Inici de curs

Inici de curs

PROGRAMA D’IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA EN REGNE UNIT

 

Del 20 al 27 d’octubre del 2019 alumnat de 2n, 3r i 4t de ESO de l’IES N.1 de Xest, ha participat en un programa d’immersió lingüística en Regne Unit, acompanyats per Ana Montañés, Nacho Martí i Isabel Gelabert, professorat del Programa Plurilingüe, dels departaments d’Anglés, Educació Física i Biologia i Geologia, respectivament.

Durant l’estança, que s’ha desenvolupat principalment en el poble d’Exmouth, els alumnes han tingut l’oportunitat d’ampliar i practicar els seus coneixements de la llengua anglesa mitjançant classes, convivint amb famílies i a través de nombroses activitats. A més de realitzar diverses visites, entre les que cal destacar Exeter i Londres.

Punxant la imatge, pots accedir a totes.

 

 

PROJECTE D’ESTRUCTURES DE PAPER I COLA EN TECNOLOGIA DE 1r D’ESO

Els alumnes de 1r d’ESO han fet una estructura triangulada amb paper i cola. I encara que, en principi ells no ho creien, l’estructura ha soportat el pes de dos alumnes.

Punxant la imatge pots accedir a totes:

 

ACTIVITAT DE 3r d’ESO

El passat 3 de març els alumnes de 3r d’ESO varen assistir al teatre Flumen, per a veure l’obra “La cena de los idiotas” en francés i visitaren el museu d’història de València. A més, varen realitzar un taller de geografia en el riu Turia. Aquesta activitat va ser organitzada pels Departments de Geografia i Història i Francés.

 

 

 

XERRADES DE DONES CIENTÍFIQUES

 

En commemoració de l’11 de febrer “dia de la dona i la xiqueta en la ciència”, els nostres alumnes han pogut gaudir de diverses xerrades impartides per científiques de gran rellevància en diferents camps de la ciència, en el saló de graus del Complex Educatiu de Xest:

Berta Barroso, professora d’investigació del CSIC i pionera en desenvolupar física nuclear experimental a Espanya va impartir una xerrada per als nostres alumnes de 4t d’ESO, el dimarts 11 de febrer de 12:50h a 14:30h.

Alicia Forment, llicenciada en ciències químiques, per la Universitat de València, actual investigadora i docent a l’Institut de Ciència Molecular, on desenvolupa treballs sobre nanomaterials bidimensionals, va realitzar una xerrada per als nostres alumnes de 3r d’ESO el passat dimecres 12 de febrer de 12:50h a 14:30h.

 

 

 

Marta Reglero, tècnica i investigadora del sector espacial, de la Universitat politècnica de València va impartir una xerrada el passat dijous 13 de febrer de 12:50h a 14:30h, per als nostres alumnes de batxillerat.

 

El 14 de febrer de 12:00h a 12:50h va donar una xerrada per als nostres alumnes de 1r i 2n d’ESO Concepción Jordá Gutiérrez, iaia del nostre alumne de 1r d’ESO K, Rodrigo Lara, enginyera agrònoma i viròloga vegetal, actualment jubilada, que ha sigut Catedràtica i Directora del Departament de Patologia Vegetal a la Universitat Politècnica de València, Directora del laboratori nacional de referència de virologia vegetal, Científica del projecte UNIDO de la UE, i descobridora entre altres coses d’alguns virus. 

 

 

 

I de 12:50h a 13:40 h va impartir una xerrada per aquests alumnes, Andreea Anghel, mare del nostre alumne de 1r d’ESO K, Mario Ignacio Anghel, biòloga i gerent de la empresa Syt Microbiología València on desenvolupen, produeixen i apliquen solucions microbacterianes innovadores formulades per a fer altre tipus d’agricultura ecològica.  

 

Punxant les imatges podeu accedir a totes les fotografies.

 

IV PREMIS PARANIMF DE RELAT CURT I FOTOGRAFIA
Edició 50 Aniversari del Complex Educatiu de Xest

 

A partir del 17 de febrer s’obren les bases per a un concurs de relat curt i un altre de fotografia.

 

Bases de participació 

 

GUANYADOR DEL CONCURS DEL LOGOTIP DEL 50 ANIVERSARI DEL COMPLEX EDUCATIU DE XEST

L’11 de desembre del 2019, el jurat presidit pel Director Gerent D. Lucas Ferrando Zapater va donar a conèixer que el guanyador del concurs del logotip identificatiu de la celebració del 50 aniversari del Complex Educatiu de Xest, és Jesús Huerta Crespo.

 

CONCURS DE NADAL DE LA FUNDACIÓ QUAES

 

El nostre alumnat de 4t d’ESO de Biologia i Geologia ha participat en el concurs “Felicita el Nadal de QUAES!” resultant guanyador el dibuix realitzat per Paula García Jordán de 4t d’ESO N i que forma part de la postal de felicitacions nadalenques de la fundació:

 

JORNADA D’ACTIVITATS ESPORTIVES

 

El passat 20 de desembre es va realitzar una jornada d’activitats esportives, precedida per un esmorzar oferit per l’AMPA.

