LA MORT DE SÒCRATES

El 22 de desembre l'alumnat de 2n de Batxillerat va representar una part de la condemna i mort de Sòcrates, una de les figures més importants al llarg de la història del pensament, que va morir injustament per "pensar" i precisament defensant la justícia, que paradoxalment el condemna.

"Volem utilitzar la metàfora de la condemna i mort de Sòcrates per a representar la mort de la filosofia a la nostra societat i més en estos moments on el govern vol fer-la desaparèixer del currículum i per tant, negar la possibilitat de formar persones amb pensament propi i sobretot amb pensament crític. No volem que ens neguen el que hauria de ser un dret, per què tal i com va dir Hipàtia d'Alexandria: sempre és millor pensar, encara que siga erròniament, que no fer-ho!

El guió està redactat, a partir d’El Fedó i de l’Apologia de Jenofont".

ESCENA 1: Escena a l'àgora. Diàleg entre Sòcrates, Adimanto i Glaucó sobre la idea de Bé, i detenció de Sòcrates per part dels soldats: acusació injúries, falsedats i corrupció de la joventut.

ESCENES 2 i 3: Escenes acusació i judici a Sòcrates. Presenta denúncia sota jurament Melet, fill de Melet, Anet i Lícó, acusant Sòcrates, fill de Sofronisco, del demo d’Alópece.

ESCENA 4: Sòcrates a la presó.

ESCENA 5: Mort de Sòcrates.