Què és Microsoft Office?

El nostre centre forma part des de l’any passat dels anomenats CDC, un projecte de Conselleria per a formar els docents per tal que s’adapten a les necessitats digitals que impliquen a tota la comunitat educativa. 

Dins d’aquest projecte s’integren eines com la plataforma Aules, les pàgines web de cada centre en Portaledu i la plataforma Office 365 de Microsoft.  

La plataforma Office 365 de Microsoft controlada per la GVA proporciona una identitat digital que acompanyarà el professorat durant la seua vida professional i els estudiants durant els seus estudis acadèmics reglats no universitaris i que dóna accés a l’ús de les eines de l’Office 365 (Outlook, Teams, Words, Excel, Notes, etc.), per tal de fomentar el treball col·laboratiu. 

Com puc accedir a la meua Identitat Digital?

De la mateixa manera que el professorat té una Identitat Digital que li permet accedir a Microsoft 365 i fer ús de les seues aplicacions, l’alumnat disposa de la mateixa opció.  Podreu trobar la vostra Identitat Digital accedint a Web Família 2.0 dins del vostre perfil on trobareu un adreça de correu electrònic i la corresponent contrasenya que podreu canviar.

Aquesta és l’aparença del menú, una vegada s’ha accedit a Microsoft 365. A l’esquerra apareixen totes les aplicacions que podem fer servir. 

Quines són les 4 aplicacions més utilitzades de Microsoft 365?

1 Outlook: aquest és el correu personal de cada docent i de l’alumnat. Podem trobar l’adreça de correu de qualsevol membre pertanyent a la comunitat educativa (tant professorat com alumnat) escrivint els cognoms i nom al destinatari del missatge. D’aquesta manera és molt fàcil comunicar-se amb la resta de docents del claustre i amb l’alumnat. 

2 Teams: Teams és una plataforma unificada de comunicació i col·laboració que oferta possibilitats com videoconferències, xat individualitzat o grupal, zona de treball per compartir materials i demanar tasques a l’alumnat (semblant a l’aplicació Aules), etc.  

3 Word, PowerPoint, Excel, etc.: aquestes aplicacions ben conegudes ja pel professorat estan incloses en el paquet de Microsoft 365 amb l’avantatge que ens permeten compartir documents col·laboratius amb l’alumnat, de forma i manera que tota la classe pot participar en l’edició dels documents i beneficiar-se d’aquesta forma de treball grupal. 

4 OneDrive: espai personal d’emmagatzematge. Permet emmagatzemar fins a 1TB d’informació (això és moltíssima informació!), compartir carpetes personals amb altres membres de la comunitat educativa de Conselleria, entre altres. És l’eina essencial per a tenir tota la informació organitzada i accessible.  

En conclusió, formar part del projecte CDC ha estat i continua sent tot un repte que requereix d’una mica d’esforç per part de tots, però que, sens dubte, aporta i ens ensenya moltes coses positives en aquesta nova era de la digitalització docent. Si teniu qualsevol altre dubte, no dubteu en consultar la web del CDC, on hi trobareu resposta: https://portal.edu.gva.es/cdc/va/inici_val/