IES JOAN COROMINES HA SIGUT SELECCIONAT PER A LA FINAL DEL UPSTEAM DE LA UPV

El nostre institut ha sigut seleccionat per a participar en la prestigiosa final de l’esdeveniment UPSTEAM de la Universitat Politècnica de València (UPV) amb dos equips excepcionals coordinats pel seus professors David Garcia i Isaac Soler: Fractal i Pibox. Tots dos equips han destacat pels seus innovadors projectes en el camp de la tecnologia i la seguretat.

L’equip Fractal ha desenvolupat un avançat sistema anti incendis, dissenyat per a detectar focs de manera autònoma i promet ser un canvi revolucionari en la prevenció i gestió d’emergències. D’altra banda, Pibox ha presentat un bimotor de contínua, controlat remotament a través d’una aplicació mòbil, que promet millorar l’eficiència i seguretat en persones amb mobilitat reduïda.

La final tindrà lloc el 22 de maig en l’emblemàtica sala d’actes de la UPV, on els equips presentaran els seus projectes davant un jurat d’experts. Enguany, la temàtica de UpSteam se centra en dissenyar prototips, solucions i espais que utilitzen la tecnologia d’Internet de les Coses i la intel·ligència artificial per a generar un impacte positiu en la societat.

Aquest premi estableix 3 categories: DREAMERS (per als pensadors i visionaris), CODERS (per als programadors i nadius digitals) i MAKERS (per als creadors i faedors).

L’IES Joan Coromines competeix en la categoria Makers, reservada per a aquells que no sols ideen sinó que també creen. Aquesta categoria celebra l’habilitat de portar els conceptes a la realitat, combinant habilitats tècniques amb una visió creativa.