Dia Mundial de la Pau i de la No Violència

30 de Gener, Dia Mundial de la Pau i de la No Violència, La comunitat educativa commemora aquesta cita amb el lema “A L’IES Font de Sant Lluís Com Vivim en Pau” amb la lectura d’un manifest.

MANIFEST PER A UN INSTITUT SEGUR. 

HUI ÉS 30 DE GENER, DIA MUNDIAL DE LA PAU I DE LA NO-VIOLÈNCIA I Des de l’IES Font de Sant Lluís volem transmetre el nostre absolut rebuig als fets violents ocorreguts al Centre les darreres setmanes. Tenim un deure de servei públic: garantir el vostre dret a l’educació, la vostra socialització, el vostre desenvolupament afectiu, cognitiu i personal, però sobretot hem de garantir que l’IES és un espai segur per a tots i per a totes on la violència no té cabuda en cap de les seues manifestacions. No podem acceptar les situacions viscudes en aquests dies i per això volem manifestar la nostra voluntat de continuar lluitant contra les violències escolars, contra el silenci, contra els assetjadors i els col.laboracionistes, contra els que miren cap a un altre costat, contra els que assenyalen les víctimes i contra els que justifiquen o promouen la violència. No podem permetre que cap acte violent quede silenciat, sense resoldre o que els violents resten indemnes. Volem dir NO:  

  • No a la violència masclista, a la violència sexual, a la violència racial,, a la violència religiosa,, a la violència xenòfoba, cultural, a la violència homòfoba, a la violència per gènere. A qualsevol tipus de violència. 
  • Diem NO a les discriminacions, a l’assetjament escolar, a la violència física, psicològica o mental. 
  • NO a les amenaces, al silenci, a donar cobertura als assetjadors i assetjadores i als seus col·laboradors i col.laboradores. 
  • Volem assegurar-vos que cap acte violent quedarà sense resposta. 

I diem SÍ 

  • Sí, a la utilització del diàleg i de la comunicació  
  • Sí a la convivència pacífica i al consens per a resoldre els conflictes. 
  • Sí, a l’institut com a centre segur, integrador, protector i acollidor. 
  • Sí, a viure lliures d’odi. 
  • Sí, al bon tracte, al respecte a la diversitat, a la igualtat de drets, a l’equitat, a la justícia i a la convivència solidària 

Mai més cap violència. Cap víctima silenciada per amenaces. Fem un crit, un crit que trencarà el sostre de vidre de la violència, que s’escoltarà pertot arreu: en cada aula, en cada corredor, en cada sala, en cada racó de l’IES: LA VIOLÈNCIA NO TÉ ESPAI, L’EDUCACIÓ ÉS LA NOSTRA ARMA.