada, amb la primera edició del Tu sí que vales Xest. Cal destacar l’àmplia participació de l’alumnat, que van mostrar els seus talents ocults. A la imatge teniu l’enllaç per descarregar-vos les fotos.

 

Intercanvi amb Brive

Els alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’optativa de francès van participar en la primera part de l’intercanvi amb Brive (França) durant el mes de desembre. L’acollida va ser estupenda i els nostres alumnes van practicar la llengua durant una setmana, van conviure en família amb els alumnes francesos i van participar en nombroses activitats lingüístiques, d’oci i culturals.

A l’abril rebrem als alumnes de Brive i als seus professors. À bientôt!

Punxant sobre la foto, podeu accedir a la presentació i des d’aquest ENLLAÇ a la galeria d’imatges

Visita a la multinacional alemanya Vossloh

Els alumnes de 4t ESO i Batxillerat han visitat l’empresa Vossloh, multinacional alemanya ubicada a Albuixec que es dedica a dissenyar i construir locomotores i trens de passatgers tecnològicament avançades i d’alt rendiment.

En les seves instal·lacions han pogut conèixer el treball que desenvolupen professionals d’àrees tècniques i han pogut veure en primera persona com s’organitza el procés productiu d’un producte tan complex com poden ser els tramvies.

Laboratori de Química: elaboració de medicaments

Els alumnes de Química de batxillerat, van participar el passat octubre en una experiència d’elaboració de medicaments. En aquesta activitat es va fabricar el principi actiu d’un medicament per al Parkinson, que es troba en fase experimental. Fent clic sobre la fotografia podeu veure totes les de l’activitat.

Aquest estudi s’està duent a terme a la Plataforma de Química Combinatòria del Parc Científic de Barcelona i amb ella es pretén que l’alumne es familiaritze amb el procés d’investigació per a l’obtenció de nous medicaments.

Què es va fer al taller?

– Fer reaccionar la pirimidona amb el nitrit de sodi.

– Aïllar el producte de la reacció (principi actiu del medicament) el nitrós de pirimidona.

– Caracteritzar el producte obtingut, mitjançant cromatografia de capa fina utilitzant un llum de llum ultraviolada, per comprovar que s’ha obtingut el producte esperat.

Objectius:

– Apropar els alumnes a la investigació biomèdica.

– Reproduir part d’un projecte d’investigació.

– Aplicar el mètode científic.

 

– Fomentar el valor del treball en equip en un projecte d’investigació.

Acte d’obertura del curs 2014-2015 per a Batxillerat d’Excel • lència i Plans d’Especialització Esportiva

El passat divendres 5 de setembre, el president de la Generalitat va donar la benvinguda als alumnes de Batxillerat dels Plans d’Especialització Esportiva i d’Excel • lència. Arran d’això, s’han publicat una sèrie d’articles en el periòdic Levante i talls de vídeo i fotografies a la pàgina web de la Generalitat Valenciana. 

Des dels enllaços podeu accedir a les diferents pàgines: 

El Batxillerat públic d’excel·lencia atrau a 78 joves ‘amb ganes d’estudiar´

En altres IES es difícil conéixer gent amb el mateix interès per aprendre

Vídeo del acte

Activitats extraescolars i complementàries

Graduació de 4t ESO

També els alumnes de 4t es van graduar dies després. Enhorabona. Punxant sobre la imatge podeu accedir a la presentació.

 

Graduació 2n BATXILLERAT

Com cada any, els alumnes que es graduen, van assistir a l’acte acadèmic al Saló de Graus del CE. Enhorabona a tots. Punxant sobre la imatge podeu accedir a la presentació.

 


Un curs per a recordar: 1r ESO CCNN

Ací teniu el vídeo muntat pel professor de CCNN, Miguel Ángel Esteve, amb els seus alumnes de 1r d’ESO: 

Concert en francès

El concerto oferit pels nostres alumnes a la capella del C.E. de Xest, dirigits pel seu professor de música, Manolo Carrascosa. 

 Les fées du bois

Joc lingüístic-teatral en francès, amb pistes, proves i molt més, organitzat per la professora de francès, Marisol Hoyos. Moltes gràcies a les col·laboradores: Meli Cortés, Mª Ángeles Garcia i nostra antiga auxiliar de conversa, Júlia.

En aquest enllaç podeu accedir a les fotos.

Walt Disney i Salvador Dalí

Vídeo-concert oferit pels alumnes de 2n d’ESO, dirigits pel seu professor Manolo Carrascosa, autor de la música.


Estudiar en un entorn privilegiat: presentació del Batxillerat d’Excel·lència

Experimenta de Física – 2014

Els alumnes de 1r de Batxillerat d’Excel·lència presentar el passat 8 d’abril el seu projecte en el IX Concurs d’Experiments i Demostracions Física i Tecnologia, acompanyats de la seva professora de Física, Carmen Beltrán. Puntxant sobre les miniatures podeu accedir a la galeria d’imatges

 

Mercat solidari – 2014

La tradicional jornada de final de trimestre. Aquest any vam tenir de tot: escacs humà, llibres, manualitats … Moltes gràcies als participants i al professorat col·laborador. Punxant sobre la foto podeu accedir a la presentació

Esmorzar amb els alumnes

Per als guanyadors del concurs de disfresses de decembre, amb la col·laboració del professorat

 

Visita al Museu del Prado

Els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat que cursen Història i Història de l’Art van visitar aquest museu i la capital. Com sabeu, dins del Prat no es poden fer fotos, però us deixem unes quantes dels exteriors.

Teatre de Química

Com cada any, els nostres alumnes van assistir al Teatre de Química, on van aprendre, de forma divertida, alguns conceptes relatius a aquesta matèria. Fins i tot va actuar un dels nostres professors!

Activitats en l’aula de Tecnologia.

Aquí teniu els nostres alumnes amb algunes de les activitats d’aquest curs

Fent motlles de silicona

I molins d’aigua

Visita al Museu de Ceràmica de València

Una altra activitat del Departament de Geografia i Història.

Concert nadalenc en francès

 Punxant sobre la miniatura podeu accedir a les fotos del concert ofert pels alumnes de música i francès de l’IES N º 1 de Xest el passat dia 19 de desembre, a la Capella del C.E.

Enhorabona als artistes i els seus professors.

Visita al Museu de les Ciències

A l’enllaç teniu el vídeo realitzat pel professor Miguel Ángel Esteve després de la visita al Museu de les Ciències, per completar l’estudi de la història del nostre planeta.

 

  

Jornada final de trimestre: desembre 2013

Punxant sobre la miniatura podeu accedir a les fotos de la jornada lúdico-educativa amb la que vam acabar el trimestre. Agrair la col · laboració de l’AMPA que va obsequiar a l’alumnat i professorat amb un esmorzar previ

Dia del llibre 2013

Aquí teniu un vídeo i les fotos amb les diferents activitats: el mercat solidari, el vídeo-concert organitzat i dirigit per Manolo Carrascosa, els tallers d’escriptura amb els nostres professors escriptors (Joaquín Huguet i Pere Císcar) i el taller de dramatització organitzat pel nostre antic company Paco Tejero.

Video-concert

Taller de dramatització

Tallers de escriptura

Mercat solidari

2012-2013

Alumnes de Francés premiats

                               

Dissabte passat dia 15 juny l’Associació de professors de Francés de València va celebrar, amb la col·laboració del servei cultural de l’Ambaixada de França, l’entrega de premis del Concurs de producció en llengua francesa que convoca, des de fa ja deu anys, per als alumnes de francés de centres de primària i secundària de la Comunitat Valenciana. En el dit acte es van congregar, a més dels premiats, els seus professors i els seus familiars. Molts d’ells van arribar de llocs tan llunyans com Vinaròs i Benicarló (Castelló), Oliva i Santa Pola (Alacant) o Moixent (València) i fins més enllà les nostres fronteres, de Lisboa (Portugal). La Presidenta de l’APFVAL va elogiar el bon fer dels alumnes i dels professors i els va animar perquè l’any pròxim continuen presentant tants treballs com l’actual, en el que han participat 26 centres amb més de 700 produccions.

