ERASMUS+

El programa Erasmus+ té com a objectiu millorar la qualitat de l’educació oferint al nostre alumnat i professorat oportunitats de mobilitats internacionals per a l’aprenentatge. Aquest programa ofereix la possibilitat de realitzar visites a institucions d’altres països, cursos per al professorat i pràctiques en organitzacions públiques i privades a l’estranger per a estudiants.

Quins projectes europeus tenim?

En l’actualitat el centre educatiu participa en 3 projectes de mobilitat europea:

 • KA131HED. Per a l’alumnat i professorat de Grau Superior. Permet les mobilitats individuals a països de la Unió Europea. Per als estudiants tenim mobilitats de 3 mesos de duració destinades a  realitzar el mòdul de Formació en centres de treball (FCT) en empreses europees. Per al professorat, les mobilitats estan dissenyades per a fer periodes d’observació a empreses o centres educatius homòlegs, d’una setmana de duració.
 • KA121VET. Per a l’alumnat i professorat de Grau Mitjà. Permet les mobilitats individuals a països de la Unió Europea. Per als estudiants tenim mobilitats de 15 dies o de 3 mesos de duració, destinades a  realitzar una experiència educativa en centres homòlegs europeus o pràctiques en empreses estrangeres. Algunes mobilitats dels estudiants tenen un professor acompanyant la primera setmana de la estància. Les mobilitats per a professorat estan dissenyades per a fer periodes d’observació a empreses o centres educatius homòlegs d’una setmana de duració
 • KA122SCH. Per a mobilitats de grup d’alumnat de l’ESO que visiten un centre homòleg a l’estranger. La duració de l’intercanvi és d’una setmana i van amb professorat acompanyant. L’allotjament es realitza en famílies.

En l’actualitat tenim conveni amb empreses i institucions de Heerlen i Sittard (Holanda), Florència (Itàlia), Cardiff i Manchester (Regne Unit), Jarvenpäa (Finlàndia), Arthez de Bearn i Orthez (França), Bremen (Alemanya) i Riga (Letònia).

Quines oportunitats ofereix?

PER ALS ALUMNES

 • Millorar la comprensió de l’entorn econòmic i social
 • Millorar la competència lingüística
 • Ampliar la dimensió europea
 • Crèixer personalment
 • Augmentar l’empleabilitat mitjançant pràctiques a l’estranger
 • Millorar les expectatives laborals
 • Facilitar la transició de l’àmbit de l’educació al mercat laboral

PER AL PROFESSORAT

 • Realitzar activitats de desenvolupament professional per a millorar les seues competències
 • Augmentar la capacitat de modernitzar el nostre institut
 • Augmentar el coneixement de pràctiques, polítiques i sistemes
 • Millorar la formació

Quins són els criteris de selecció?

Criteris de selecció d’alumnat de Grau Mitjà

Criteris de selecció d’alumnat de Grau Superior

Criteris de selecció de professorat d’ESO i Batxillerat

Com puc participar?

Si estàs interessat en participar pots inscriure’t omplint el següent formulari.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ (ALUMNAT GRAU SUPERIOR)

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ (ALUMNAT GRAU MITJÀ)

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ (PROFESSORAT ESO-BATXILLERAT)

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ (PROFESSORAT CCFF)

Si tens dubtes pots enviar un correu electrònic a mt.penalbasegovia@edu.gva.es

Mobilitats realitzades

Consulta les mobilitats internacionals que hem realitzat amb els diferents projectes europeus en què participa el centre educatiu

Carta Erasmus+

La Comissió Europea ha concedit a l’IES Henri Matisse la Carta Erasmus d’Educació Superior per al periode 2021-2027. Amb aquesta carta el centre educatiu ja està habilitat per a iniciar projectes de mobilitat europea, tant del professorat com de l’alumnat.

Política Erasmus+

Seguint l’estratègia d’internacionalització del centre i el programa Erasmus+, l’IES Henri Matisse segueix compromés en el desenvolupament i manteniment de relacions de col·laboració amb centres d’Europa per tal de crear noves possibilitats per als estudiants i proporcionar una dimensió internacional a les seues titulacions.

Al següent enllaç pots consultar la declaració d’intencions de l’IES Henri Matisse en el Programa Erasmus+

Més informació