DIA MUNDIAL DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

YOLANDA NAVARRO GARRIDO.

El passat mes de novembre amb motiu de la celebració del 25N, Dia Mundial de la Violència de Gènere, des del Departament d’Orientació i la Comissió d’igualtat i Convivència presentàrem la posibilitat que el nostre alumnat realitzara un formulari a través de l’aplicació “Google Formular”. Contenia preguntes sobre què és per a ells/elles  l’AMOR, i d’aquesta manera detectar i debatre en classe alguns exemples sobre què és i quèno és AMOR i percebre en una relació de parella actituds o conductes violentes.

Tot seguit vos mostrem alguns dels resultats.

En primer lloc, les paraules que més es repetiren en resposta a la pregunta de quines tres paraules defineixen l’amor varen ser les següents:

RESPECTE, CONFIANÇA, ESTIMA, SINCERITAT, FELICITAT, FIDELITAT, LLEIALTAT, PASSIÓ, ALEGRIA, AFECTE, RECOLZAMENT, AMISTAT, AMABILITAT, LLIBERTAT I IGUALTAT.

També en varen aparèixer altres com : RESPONSABILITAT, ÚNIC, COMPLICITAT COMPANYIA, COMPRENSIÓ, ARMONIA, COMUNICACIÓ, COMPROMÍS, PURESA, IL·LUSIÓ, ALEGRIA, ATENCIÓ, GENEROSITAT, SEGURETAT, EMPATIA I EMOCIÓ…

Ací mostrem algunes de les preguntes que varem fer i les respostes representades en un gràfic amb el percentatge en cada opció: