E-mocions en femení per a celebrar el Dia de la Dona

El dimarts 5 de març va tindre lloc a l’auditori del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis d’Ontinyent 🎶 el concert per a veu i piano 🎹 anomenat “E-mocions en femení’. Es tractava d’una activitat conjunta entre el departament de Cant del Conservatori i l’Escola Oficial d’Idiomes La Vall d’Albaida-Empar Granell per celebrar el dia de la Dona 💜💜💜.

L’alumnat i professorat del Conservatori van interpretar nou cançons de dones compositores 🎼 en cinc idiomes 🌍 (valencià, italià, alemany, anglés i francés), i l’alumnat de l’EOI participant va presentar a les compositores i les temàtiques de les cançons en la llengua original.

Des de temps immemorials, els poetes han estat els narradors de les nostres emocions més íntimes, mentre que els músics han estat els artesans que han donat vida a aquestes paraules amb notes melodioses. Els assistents al concert van poder explorar com s’entrellacen aquestes dues formes d’art per crear una experiència sensorial incomparable, i gaudir de la profunda connexió entre els versos inspiradors i les melodies més captivadores. Tot això amb un èmfasi especial en la singularitat que totes les obres interpretades eren de dones compositores.

Va ser també un homenatge a tota aquella tasca callada i poc valorada al llarg del temps, una oportunitat per destacar la creativitat i el talent d’aquelles dones que han deixat una empremta inesborrable a la història de la música 🎻🎺: Maria Malibran, Clara Schumann o Fanny Mendelssohn, entre altres.

L’objectiu d’aquesta activitat col·laborativa entre els dos centres, era el de donar a conèixer el lied (forma breu escrita per a veu i piano sobre un text poètic ja existent), difondre l’ús de la llengua estrangera entre tot l’alumnat i, per últim, fomentar la cultura musical a través dels idiomes 🤗.

L’alumnat i professorat del Conservatori Professional de Música d’Ontinyent més l’alumnat i professorat de l’EOI la Vall d’Albaida – Empar Granell.
L’alumnat de francés, alemany, anglés i valencià de l’EOI la Vall d’Albaida – Empar Granell que va participar a l’activitat conjunta.