De l’IES Núm. 1 de Xest van ser premiades les alumnes Hel·lena Keim, Clara Ceballos i Yolanda Mendoza, de 4ºK, i l’alumne Héctor Baeza, de 3r K.  Félicitations!!!

 Proyecte etwinning 2n ESO

Els alumnes de Francès de 2n d’ESO estan fent un projecte etwinning amb el Collège Voltaire de Saint-Florent-sur-Cher (Bourges, France). El projecte té com a principal objectiu el desenvolupament de les competències lingüístiques dels alumnes mitjançant les TIC i les tasques de telecolaboració amb parlants nadius. 

Podeu accedir als treballs realitzats (fotogaleria, textos, vídeos) als següents enllaços:

 Projecte etwinning                                                     Vídeos

  Més pràctiques de 1r ESO CCNN

 Ací us deixe un altre vídeo amb les pràctiques sobre densitat realitzades pels alumnes de 1r d’ESO.

 MOBILitza’t: activitats a la Jornada Solidària

 Coincidint amb la Jornada Solidària celebrada a l’IES el 24 d’abril, els alumnes de 1r M varen mostrar els resultats de la recollida de telèfons mòbils per al seu reciclat. La Fundació Jane Goodall será la destinatària dels nostres mòbils, amb els quals apadrinarem 3 ximpanzés del Centre de Rehabilitació de Tchimpounga durant un any.

 

 Pràctiques d’atmosfera.

Altre vídeo amb activitats de CCNN de 1r d’ESO.

  

Col·locació de Caixes Niu 1r M CCNN

 Ací podeu veure el vídeo que ha creat el professor de Ciències Naturals de 1e M, M.A. Esteve, amb la col·locació de caixes niu als arbres del Complex, realitzada pels alumnes del grup.

 

  Intercanvi amb Normandia

 Organitzat per la professora de Francés, Marisol Hoyos, l’intercanvi amb el Lycée Agricole du Pays de Bray, ha complit la seua primera etapa, amb la visita dels alumnes francesos durant els dies 12 a 19 de desembre.

Una experiència enriquidora per a alumnes i professors, amb el coneixement de noves cultures, la realització d’activitats variades i la pràctica de la llengua francesa.

Visites a l’Oceanogràfic, a l’Escola d’Equitació i al celler de Foia de Cadena, ruta històrica per la València antiga, activitats ludicoesportives en grup… van ser algunes de les activitats dutes a terme durant esta setmana.

El vídeo de l’intercanvi:

 

 Per a descarregar el vídeo:

Algunes fotos:

Per a saber més sobre el Lycée:

 

Xerrades sobre xarxes socials

 El Sergent Comte. de Pto. Auxiliar de la Guardia Civil d’Alginet, Sergio, ha realitzat na sèrie de xerrades al nostre centre, per a tots els alumnes d’ESO i Batxillerat sobre "Xarxes socials i la seua influència en els menors". Les xerrades s’emmarquen dins del Pla Director per a la convivència i la millora de la seguretat i varen tractar els següents punts… llegir més

 

JORNADA LÚDICO-CULTURAL FIN DE TRIMESTRE

 Amb la col·laboració de l’ AMPA, que ens va convidar a un esmorzar, la jornada va tindre una amplia participació i els alumnes donaren mostra de la seua imaginació, les seues dotes artístiques, plàstiques, musicals i esportives.

 

 Un vídeo del segon premi…

  GALERIA DE FOTOS

 El pare d’un dels nostres alumnes ens ha enviat aquestes impressionants fotografies aèries del Complex. Des d’ací li donem les gràcies. Polseu sobre la imatge per a accedir a la presentació.