Recursos d’estar per casa. Educació Física

recursos-ef
titol-ef

Des de l'àrea d'Educació Física i davant les circumstàncies generades durant el confinament, us oferim un recull de recursos didàctics a partir de les propostes que ens heu fet arribar. L'objectiu és mostrar idees i exemples que pugueu adaptar al vostre alumnat i implementar-les en el context que, inexorablement, ens envolta actualment: la casa.

La situació actual és nova per a tothom. Són moments per a reflexionar sobre la nostra tasca docent i per a plantejar propostes que intenten donar continuitat a allò que anàvem fent en les classes d'EF però reconvertint-les en accions “a distància”.

Hem de tindre en compte que no totes les famílies tenen les mateixes possibilitats, i per tant, s'han de plantejar com recursos oberts, flexibles i adaptatius, tenint en compte realitats que van des de la possibilitat de viure en espais amplis i amb zones exteriors, a llars més reduïdes amb poc espai per realitzar l'activitat física.

També s'ha de tenir en compte l'escletxa digital, i les diferents oportunitas d'accés a la tecnologia i internet. Per aquests motius, com a docents, hem de reflexionar i posar-nos en situació amb l'únic objectiu de no deixar a ningú darrere. No oblidem que és una situació excepcional, i que per més recursos i per millor que intentem planificar la nostra tasca docent, mai substituirà el valor de la presencialitat de les classes als centres.