PROJECTE ERASMUS ENTRE L’IES LA VEREDA  i ESCOLA SANT´AGATA DI MILITELLO

L’alumnat de 2ESO C, 2ESO G ,2ESO H ,2ESO I i 2ESOA de l’IES La Vereda ha participat en el Projecte Erasmus “Art and fashion unite us” al costat de l’escola Sant ´Agata di Militello, Sicília, Itàlia . Esta col·laboració, ha suposat una trobada a través de l’art , l’obra de Santiago Calatrava i de l’estil Neofuturista aplicat al disseny de moda.

L’assignatura de dibuix de 2ESO, en la qual s’empra una metodologia CLIL ,amb l’anglés com a  llengua vehicular, ha organitzat esta col·laboració, l’objectiu principal de la qual ha sigut encoratjar a l’alumnat a  compartir  els seus dissenys i conéixer altres cultures que els òbriguen nous horitzons.

Els estudiants dels dos instituts han exposat activitats prèviament elaborades abans de la seua visita i durant la trobada : Moda neofuturista i presentacions sobre les obres de Calatrava que es poden gaudir a Itàlia i a Espanya.

  A part del projecte d’Art, s’han dut a terme altres activitats  en les quals professors i alumnes hem compartit  les nostres metodologies i  organització de les classes : Job shadowing entre professors d’anglés en l’ESO,  taller de massatge Tailandés, amb les companyes de Cicles Formatius, elaboració de reportatge fotogràfic amb l’assignatura d’Imatge i So …

Ha sigut una trobada molt enriquidora per a l’alumnat de l’IES LA VEREDA, que ha mostrat la seua millor actitud, acompanyant al grup italià, al qual van rebre amb una càlida benvinguda i un recorregut i visita guiada per l’escola,  al qual van acollir a les aules compartint diferents assignatures i amb el qual van mostrar  il·lusió per compartir  les seues inquietuds i els seus coneixements .

La resposta dels nostres col·legues italians han sigut estes : “Les persones són gentils i disponibles, ens van acollir molt bé , “ M’ha agradat la curiositat que sentien per saber  sobre com som els italians “,” M’ha agradat l’ambient de la vostra escola i  les lliçons en les quals hem participat” “ M’han encantat les taquilles i el gran que és l’escola” ,“ Ens agradaria repetir “.

Gràcies a tots els professors i alumnes que heu fet possible esta trobada que ha sigut una llavor per a futures propostes Erasmus. Gràcies a les directores dels dos centres per la confiança en el nostre projecte.

Professors espanyols participants: Teresa Moreno, Elena Simón, Carlos Ayuso,  María Macheti,M José Escrich, Laura Catalán, Rafa Catalá, Carmen Fernández i  coordinadors Erasmus : Antonio López i David Climent.

Professors italians : Emanuele Antonietta, Quartarones Roberto, Giuffrida Giuseppe, El Iacono Sandra, Carrara Teresa, Marota Letizia.

                                                                                                    Carmen Fernández Ansuátegui , departament de Dibuix.