L’IES JOAN COROMINES VISITA EL BOTÀNIC DE VALÈNCIA

L´IES Joan Coromines ha visitat el passat dia 18/10/2022 el Jardí Botànic de la Universitat de València i el centre cultural la Nau, tant 1r i 2n de Batxillerat com 4t d´ESO, amb el departament de Ciències Naturals i Filosofia.

Al botànic, es va realitzar la ruta enfocada a l´evolució de les espècies vegetals a partir de les seues adaptacions. El jardí va ser un exemple singular per veure com, des de les plantes més antigues a nivell evolutiu, comencen a aparèixer adaptacions i canvis que els han permet arribar al dia de hui. En definitiva, vam tindre la sort de poder veure aquestes adaptacions i comprendre com, a partir de l´observació directa, les plantes ens donen molta informació de com era el nostre planeta en el passat i en l´actualitat.

Al centre Cultural de la Nau, es va visitar l’exposició La nau dels bojos: una odissea de la desraó, comisariada per Cándido Polo i Ana Hernández, que proposa una reflexió sobre la follia a partir de l’experiència històrica i la contribució de la ciutat de València a l’anàlisi i tractament d’aquest fenomen psicosocial, que va ser pionera en la humanització de la figura dels alienats i desviats en el context del món Occidental. Mitjançant una mostra diversa de produccions artístiques (pintura, fotografia, cinema, instal·lacions…) així com publicacions històriques (llibres, revistes, plànols…) i relíquies, l’alumnat va tindre l’oportunitat de viure, d’una banda, l’experiència estètica a partir de la representació artística de la bogeria i, d’altra banda, endinsar-se en un recorregut històric pels moments més significatius del tractament social, mèdic i religiós de la follia, que corresponen amb la fundació del Spital dels Ignoscents, l’Hospital General, el Manicomi de Jesús i l’Hospital Psiquiàtric de Bétera en un procés progressiu que va des del segle XV a l’actualitat.

Foto 2

A més a més, van visitar la Biblioteca Històrica de la Universitat de València que presentava No tan invisibles: dones en la impremta valenciana (segles XVI al XXI), una exposició al voltant de la participació de la dóna en una selecció de treballs d’impremta que històricament no han rebut el reconeixement degut.