FSE

EL FONS SOCIAL EUROPEU COFINANÇA ENSENYAMENTS A L’IES GUILLEM D’ALCALÀ.  

El Fons Social Europeu (FSE) des del curs 2014 fins a l’any 2020 cofinança a la Comunitat Valenciana diferents ensenyaments.

  • El curs 2014-2015 va cofinançar la Formació Professional Bàsica.
  • El curs 2015-2016 el cofinançament es va ampliar a tota la Formació Professional i als nous itineraris de 3r d’ESO.
  • La implantació es va completar el curs 2016-2017 amb els itineraris de 4t d’ESO.
  • El curs 2019-2020 el cofinançament inclou el programa d’orientació i reforç per a l’avanç i suport en l’educació per a 1r i 2n d’ESO.
  • El curs 2020-2021, davant la situació ocasionada per la COVID-19, el PAM inclou el Programa d’Orientació i Reforç per a l’Avanç i Suport en Educació.

El ministeri d’educació i formació professional, els darrers anys, també cofinança aquests ensenyaments.

  • El curs 2021-2022 es prorroga el cofinançament del Programa d’Orientació i Reforç per a l’Avanç i Suport en Educació pel FSE i el MEFP. Però a partir de 2022 el MEFP ja no cofinançarà l’ensenyament de la Formació Professional.

Enllaços d’interés sobre el FSE:

Conselleria 
FSE (Español)
FSE (English)
Resultado de imagen de fondo social europeo

CURS 22-23

Al curs 2022-2023 s’ha ampliat l’oferta educativa amb un curs d’especialització de grau mitjà nomenat “FLECA I BRIOIXERIA ARTESANALS” gràcies al programa d’impuls de la Formació Professional de la nostra Comunitat per a desenvolupar una estratègia integrada de la Formació professional aprovat al 2019.

Posteriorment, el Govern de l’Estat va aprovar el Pla de Modernització de la Formació Professional i, recentment, el Pla d’Impuls i Millora de la Formació Professional en el què hem rebut un suport financer de la Unió Europea amb els fons “NextgenerationEU” vehiculats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional en el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR).

Una de les actuacions financades a través del MRR és el Redimensionament de l’oferta de FP.

Per aquest motiu informem a la Comunitat Educativa, que els cicles formatius de Formació Professional bàsica, grau mitjà, grau superior, i els cursos d’especialització estan finançats pel Ministeri d’Educació y Formació Professional i per la Unió Europea NextgenerationEU, en el marc del component 20 “Pla Estratègic d’Impuls de la Formació Professional” del Mecanisme de Recuperació, Transformació i Resiliència (MRR).