SABATES VERMELLES

[Veure més fotos]

Clic per a ampliarAvui 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, hem fet al nostre institut l'acció Sabates Vermelles, consistent en exposar tants parells de sabates com víctimes hi hagué l'any 2015.

Oficialment van ser 59 les dones assassinades, encara que en realitat en són moltes més, com denúncia la plataforma Feminicidio.

L'acció té el seu origen a Ciutat Juàrez (Mèxic) i és obra d'Elina Chauvet, artista i activista mexicana. Més tard es va estendre per altres ciutats i països, i aquesta mateixa setmana s'ha dut a terme en Barcelona.

Aquesta activitat ha estat coordinada pels dos instituts públics de Benicarló (Joan Coromines i Ramón Cid) per demostrar que anem a una en matèria d'igualtat i treballem des de l'educació per construir les bases d'una societat millor, allunyada dels estereotips de gènere que se'ns volen imposar i que sustenten les relacions de poder entre homes i dones.

No oblidem a les víctimes i denunciem no només avui, sinò cada dia, la violència que pateixen les dones en l'entorn privat i en l'espai públic. Lluitarem fins eradicar-la, perquè sense igualtat no hi ha futur.