CICLES FORMATIUS
ESTUDIA HOTELERIA I TURISME A L’ IES GUILLEM D’ALCALÀ!!!!
L’IES Guillem d’Alcalà compta amb l’escola d’hoteleria i turisme, escola de referència amb una gran experiència en la formació de professional.
Imparteix cicles formatius de grau bàsic, mitjà i superior i el curs d’especialització de la família.
Un cicle formatiu permet obtenir la titulació de PROFESSIONAL BÀSIC (Grau bàsic), TÈCNIC (Grau Mitjà) o TÈCNIC SUPERIOR (Grau Superior) que habilita per a poder desenrotllar una professió determinada.
El curs d’especialització permet ampliar els coneixements i responen de forma ràpida a les innovacions que es produeixen al sistema productiu, com també a àmbits emergents que complementen la formació inclosa als cicles formatius de referència.
Les matèries que es cursen són totes teòrico-pràctiques.
La relació dels cicles formatius de la nova Llei de Formació Professional (LFP) que s’imparteixen és la següent:
FAMILIA PROFESSIONAL: HOTELERIA I TURISME
- Cuina i Restauració (Grau bàsic)
- Cuina i Gastronomia (grau mitjà)
- Serveis de restauració(grau mitjà)
- Direcció en serveis de restauració (grau superior)
- Direcció de cuina (grau superior)
- Curs d’especialització de fleca i brioixeria artesanal. (grau mitjà)
CICLE FORMATIU DE GRAU BÀSIC:
– CUINA I RESTAURACIÓ (2000 HORES).
CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÀ:
– CUINA I GASTRONOMIA (2000 HORES).
– SERVEIS EN RESTAURACIÓ (2000 HORES).
CICLE FORMATIU DE GRAU SUPERIOR:
– DIRECCIÓ EN SERVEIS DE RESTAURACIÓ (2000 HORES).
– DIRECCIÓ DE CUINA (2000 HORES). (FP DUAL)
CURS D’ESPECIALITZACIÓ DE GRAU MITJÀ:
– FLECA I BRIOIXERIA ARTESANAL (600 HORES).
FORMACIÓ EN EMPRESES
La formació en empresa o organisme equiparat (d’ara en avant FE) manca de currículum propi i diferenciat; contribuïx al desenrotllament de part dels resultats d’aprenentatge (d’ara en avant RA) dels mòduls professionals i de les competències previstes del corresponent currículum.
Ha de contribuir de manera compartida juntament amb la formació en el centre docent a l’assoliment de les competències generals, professionals i per a l’ocupabilitat de cada cicle formatiu, conforme disposa l’art. 55 de la Llei orgànica 3/2022, de 31 de març sobre el caràcter dual de la Formació Professional i es desenrotlla en el títol IV del Reial decret 659/2023, de 18 de juliol.
Quins són els requisits per iniciar la FE?
- Tindre compliments 16 anys
- Haver adquirit les competències relatives als riscos específics i les mesures de prevenció de riscos laborals en les activitats professionals corresponents al perfil professional, segons es requerisca en la normativa vigent en matèria de prevenció de riscos laborals, per la qual cosa resulta obligatòria la seua ubicació temporal en el primer trimestre del primer curs.
- Estar en condicions de complir amb tots els compromisos establits en l’article 153.3 del Reial decret 659/2023, de 18 de juliol.
Si l’alumne no pot iniciar la FE, aquest continuarà la seua formació en el centre educatiu i serà avaluat pel professorat responsable de cada mòdul.
La FE es formalitzarà mitjançant acords i convenis de col·laboració subscrits per la Direcció o titularitat del centre docent i el representant legal de l’empresa o organisme equiparat.
En cap cas la formació en empresa tindrà la consideració de pràctiques ni suposarà la substitució de les funcions que corresponen a un treballador o treballadora en l’empresa.
En règim general la relació entre alumne/a amb l’empresa o organisme equiparat s’acollirà al que es disposa en la normativa laboral vigent.
En relació a la durada total de la FE, aquesta es pot realitzar en dos règims:
- Règim General: La FE tindrà una duració d’entre el 25% i el 35% de la duració total del cicle. Inclourà almenys el 10% dels resultats d’aprenentatge, distribuïdes entre tots els cursos que componen el cicle formatiu.
- Règim Intensiu: La formació representarà com a mínim el 35% de la duració total del cicle i inclourà almenys el 30% dels resultats d’aprenentatge, prèvia autorització de la direcció territorial d’Educació.
ENLLAÇOS:
