OFERTA BATXILLERAT ARTÍSTIC I PARTICULARITAT “BATXILLERAT VESPERTÍ D’ARTS PLÀSTIQUES” IES LLUÍS VIVES

TOT ALLÒ QUE CAL CONÉIXER SOBRE LA MODALITAT DE BATXILLERAT ARTÍSTIC A L’IES LLUÍS VIVES.

Podeu descarregar-vos el document en pdf “oferta batxillerat d’Arts i particularitat “Batxillerat Vespertí d’Arts Plàstiques” IES LLuís Vives.

L’IES Lluís Vives oferta per al curs 2022-2023, a més de les modalitats de batxillerat de Ciències/Tecnologia  i  Humanitats/Ciències Socials, la modalitat de BATXILLERAT D’ARTS

D’acord amb la LOMLOE i la Resolució del Director General de Centres Docents, del 23 de maig de 2022, la modalitat de batxillerat d’Arts s’organitzarà en el 1r curs de batxillerat del curs 2022-2023 en dues vies: la via d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny, i la via de Música i Arts Escèniques, mentre que en el curs de 2n de batxillerat no es desplegarà la doble via fins el curs 2023-204, mantenint durant el curs 2022-2023 la modalitat d’Arts amb un únic itinerari.

-1r DE BATXILLERAT: DOBLE VIA EN EL CURS 2022-2023.

VIA 1: ARTS PLÀSTIQUES, IMATGE I DISSSENY.

VIA 2: MÚSICA I ARTS ESCÈNIQUES.

-2n DE BATXILLERAT: NO HI HA DOBLE ITINERARI EN EL CURS 2022-2023.

MODALITATTORNSPROGRAMA
1r de batxillerat d’ArtsTorn ordinari/diürn: 2 grups d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny i 1 grup de Música i Arts Escèniques.  

2 grups de Batxillerat d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny.               

-1BAAP: horari de matí (Arts Plàstiques, Imatge i Disseny)
-1BAAF*: horari de vesprada-nit (Batxillerat Vespertí d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny)*.  

1 grup de Batxillerat de Música i Arts Escèniques.  

-1BAAE: horari de matí (Música i Arts Escèniques).

Torn nocturn: 1 grup d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny.  

-1BAAJ: horari de vesprada-nit  (Arts Plàstiques, Imatge i Disseny)  
PEPLI
2n de batxillerat d’Arts  Torn ordinari/diürn: 3 grups d’Arts.               

-2BAAP: horari de matí.
-2BAAE: horari de matí.
-2BAAF*: horari de vesprada-nit (Batxillerat vespertí d’Arts).

Torn nocturn: 1 grup d’Arts.   -1BAAJ: horari de vesprada-nit.  
PEPLI
  1. Per a sol·licitar plaça en alguna de les tres modalitats de batxillerat (Ciències/Tecnologia, o Humanitats/Ciències Socials, o Arts (Arts Plàstiques, Imatge i Disseny o Música i Arts  Escèniques) has de participar en el procediment telemàtic d’admissió en els següents supòsits:

Si vols cursar 1r de batxillerat: tot l’alumnat: tant alumnat provinent d’altres centres  com alumnat de L’IES Lluís Vives.

Si vols cursar 2 de batxillerat: només l’alumnat provinent d’altres centres.

2. En la modalitat de batxillerat d’Arts  l’alumnat del centre no té prioritat d’accés sobre l’alumnat  provinent d’altres centres que sol·licita plaça en 1r de batxillerat.

3. En la modalitat de batxillerat d’Arts s’estableix una única àrea d’influència coincident amb la província de València, de manera que l’accés a aquest ensenyament es produïsca en igualtat de condicions per a tot l’alumnat.

4.En el formulari del procés d’admissió haureu de marcar l’opció de torn ordinari/diürn (per a alumnat menor d’edat) o nocturn (per a alumnat major d’edat (consulteu punt 4.2)).

4.1) El centre oferta tres grups de 1r de batxillerat en el torn ordinari/diürn de les modalitats de batxillerat d’Arts, repartits de la següent manera:

-2 grups en l’itinerari d’Arts de Plàstiques, Imatge i Disseny

1r BAAP: grup del torn ordinari/diürn amb classes lectives en horari de matí.

1r BAAF**: grup del torn ordinari/diürn amb classes lectives en horari de vesprada-nit!!!!!!!

-1 grup en l’itinerari de Música i Arts Escèniques (1r BAAE)

1r BAAE: grup del torn ordinari/diürn amb classes lectives en horari de matí.

Dels dos grups de 1r de batxillerat d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny del torn ordinari/diürn, un és en  horari de matí i el segon en horari de vesprada-nit (conegut com batxillerat vespertí d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny).  

La puntuació obtinguda en el procés de baremació determinarà l’adjudicació de plaça en un dels dos grups de l’itinerari d’Arts Plàstiques, Imatge i Disseny, obtenint plaça en el grup  de l’anomenat «batxillerat vespertí» l’alumnat amb les puntuacions més baixes del llistat d’alumnat admés en el procés d’admissió.

4.2) El centre oferta tres grups de 2n de batxillerat en el torn ordinari/diürn de les modalitats de batxillerat d’Arts, repartits de la següent manera:

-3 grups d’Arts (recordem que en 2n batx no hi ha doble itinerari

2n BAAP: grup del torn ordinari/diürn amb classes lectives en horari de matí.

2n BAAE: grup del torn ordinari/diürn amb classes lectives en horari de matí.

2n BAAF**: grup del torn ordinari/diürn amb classes lectives en horari de vesprada-nit!!!!!!!

Dels tres grups de 2n de batxillerat d’Arts (recordem que en 2n batx no hi ha doble itinerari) del torn ordinari/diürn, dos són en horari de matí i el tercer en horari de vesprada-nit (conegut com batxillerat vespertí d’Arts)

La puntuació obtinguda en el procés de baremació determinarà l’adjudicació de plaça en el grup on s’oferten places vacants. Els grups amb horari de matí no solen disposar de places vacants.

4.3) El centre oferta un grup en els dos nivells educatius (1r i 2n de batxillerat) en el torn nocturn d’Arts Plàstiques, Imatge i Dissseny:

1r i 2n BAAJ

Poden accedir la modalitat presencial de batxillerat en règim nocturn els i les alumnes majors de 18 anys o que complisquen aquesta edat dins de l’any natural en què sol·liciten formalitzar la matrícula.

També es contempla la possibilitat que accedisquen al nocturn alumnes menors de 18 anys i majors de 16, en aquests casos:

-Treballadors que acrediten la seua condició amb un contracte de treball vigent.

-Esportistes d’elit, d’alt nivell o d’alt rendiment.

-Alumnes que no poden compatibilitzar els seus estudis de règim especial (música, dansa,…)

Els requisits acadèmics necessaris són estar en possessió del Graduat en Eduació Secundària Obligatòria (o equivalent) o del títol de Tècnic després d’haver estudiat un Grau Mitjà en Formació Professional. L’alumnat repetidor de règim diürn (haja esgotat o no les quatre convocatòries anuals) pot accedir al règim nocturn en primer (sempre curs complet) o en segon (en les mateixes condicions que el diürn: curs complet o assignatures soltes si ja en té aprovades).

(Segons Ordre del 19 de juny de 2009; artícle 19 sobre Accés dels alumnes al Batxillerat el règim nocturn).