Aquestes activitats consistiren en tornejos de colpbol, bàsquet i futbol per a alumnat de 1r a 3r d’ESO i de 4t d’ESO a 3r de batxillerat. Resultant guanyadors els següents equips: 

  • Equip guanyador del torneig de futbol de 1r a 3r d’ESO: “Tares FC” format per Óscar Tamarit, Iván Albert, Guillem Ramis, Víctor Esteban, Ismael San Bartolomé i Ignacio Francés.
  • Equip guanyador del torneig de futbol de 4t d’ESO a 3r de batxillerat: “CSKA la ropa” format per Adrián Tamarit, David de Miguel, Ernest Rodrigo, Carlos Martínez, Daniel Tirado i Nikole Rubio.
  • Equip guanyador del torneig de basquet: “Jarlekines y Piñero” format per Manu Golpe, José María Oltra i Nacho Piñero. 
  • Equip guanyador del torneig de colpbol: “The champions” format per Alberto Blasco, Alfonso Gosálvez, Adrián Blasco, Sergio Fernández, David Serrano i Miguel Jordá.

Punxant sobre la imatge, pots accedir a totes.

 

CELEBRACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL PER A L’ERADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

Des de l’observatori de Convivència s’han promogut diverses activitats per a seguir “lluitant” contra tot tipus de violència contra la dona, que s’han treballat en tutoria, des de vídeos per a reflexionar, frase “tòpics” dels que es diu o s’escolta de la dona en qualsevol dels àmbits de la seva vida i també el que hauria de dir-se,… i es va realitzar un fotocall amb aquestes frases el passat dilluns 25 de novembre.

Punxant la imatge pots accedir-ne a totes.

 

CONCURS DEL LOGOTIP DEL 50 ANIVERSARI DEL COMPLEX EDUCATIU DE XEST

Punxant la imatge pots accedir a les BASES DEL CONCURS.

 

 

COMMEMORACIÓ “DIA INTERNACIONAL PER A L’ERADICACIÓ DE LA POBRESA”

17 d’octubre de 2019

 

Des de l’Observatori de Convivència s’ha organitzat un acte per a commemorar aquest dia i generar una conciència positiva i de solidaritat amb tots aquells sectors, especialment en la nostra comunitat, que estan patint directa o indirectament aquesta lacra.

S’han recollit aliments no peribles (arrós, pasta, sucre, galetes, llegums, oli,….) des de cadascuna de les tutories i a més, el 17 d’octubre, durant el segon pati s’ha llegit un manifest sobre l’eradicació de la pobresa.

Punxant la imatge pots accedir a totes.

 

A més el passat 24 d’octubre es varen lliurar a Càritas els aliments que s’havien replegat en commemoració del “Dia Internacional d’eradicació de la pobresa”.

Punxant la imatge pots accedir a totes.

 

 
VAGA DEL CLIMA

 

 

 

El divendres 27 de setembre en suport a la vaga del clima, realitzem un xicotet acte en l’hora del pati, en els baixos del bloc 7.

Des de l’Observatori de Convivència i amb els suggeriments d’algunes professores, vàrem proposar a tot el professorat i alumnat que aqueix dia (els/as que pogueren) vingueren a classe amb alguna peça de vestir de color verd; també repartirem polseres del mateix color entre tots/as els les participants. Durant aqueix xicotet acte es van explicar els motius de la vaga d’aqueix dia i el nostre gest de suport a aquesta.

Punxant la imatge pots accedir a totes:

 

 

ACTE DE CELEBRACIÓ DEL 20 ANIVERSARI DELS PLANS D’ESPECIALITZACIÓ ESPORTIVA
 
El passat divendres, 20 de setembre, a les 18:00 hores, en el pavelló doble del complex educatiu de Xest, va tindre lloc l’acte del 20 aniversari dels plans d’especialització esportiva.
Varen assistir al voltant de 500 persones, entre elles, antics alumnes, professors, entrenadors i educadors dels plans. Varen comptar amb la presència del Director General d’Esports, Josep Miquel Moya, Gerents i Equips Directius de Residències i institut.
L’acte va ser amenitzat per una banda de jazz, es va repartir un cocktel de benvinguda i es varen projectar fotografies i videos de moments entranyables al llarg d’aquests anys. El director general d’esports va realitzar el discurs de benvinguda i es va passar a realitzar un joc de kahoot sobre preguntes relacionades amb el dia a dia en el complex i els plans. L’acte, molt entranyable, va finalitzar vora les 20:00 hores.
Punxant la imatge, pots accedir a totes:
 
 

 

 

ACTE D’INAGURACIÓ DEL CURS 2019-20

 

Dilluns 9 de setembre a les 19:00h en el Saló de graus de Gerència, varen assitir els familiars i nous alumnes dels plans d’especialització esportiva i del CEAR del motor, d’aquest curs escolar 2019-20.

Foren rebuts per la Directora del IES, Carmen Chirivella, el Director de Residències, José Bermejo, el Gerent del Complex, Lucas Ferrando, i el Director Territorial d’Educació, Santiago Estañán. Va tancar l’acte el Director General d’Esports, Josep Miquel Moya.

La Cap d’Estudis, Verónica Fos, va presentar a una representació d’alumnes ajudants (Andreu Llopis, Alex Calatrava, María Garrido, Julia Martínez, Héctor Herráez i Laura De Lamo), de l’observatori de convivència del centre, i es va donar pas a la intervenció de dos alumnes de 3r de batxillerat (Nikole Rubio i Juan Cárdenas), amb una llarga trajectòria en els plans.

Punxant la imatge, pots accedir a totes.