Seminari eTwinning d’innovació en Formació Professional

Del 26 al 28 d’octubre de 2023 ha tingut lloc a Madrid el seminari eTwinning VET Seminar: “Focussing on innovation in VET”, organitzat pel Servei Nacional de Suport eTwinning. Al seminari han participat uns 60 docents de diferents nacionalitats i especialitats, però totes i tots de formació profesional.

El nostre company, Raül Canals, ha participat en aquest seminari, com a ponent, ha impartit un taller sobre seguretat informàtica (eSafety) en relació amb els centres educatius. Aquest taller fou impartit el 27 d’octubre i entre els contignuts es presentaren aspectes bàsics com ara la ciber-convivència, amb els seus beneficis i riscs; l’emprenta digital, netiqueta, i l’aplicació d’eSafety als projectes eTwinning.

Els assistents han participat activament en el taller, han mostrat un gran interés en el tema i han aportat idees de bones pràctiques. Totes i tots tenen una idea de què és la seguretat informàtica i la seua importància, però l’aplicació en el centre educatiu i en els projectes eTwinning és molt dispar. El taller ha servit per a clarificar conceptes, donar importància a la seguretat informàtica en l’àmbit educatiu, i establir pautes a seguir en els centres educatius i en els projectes eTwinnig i qualsevol altres projecte que faça ús de les TIC.