Setmana contra la LGTBIfòbia

Setmana contra la LGTBIfòbia

El 17 de maig del 1990 l’Organització Mundial de la Salut va aprovar traure de la llista de malalties mentals l’homosexualitat. Aquest és l’origen de la celebració d’aquest dia com a Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Lesbofòbia. Des d’aleshores, a l’Estat espanyol hem viscut avanços legislatius importants, tant estatals com autonòmics, que ens fan tindre la sensació que vivim en un país igualitari i sense discriminacions. No obstant això, el dia a dia demostra que queda molt per fer i que l’LGTBIfòbia, en els seus diferents graus, segueix campant a plaer per tots els àmbits socials.

Per tot això, és necessari seguir denunciant les actituds i els fets LGTBIfòbicsque detectem. Des del món de l´educació considerem que hem d´educar en la tolerància, el respecte i la llibertat. Hem de lluitar pels drets humans i socials independentment de l´orientació i identitat sexual de les persones. Perquè ser lesbiana, gai, transsexual, bisexual o intersexual no és cap problema: el problema és haver de patir l’LGTBIfòbia.

Tota aquesta setmana, al nostre centre, hem treballat al voltant d’aquest tema amb tots els grups mitjançant cinefòrums, tallers al pati i el photocall “Posa-li color al respecte”.