La Mona de Pasqua és una tradició a la Comunitat Valenciana i no es pot anar de berenar, sense la tradicional bonica. En l’horta de València les seues mones són característiques, a diferència de la comarca de la Ribera, i de les unes a les altres comarques on sol haver-hi una diferència. En alguna comarca, la mona consisteix en un pa d’ou “Panquemao o Panquemado”. En altres comarques, són d’una pasta i forma especial “d’ocell, cistella, peixos, cocodrils, serps etc.” Els ous es posen en la part de dalt de les mones o en la boca. I és molt divertit esclafar l’ou dur al cap d’algú que es descura o aquesta distret. Però també van acompanyades de llonganissa de pasqua, ensalada, fruita i begudes etc.

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies