Recepció de nous alumnes

Xerrada amb l’escriptora Carmen Viñolo

El passat 18 de maig ens va visitar l’escriptora Carmen Viñolo per parlar-nos de la seva obra La hipoteca de la nostra vida o Només un miracle, una tragicomèdia sobre les hipoteques, la crisi i les il·lusions que les van precedir; escrita en col·laboració amb l’escriptor i periodista, Juan Soto Viñolo, una setmana abans que comencés la crisi econòmica a Espanya.

Xerrada amb l’escriptor Álvaro García Hernández

El passat 25 d’abril ens va visitar l’escriptor i antic company Álvaro García Hernández per parlar-nos de la seva novel·la TQMC i de la seva última obra, Lleó Kamikaze, guanyadora del Premi Gran Angular de Literatura Juvenil 2016.

Tristan et Iseut

Una "troupe" d’alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat van participar el passat 27 d’abril a les II Journées de Théâtre en Français de la Comunitat Valenciana, a l’IES Benlliure de València. Van presentar l’obra Tristan et Iseut i van ser aclamats pel públic, donada la qualitat de l’espectacle que van oferir. El lliurament de premis serà el proper 11 de juny a l’Institut Français de València, a les mans de l’agregat cultural de l’Ambaixada de França a Espanya.

Punxant sobre la foto podeu accedir a la galeria d’imatges.

Les pirates de la Martinique.

Els alumnes de francès de 1 ° d’ESO a 1 ° de Batxillerat van participar el passat dimarts 26 d’abril al joc lingüístic-teatral Els pirates de la Martinique. Els alumnes van anar superant les complexes proves imposades pels ferotges pirates de la Perle Noire, per finalment recuperar el tresor.

Punxant sobre la foto podeu accedir a la galeria d’imatges.


 Fira experimenta

Com en edicions anteriors, els nostres alumnes de 1r BAE han participat aquest diumenge a la Fira Concurs Experimenta, de demostracions i experiments de Física i Tecnologia, organitzada per la UV a la Ciutat de les Ciències. Allà han tingut ocasió de mostrar el seu projecte de física, acompanyats per la seua professora, Carmen Beltrán.

Polsa sobre la foto per accedir a les imatges.

Visita al parc eòlic de Bunyol

El 16 d’abril, els alumnes de tecnologia de l’IES número 1 han visitat el Parc Eòlic Serra Cabrera de Bunyol, gestionat per l’empresa ACILOE i situat a 800 metres sobre el nivell del mar. Aquest parc consta de 25 aerogeneradors que aconsegueixen produir 20’4 MW utilitzant el vent com a energia renovable.


Teatre en anglés

El passat 16 d’abril, els alumnes de 1r i 2n de l’ESO van assistir a la representació de The woman in black a l’auditori de Paiporta, una activitat de teatre en anglès, en què van participar practicant aquesta llengua.

Punxant sobre la foto accediu a la galeria d’imatges.

I aquí us deixem alguns vídeos:

Puntxa per descarregar

Puntxa per descarregar

Puntxa per descarregar 

Tu sí que vales – Jornada final de trimestre

Com ja és habitual, vam acabar el segon trimestre amb la jornada del Tu sí que vales, on els nostres alumnes van demostrar les seves habilitats artístiques, vam compartir un esmorçar oferit per l’AMPA i vam completar la primera activitat del grup de convivència: Transplantéatelo.

Punxant sobre la foto podeu accedir a la galeria d’imatges.

 

Conferència de Javier del Valle-Inclán

El dijous 10 de març l’historiador Javier del Valle-Inclán va impartir una xerrada per als alumnes de 2n de batxillerat sobre "Ramón María del Valle-Inclán: vida i mort d’un intel·lectual".

Masterclass a l’IFIC

El passat dimecres 2 de març, els alumnes de 2n BAE van assistir a una masterclass a l’IFIC (Institut de Física Corpuscular) i van participar en el taller "Hands on Particle Physics", on van mesurar la vida mitjana del mesón Dº. Els alumnes es van submergir en la física de partícules, buscant partícules amb dades de l’accelerador de partícules més gran del món, l’LHC, i compartint els seus resultats per videoconferència amb pariticipantes de França, Itàlia, Alemanya i Romania, coordinats pel CERN.


Podeu trobar més informació punxant sobre l’enllaç i descarregar les fotos clicant sobre la imatge.

Lliga de debat Xarxa Lluis Vives

Els alumnes del Seminari d’Oratòria van participar el 16 de febrer a la Lliga de debat organitzada per la Xarxa Vives a la Universitat de València, i varen ser finalistes de la fase local.

Jornades d’orientació vocacional

Com en anys anteriors, alguns ex-alumnes de Xest van realitzar les jornades d’orientació vocacional per als alumnes de 2n BAE i 3r BAD, exposant les seves experiències a la universitat i al món laboral els dies 11 i 12 de febrer.

Valentine’s Day

Els alumnes d’Anglès pràctic ens van endolcir la jornada amb diverses especialitats.

Jornada fi de trimestre – desembre 2015

Com tots els anys, l’últim dia del trimestre vam organitzar un dia d’activitats, aquest curs, els alumnes de 2n i 3r de batxillerat s’han encarregat de la jornada, amb un torneig de futbol sala i activitats culinàries de divers tipus. El dia va ser un èxit de participació. Punxant sobre la imatge podreu veure les fotos de la jornada. Bones festes a tots.

Lliurament de premis Torneig de debat – Seminari d’Oratòria

El passat 18 de desembre, els alumnes del seminari d’Oratòria que van quedar finalistes en el torneig de debat organitzat per la Facultat de Dret de la Universitat de València, van recollir els premis durant l’acte acadèmic de la Festivitat de la Facultat de Dret. Enhorabona a Claudia Esteve, Claudia Martínez, Jaume Montés i Josu Sánchez.

Punxant sobre la foto podeu accedir a les imatges del dia.

Discover Hollywood and History – Valencia International

Els alumnes de 2n de Batxillerat van visitar el passat dimecres 25 de novembre el Museu L’Iber, on van aprendre més sobre els esdeveniments històrics a través de pel·lícules rodades a Espanya. Es tracta d’un projecte multidisciplinari, que uneix cinema, esdeveniments històrics i anglès, ja que l’activitat es realitza íntegrament en aquest idioma.


Podeu veure la notícia de l’activitat en premsa i altres referències a aquesta.

Acte de benvinguda

El passat 14 de setembre, vam rebre als nous alumnes i alumnes dels Plans d’Especialització Esportiva i del Batxillerat d’Excel·lència. L’acte va estar presidit pel conseller d’Educació, Vicent Marzà i va comptar amb la intervenció, a més, del Director General d’Esports i del director general de Centres.