Polirítmia 2023

Poliritmia 2023

//JORNADA DE CONFERÈNCIES//        3 de juliol

rosario

ROSARIO RODRÍGUEZ //

 ‘Francisco Miralles, el ballarí de dansa tradicional valenciana que es va convertir en llegenda’

La conferència ressalta la figura del ballarí, mestre i coreògraf valencià Francisco Miralles Arnau (València-1871, París-1932), que va començar al món de la dansa tradicional valenciana i va tindre una brillant carrera internacional. A la Rússia imperial va ser conegut com El ballarí dels Tsars.

sara

SARA ESTELLER //

‘Dansa contemporània i folklore, una relació de present i futur’

Durant aquesta xerrada s'ha presentat una tesi sobre la relació natural que hi ha entre la dansa contemporània i les músiques i balls d’arrel. Una visió del conjunt sobre aquesta tendència a l’alça al nostre territori que porta molts anys de sana confluència en altres latituds. Fa un repàs pels noms dels coreògrafs i coreògrafes que treballen, més o menys circumstancialment, aquests maridatges, posant especial èmfasi en els artistes i exemples més propers.

ruben

RUBÉN ALONSO //

Concert didàctic: 'Antropoloops – La remescla com a lloc de trobada'

Antropoloops és un projecte artisticoeducatiu que s’articula sobre la remescla de músiques tradicionals i la celebració de la diversitat cultural. En el concert didàctic s'han exposat els principis sobre els quals treballen i alguns dels últims projectes elaborats. D’altra banda, s'han interpretat algunes de les peces dels discos publicats, entre els quals està ‘MixNostrum’, una obra de remescla entorn del mediterrani.

Eina de remescla online: https://app.antropoloops.com/

Més informació sobre el projecte: www.antropoloops.com

 

 

//TALLERS//         4, 5 i 6 de juliol

“El cicle de la vida, del bressol a la tomba, en el llegat sefardita” // Mara Aranda

Iniciació al corpus del cançoner sefardita, composat per coples, romanços i cantigues. Origen del gènere, difusió en el món panhispànic i pervivència en l’actualitat. Un repertori que enfonsa les seues arrels en el romancer vell espanyol i que, a la diàspora, s’expandeix per diferents geografies donant lloc a una paleta de color d’infinits matisos però amb un substrat comú, quant al seu origen i els temes exposats en la part literària d’aquests.

mara
adolf

"Sonoritats Expandides. Una proposta Experimental d’exploració i creació digital aplicada als instruments tradicionals" // Adolf Murillo

Aquesta proposta pretén plantejar un espai per l’experimentació sonora i artística aplicada als instruments tradicionals amb la finalitat de reflexionar sobre les possibilitats creatives en el camp de la creació musical amb l’objectiu, d’expandir la paleta sonora que ens ofereixen els instruments tradicionals al aplicar processos de creació digital.

"Repertori tradicional kurd: Cançons de noces, migració, lament i coratge en la interpretació de música tradicional kurda anatòlica" // Ali Doğan Gönültaş

Anatòlia, la mare de les melodies. Mesopotàmia, la mare de les cultures. La música és de gran importància per als kurds. En un no-estat, la llengua i la literatura del qual estan suprimides, tot es canta per a ser recordat i salvat. Al llarg d’aquest taller aprendrem a interpretar diverses peces de quatre regions kurdes diferents d’Anatòlia: Serhad, Dersim, Boten i Hekari-Colemerg.

Cançons del taller

Enllaços a les cançons escoltades al taller

ali

Tota la informació del festival Polirítmia la podeu trobar al seu web:

https://poliritmia.ivc.gva.es/