ERASMUS+

El programa Erasmus+ té com a objectiu millorar la qualitat de la Formació Professional oferint al nostre alumnat i professorat de Cicles Formatius de Grau Mitjà i Grau Superior oportunitats de Mobilitat per a l’Aprenentatge. Aquest programa ofereix la possibilitat de realitzar estudis en institucions d’altres països i pràctiques en organitzacions públiques i privades a l’estranger per a estudiants.

Quins projectes europeus tenim?

En l’actualitat el centre educatiu participa en 3 projectes de mobilitat europea:

  • KA103 i KA131HED. Per a l’alumnat i professorat de Grau Superior. Permet les mobilitats individuals a països de la Unió Europea. Per als estudiants tenim mobilitats de 3 mesos de duració destinades a  realitzar el mòdul de Formació en centres de treball (FCT) en empreses europees. Per al professorat, les mobilitats estan dissenyades per a fer periodes d’observació a empreses o centres educatius homòlegs, de 5 dies de duració.
  • KA102 i KA121VET. Per a l’alumnat i professorat de Grau Mitjà. Permet les mobilitats individuals a països de la Unió Europea. Per als estudiants tenim mobilitats de 15 dies de duració destinades a  realitzar una experiència educativa en centres homòlegs europeus. Les mobilitats del estudiants tindran un professor acompanyant la primera setmana de la estància. Les mobilitats per a professorat estan dissenaydes per a fer periodes d’observació a empreses o centres educatius homòlegs, de 5 dies de duració.
  • KA122SCH. Per a mobilitat de grup d’alumnat de l’ESO que cursa l’optativa de francés. La duració de l’intercanvi serà d’una setmana i aniran amb professorat acompanyant.

En l’actualitat tenim conveni amb empreses de Heerlen (Holanda), Florència i Figline Valdarno (Itàlia) i Riga (Letònia). Els centres homòlegs que tenim concertats son Vista College (Heerlen – Holanda), Riga Style and Fashion Technical School (Riga – Letònia), Cardiff and Valle College (Cardiff – Regne Unit) y el College Corisande d’Andoins (Arthez-de-Béarn – França).

Quines oportunitats ofereix?

PER ALS ALUMNES

  • Augmentar l’empleabilitat mitjançant pràctiques a l’estranger
  • Millorar les expectatives laborals
  • Facilitar la transició de l’àmbit de l’educació al mercat laboral
  • Millorar la comprensió de l’entorn econòmic i social

PER AL PROFESSORAT

  • Realitzar activitats de desenvolupament professional per a millorar les seues competències
  • Augmentar la capacitat de modernitzar el nostre institut
  • Augmentar el coneixement de pràctiques, polítiques i sistemes

Com puc participar?

Si estàs interessat en participar pots inscriure’t omplint el següent formulari.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Si tens dubtes pots enviar un correu electrònic a europa@ieshenrimatisse.es

Carta Erasmus+

La Comissió Europea ha concedit a l’IES Henri Matisse la Carta Erasmus d’Educació Superior per al periode 2014-2020. Amb aquesta carta el centre educatiu ja està habilitat per a iniciar projectes de mobilitat europea, tant del professorat com de l’alumnat.

Política Erasmus+

Seguint l’estratègia d’internacionalització del centre i el programa Erasmus+, l’IES Henri Matisse segueix compromés en el desenvolupament i manteniment de relacions de col·laboració amb centres d’Europa per tal de crear noves possibilitats per als estudiants i proporcionar una dimensió internacional a les seues titulacions.

Al següent enllaç pots consultar la declaració d’intencions de l’IES Henri Matisse en el Programa Erasmus+

Projecte Erasmus+ Transformació Digital Europea

Mobilitats realitzades

Consulta les mobilitats internacionals que hem realitzat amb els diferents projectes europeus en què participa el centre educatiu

Més informació