L’IES JOAN COROMINES TORNARÀ A PRESENTAR UN PROJECTE DE TECNOLOGIA A L’ONU

L’Institut Joan Coromines de Benicarló ha realitzat un projecte que neix des de la matèria de tecnologia i que presentarà a les Nacions Unides. Aquesta és el segon any consecutiu que ho fa. El projecte ha estat desenvolupat per quatre alumnes de 3r d’ESO, sota la guia dels seus docents David García i Isaac Soler. Aquesta iniciativa internacional arriba després de l’èxit que van tenir en el premi The Challenge de la Fundació La Caixa.

En el mes de maig, el centre va participar al llarg de quatre dies en el premi de The Challenge de la fundació La Caixa, on el centre educatiu va participar amb dos projectes innovadors:
Una cadira porta nadons integral per a bicicletes i motos que van presentar Júlia Maura, Unai Pastor, Emma Fraga i Oriol Delgado.

Un bimotor de contínua que permet adaptar qualsevol cadira de rodes universal en una cadira de rodes elèctrica. El grup està format per Yago Sánchez, Jon Guash, Matías López i Guillermo Alves.

Ambos projectes, són controlats a través d’una APP que proporciona molta informació tant de control com de comunicació.

A més de la presentació a l’ONU, els estudiants premiats de l’IES Joan Coromines tindran l’oportunitat de visitar algunes de les universitats més prestigioses del món, com Harvard, Yale i Columbia, on podran intercanviar idees amb destacats professors i estudiants. El viatge formatiu també inclourà visites a empreses de tecnologia punta com Google i Amazon, proporcionant als joves innovadors una visió única del món professional i les últimes tendències en alta tecnologia.

Durant la seua estada a Nova York i Boston, els estudiants gaudiran també de moments de lleure, incloent-hi una visita al famós parc d’atraccions de Coney Island el 4 de juliol i participaran de la gran festa americana. Podran visitar l’estàtua de la llibertat o animar als New York Yankees en un partit de beisbol on podran relaxar-se i divertir-se després d’un intens programa educatiu.

Aquesta experiència no només és una oportunitat perquè els estudiants mostren els seus projectes a una audiència global, sinó que també serveix com a palanca per a inspirar i motivar a altres joves a perseguir l’excel·lència. La comunitat educativa de Benicarló i tota la regió celebren aquesta fita i esperen amb il·lusió els resultats d’aquesta emocionant aventura.