Diuen que el nom és el nostre primer tret d’identitat, cosa que ens identifica i ens dóna entitat.
La nostra escola rep el nom d’una persona molt important per a la història del poble de Mutxamel, En Manuel Antón Ferrándiz, antropòleg i polític espanyol, que va néixer el 1849 a Mutxamel (Alacant).
Va llicenciar-se en Ciències Físiques a la Universitat Central de Madrid el 1876 i es va doctorar en Ciències Naturals el 1883. Va treballar com a professor de Ciències i va crear la secció d’Antropologia del Museu de Ciències Naturals de Madrid, on va ser catedràtic de zoologia a la Universitat i secretari de la Secció de Ciències Exactes, Físiques i Naturals de l’Ateneu de Madrid. El 1886 va fundar i va dirigir la Biblioteca Científica Internacional, per a la qual va traduir “La intel·ligència animal” de George John Romanes, deixeble de Charles Darwin. El 1892 va obtindre la recent creada Càtedra d’Antropologia a la Universitat de Madrid. Al 1900 va representar a Espanya al Congrés d’Antropologia i Arqueologia Prehistòriques de París i va ser nomenat mantenidor dels Jocs Florals d’Alacant. El 1910 va ser nomenat primer director del Museu Nacional d’Antropologia.
Políticament, va participar activament al Partit Conservador d’Alacant i durant la seua representació política va interessar-se per la millora de les infraestructures de ferrocarrils i carreteres i -especialment- per l’assumpte del subministrament d’aigües des de Sax (riu Vinalopó) a la ciutat d’Alacant, projecte que va iniciar l´Alcalde Manuel Gómiz. Aquesta fou la raó per la qual el 1892 va ser nomenat fill adoptiu d’Alacant durant el manament de Gómiz.