Beques

Les beques generals per al curs 2023/2024 es podran sol·licitar des del 27 de març  fins al 17 de maig de 2023

Què es pot sol·licitar?

Número del tràmit

Sol·licitud de beques de caràcter general per a ho curse acadèmic 2022-2023 per a estudiants que cursen estudis postobligatoris (nivells no universitaris) (Ministeri d’Educació)

.Objecte del tràmit

La convocatòria de beques de caràcter general per a l’alumnat que, el curse acadèmic 2022-2023 curs cap dels estudis con validesa en tot el territori nacional que s’indiquen en l’apartat de sol·licitants.

Qui pot iniciar-ho?

Interessats/Sol·licitants

Les beques generals per a estudis no universitaris es dirigeixen a estudiants que ho curse 2022-2023 estén matriculats en algun dels següents nivells:
– Batxillerat.
– Cursos d’accés i de preparació per a proves d’accés a la Formació Professional i cursos de formació específics per a accés a cicles formatius de grau mitjà i superior, impartits en centres públics i privats concertats.
– Formació Professional de grau mitjà i de grau superior.
– Ensenyaments artístics: professionals i superiores.
– Ensenyaments d’idiomes en Escoles Oficials, inclosa la modalitat a distància.
– Ensenyaments esportius.
– Estudis religiosos superiores.
– Formació Professional Bàsica.

Nota: Per a ho curse d’accés a la universitat per a majors de 25 anys consulta en la pàgina de beques per a estudis universitaris.
Batxillerat
Formació Professional de Grau Mitjà i de Grau Superior
Ensenyaments Artístics Professionals
Ensenyaments Esportius
Ensenyaments Artístics superiores
Estudis Religiosos superiores
Ensenyaments d’idiomes en Escoles Oficials, inclosa la modalitat de distància
Cursos d’accés i de preparació per a proves d’accés a la Formació Professional i cursos de formació específics per a accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, impartits en centres públics i privats concertats
Formació Professional Bàsica

Nota: les beques per a estudis vas militar superiores i estudis d’accés a la universitat per a majors de 25 anys hauran de sol·licitar-se en la pàgina de beca general per a estudis universitaris.

Requisits

REQUISITS GENERALS:

Ser espanyol, o posseir la nacionalitat d’un Estat membre de la Unió Europea. ho case de ciutadans de la Unió o dels seus familiars, beneficiaris dels drets de lliure circulació i residència, es requerirà que tinguen la condició de residents permanents o que acrediten ser treballadors por compta pròpia o aliena. En el supòsit d’estrangers no comunitaris, s’aplicarà el que es disposa en la normativa sobre drets i llibertats dels estrangers l’Espanya i la seua integració social.

No posseir en el moment de sol·licitar la beca un títol de nivell igual o superior al dels estudis per als quals es demana la beca.

REQUISITS ACADÈMICS, ECONÒMICS I D’UN ALTRE TIPUS:
Els indicats en l’enllaç a més informació : https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas/fp-bachillerato-otros/que-necesitas.html

Quantia de l’ajuda/Procediment de cobrament

Les quanties establides podran ser consultades, en el següent enllaç:
https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas/fp-bachillerato-otros/tipos-de-becas.html#quant-diners

Quan sol·licitar-ho?

Termini de presentació

El termini per a sol·licitar la beca del curs 2022 – 2023 s’ha avançat: se de el 30 de març al 16 de maig de 2022 (hem augmentat el termini anterior uns dies). Hauràs de sol·licitar-la dins d’aquest termini, encara que no sàpies el que estudiaràs, o fins i tot encara que no sàpies si estudiaràs o no.

On dirigir-se?

Presencial

La sol·licitud es presenta mitjançant formulari en línia a través de la pàgina web d’aquest Ministeri. Per a accedir a aquest formulari, haurà d’accedir al següent enllaç d’informació:
https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas/fp-bachillerato-otros/como-solicitarla.html#passos-per a-sol·licitar-la

L’alumne haurà de registrar-se prèviament la Sede Electrònica d’aquest Ministeri, , si bé cal tindre en compte que el registre realitzat anteriorment (ja siga per a demanar beca o per a qualsevol altre assumpte) continua sent vàlid per a realitzar aquest tràmit.

En principi, no caldrà aportar documentació, pues les unitats encarregades de la tramitació (d’ara en avant, unitats de beques) consultaran i obtindran de l’Administració corresponent totes les dades necessàries per a verificar que es reuneixen els requisits generals, acadèmics i econòmics. Només en determinats suposats molt específics s’haurà d’aportar la documentació concreta que se li especificarà quan emplene el formulari.

No obstant això, en qualsevol moment les unitats de beques podran requerir-li la presentació de documentació relacionada con la seua sol·licitud de beca.

Quina documentació s’ha de presentar?La sol·licitud s’haurà d’emplenar mitjançant el formulari accessible por víatelemática a través de la sede electrònica del Ministeri en l’adreça https://www.becaseducacion.gob.es/becas-y-ayudas/fp-bachillerato-otros/como-solicitarla.html#passos-per a-sol·licitar-la.

Com es tramita?

Informació complementaria

L’estat de tramitació del procediment podrà consultar-se en l’adreça electrònica https:// sede.educacion.gob.es, que recollirà la situació de tramitació de les sol·licituds en cadascuna de les universitats i administracions educatives.

Així mateix, els interessats podran dirigir-se a la unitat de beques de l’administració educativa o universitat corresponent.

Ho expediente s’identificarà por el número i el NIF/NIE del sol·licitant de la beca.

TELÈFONS I ADRECES DE CONTACTE

CASTELLÓ DE LA PLANA
Unitat de Beques i Títols Av. de Mar, 23
12003- CASTELLÓ DE LA PLANA
TEL.: 012 / 964.33.38.49
Fax 964.33.39.36
becascastellon@gva.es

VALÈNCIA
C/ Gregorio Gea, 14 – 4a planta
46009- VALÈNCIA
TEL.: 96.127.13.63
Fax 961.96.44.18
beques_dtv@gva.es

Enllaços

Enllaç al Ministeri

Preguntes freqüents

Veure normativa i documentació

Ho reintegre de la beca: Les causes i el procediment de devolució

Fonts jurídiques i/o documentalesNormativa– Reial decret 688/2020, de 21 de juliol, por el que s’estableixen els llindars de lava i patrimoni familiar i les quanties de les beques i ajudes a l’estudi per al curse 2020-21, i es modifica el Reial decret 1721/2007, de 21 de desembre, por el que s’estableix el règim de les beques i ajudes a l’estudi personalitzades.

Llista de normativa

Veure Reial decret 688/2020, de 21 de juliol (Llindars de lava i patrimoni familiar i quanties de les beques i ajudes a l’estudi)