JORNADA DE FORMACIÓ AMB LA ONCE

El passat divendres 15 de setembre, l’alumnat del 1er curs CFGM d’Atenció a Persones en Situació de Dependència va realitzar una jornada de formació emmarcada en el projecte d’Aprenentatge-Servei “Donant suport al moviment”. Es tracta de la segona edició, doncs aquest projecte es va encetar el curs passat donant molt bons resultats. Consisteix en donar suport a una alumna de 1er de Batxillerat amb ceguesa total en l’aula d’Educació Física.

El que es persegueix amb aquest projecte és donar una atenció personalitzada a l’alumna, afavorir el seu progrés a l’aula d’Educació Física i oferir-li l’oportunitat de conèixer i de relacionar-se amb altres alumnes del centre. Respecte a l’alumnat del cicle, el que es pretén és que desenvolupe actituds, coneixements i habilitats per atendre a una persona amb diversitat funcional visual. Amb això també s’està donant la possibilitat de millorar les habilitats socials de tots i totes les alumnes i fins i tot de crear nous vincles afectius. A més, amb aquest projecte també es vol potenciar la creació de llaços de col·laboració, d’una banda, entre diversos departaments del centre i per una altra, entre el centre i altres institucions de l’entorn socioeducatiu.

La jornada formativa va consistir en una xerrada on es van explicar les bases del projecte, es va donar informació sobre la ONCE i també es va facilitar a l’alumnat pautes bàsiques de com comunicar-se i com guiar a una persona invident. En la xerrada van participar Sandra Tarin, professora d’Educació física al centre, María Nieves Martín, professora especialista de la ONCE, Marina Falgàs, professora del cicle, Ivan Garcia, alumne del cicle que va participar el curs passat en el projecte i per últim, Eva Riera, l’alumna de 1er de Batxillerat amb ceguesa a la que es donarà suport l’alumnat.

A continuació un professor especialista de CRE Alicante, Joaquin Cuadrado va impartir un taller de formació/sensibilització en les instal·lacions esportives del municipi, que va donar la possibilitat a l’alumnat del CFGM d’Atenció a Persones en Situació de Dependència de poder vivenciar com se sent una persona que manca de visió quan ha de desplaçar-se o quan realitza diverses activitats físiques i esportives. L’alumnat també va poder posar en pràctica les estratègies i els consells donats, de com guiar i donar suport a una persona cega durant aquestes activitats.

Volem agrair la col·laboració de la ONCE per facilitar-nos aquesta jornada de formació!