Cap al 2030

ka1

Curs – Sensitisation Training with reference to Migration, Racism, Discrimination, etc

24 de February de 2023

Una volta a la normalitat: un Erasmus per Islàndia L’arribada a Islàndia va ser realment desconcertant: les màscares deixaven de ser obligatòries fins i tot en els espais tancats. Els sòls nevats, el fred i la calidesa de les persones islandeses auguraven una experiència tan extraordinària com va resultar finalment. Després de passar una nit … Read more

Job Shadowing en França

24 de February de 2023

El Sistema Educatiu Francés y els ODS en les Escoles Normandes El mes de maig passat, entre els dies 16 i 19, vam tindre l’oportunitat de viatjar a França a realitzar una mobilitat tipus Jobshadowing, emmarcada dins del projecte Erasmus+ KA1, “Cap al 2030”. Amb la mirada posada en la sostenibilitat i l’Agenda 2030, amb … Read more

Curs – Mindfulness and meditation – Smart Teachers Play More

24 de February de 2023

La formació contínua del professorat és un dels pilars més importants, dels diferents programes d’innovació educativa que estem duent a terme. Amb la mirada posada en la sostenibilitat i l’Agenda 2030, amb els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible, estem implementant en l’IES Severo Ochoa el Projecte Erasmus “Cap al 2030”. En aquesta ocasió, ha sigut … Read more

Job Shadowing – Instituto Comprensivo Giuliano Montelucci (Italia)

24 de February de 2023

L’IES Severo Ochoa d’Elx participa en el programa Erasmus+ amb el seu projecte “Cap al 2030”. Les professores de l’IES Severo Ochoa, Virginia Vicente Ferrández (departament de Biologia i Geologia) i M. Pilar García Yeras (departament de Física i Química) van realitzar una mobilitat, Job Shadowing, dins del projecte Erasmus+ KA101 del Centre, a Guidonia, … Read more

Promovent la igualtat per a persones amb necessitats especials en l’educació i l’ocupació a través de l’orientació

23 de February de 2023

Entre els dies 26 i 29 d’abril de 2022 vaig tindre l’oportunitat d’assistir al curs “Promovent la igualtat per a persones amb necessitats especials en l’educació i l’ocupació a través de l’orientació” a Riga (Letònia). En aquesta aventura em van acompanyar quatre companyes: dos d’elles procedents d’Alemanya, una de Suècia i una compatriota espanyola. La … Read more

Formant part de la participació de nostre centre en els programes europeus ERASMUS, volem presentar-vos el projecte KA1 cap al 2030.

Aquest projecte és bianual (2020-2022) i està emmarcat dins dels Erasmus, modalitat KA1. Va dirigit a la formació del professorat, amb una dimensió europea. Respon a la realitat de la innovadora de l'ESO en l'IES Severo Ochoa.

El professorat participant es compromet a assumir les responsabilitats:

  • Realitzar nous projectes segons la metodologia ABP.
  • Aplicar l'aprés en altres projectes ja existents en el curs.
  • Incrementar la presència de les TIC a l'aula.
  • Aplicar l'avaluació per competències en els projectes i incloure l'ús de les TIC en aquestes.
  • Estendre la metodologia *ABP a altres cursos, especialment 2ºESO.
  • Ampliar el percentatge de professors motivats per les noves metodologies.
  • Adaptar els enfocaments d'altres institucions educatives europees a les nostres circumstàncies.
  • Transmetre l'aprés a tot el personal docent de secundària.
  • Fer extensiva la nostra experiència a altres centres, perquè es beneficien d'ella, participant en Jornades per a la difusió d'aquesta.
  • Establir nous llaços amb les institucions i professorat amb el qual treballarem (tant en els cursos com en les experiències Job Shadowing)
  • Augmentar el nombre de contactes amb centres europeus i l'intercanvi d'experiències.

Curs - Sensitisation Training with reference to Migration, Racism, Discrimination, etc

Del 20 al 26 de febrer del 2022, arribem a Islàndia on les màscares deixaven de ser obligatòries fins i tot en els espais tancats. Els sòls nevats, el fred i la calidesa de les persones islandeses auguraven una experiència tan extraordinària com va resultar finalment.

Curs - Career education and career counselling for pupils with special needs and support for parents

Entre els dies 26 i 29 d'abril de 2022 vaig tindre l'oportunitat d'assistir al curs “Promovent la igualtat per a persones amb necessitats especials en l'educació i l'ocupació a través de l'orientació” a Riga (Letònia). En aquesta aventura em van acompanyar quatre companyes: dos d'elles procedents d'Alemanya, una de Suècia i una compatriota espanyola.

Job shadowing

El mes de maig passat, entre els dies 14 i 21, vam tindre l'oportunitat de viatjar a França a realitzar una mobilitat tipus Jobshadowing, emmarcada dins del projecte Erasmus+ KA1, “Cap al 2030”.

Job shadowing - Linz, Austria

Linz. Job shadowing. 14-21 maig. El programa d'aquesta visita s'ha centrat en l'observació directa per a conéixer les pràctiques docents de l'escola, sobretot referent al Projecte TESLA de sostenibilitat, així com observar l'organització d'aquest centre educatiu.

Job Shadowing - Instituto Comprensivo Giuliano Montelucci (Italia)

Les professores de l'IES Severo Ochoa, Virginia Vicente Ferrández (departament de Biologia i Geologia) i M. Pilar García Yeras (departament de Física i Química) van realitzar una mobilitat Job Shadowing la setmana del 22 al 28 de maig, dins del projecte Erasmus+ KA101 del centre, a Guidonia, Itàlia, on van visitar l'Institut Giuliano Montelucci.

Curs - Mindfulness and meditation - Smart Teachers Play More

En aquesta ocasió, ha sigut la nòrdica Islàndia, l'escenari de la mobilitat duta a terme del 12 al 18 de juny en Reykjavik. El curs ha sigut organitzat per l'empresa Smart Teachers Play Habite. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible que pretenem promoure amb aquesta activitat són d'una banda l'objectiu número 3 centrat en Salut i Benestar i d'altra banda, l'objectiu 4 basat en l'Educació de qualitat.

Curs - Healthy teachers, healthy schools

Del 2 a l'11 de Juliol de 2022 Lucía Martínez va visitar Joensuu, capital de la regió finlandesa de Carelia del Nord:

"La meua estada a Finlàndia ha sigut inoblidable, no sols per tot el que he aprés en el curs Healthy teachers, healthy school sinó per les relacions personals entaulades i per les activitats que l'escola ens ha donat l'oportunitat d'experimentar. "

Curs - Education for sustainable developmen

Davant els grans desafiaments que imposa el segle XXI com el canvi climàtic, la crisi energètica, l'encariment de la vida, l'escassetat de l'aigua i el consum descontrolat, fa falta un canvi en la ideologia de la societat, la qual ha de convertir-se en una de caràcter "sostenible". Per a aconseguir aquest objectiu, la Unió Europea va plantejar els famosos "Objectius de Desenvolupament Sostenible", que són la ruta a seguir per a canviar el nostre model actual en la societat del demà d'ací a l'any 2030 (Agenda 2030).

Curs - Coaching in the classroom

Dins del marc del nostre projecte Erasmus+ Cap al 2030, la nostra companya Conchi Moreno va realitzar el curs Coaching in the Classroom. Aquest curs de 7 dies va tindre lloc a la ciutat cretenca de Heraklion.