XIII Demostració d’Acrogimnàstica

Els IES Josep de Ribera i Lluís Simarro han celebrat la XIII Exhibició d’acrogimnàstica al Gran Teatre de Xàtiva els dies 4 i 5 de maig. Un espectacle d’alt nivell en què l’alumnat realitza actuacions musicals combinades amb l’elaboració d’exercicis i figures en grup d’acrogimnàstica. Destaca l’espectacularitat de la posada en escena, amb acrobàcies, coreografies, música, vestuari, maquillatge i tots els elements que fan de cada actuació una vivència vibrant per al públic. La necessària coordinació i el foment del treball en equip fan que cada alumne participant esdevinga una peça única i imprescindible per a l’èxit del resultat. Amb això també es fomenten valors com l’esforç, l’esperit de superació, la col·laboració, la solidaritat i la salut.

Les professores d’Educació Física, Susanna Perucho i Reyes Tudó coordinen i organitzen aquest espectacle amb una dilatada experiència de més de 13 anys, constituint-se en un referent de l’acrogimnàstica a nivell nacional. Amb el lema ESTILS MÚSICALS cada grup participant (alumnes d’ESO i Batxillerat) interpreta una peça musical amb coreografies i figures d’acrogimnàstica que sorprenen en tot moment. Les xifres són una mostra clara de l’impacte d’aquesta exhibició: 12 grups participants, amb més de 250 alumnes d’entre 14 i 18 anys i més de 2000 espectadors. Cal destacar també l’actuació dels dos grups d’exalumnes que mantenen el seu vincle amb els instituts i configuren les actuacions més esperades per la seua espectacularitat. L’actuació, que no va deixar indiferent ningú, va comptar a més a més amb un magnífic vestuari, maquillatge quasi professional i una mes que digna posada en escena. Tasca que també va córrer a càrrec dels alumnes.

Un any més els alumnes van gaudir i van fer gaudir de l’Acro.

VIII Fira solidària intercentres AJORNADA 19 de Maig

El proper 12 de maig celebrarem la Fira Solidària Intercentres, que enguany celebra la seua VIII edició. La Fira està organitzada per professorat i alumnat de l’IES Josep de Ribera, CIPFP La Costera, IES Doctor Simarro, Col·legi Claret i CEE Pla de la Mesquita. Aquesta Fira té com a objectius:
  • Sensibilitzar a la població sobre les situacions de pobresa i desigualtat al nostre entorn.

  • Fer partícep a l’alumnat d’una tasca sòlidària i responsable.

  • Recaptar fons per a distribuir a les ONG’s locals assistents a la Fira (Creu Roja, Manos Unidas, Càritas, Gent de la Consolació, ASPROMIVISE, Axem13, Acofem, AVSA-Cotasa, etc.

Els beneficis que es recapten aniran destinats a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies desfavorides, mitjançant les ONGs assistents. És una Fira sense cap ànim de lucre.

 

Fira de l’estudiant i de l’FP

L’IES Josep de Ribera ha participat, com tots els anys, a la fira de l’estudiant amb representants de l’FP, Batxillerat Artístic i del nocturn. S’han mostrat les parts diferenciadores en l’oferta educativa del nostre centre.

El pròxim curs 2023/2024 implantem el Cicle de Grau Superior d’Energies Renovables.

Del 22 al 30 de Maig estarà obert el procés d’admissió telemàtica per als estudis d’FP, on també us podreu inscriure al nostre Cicle de Grau Bàsic d’Electricitat i Electrònica.

Nou cicle d’FP d’Energies Renovables

El pròxim curs 2023/2024 implantem el Cicle de Grau Superior d’Energies Renovables, amb concordança amb els objectius del nostre projecte educatiu de cura del medi ambient, estalvi energètic i energies renovables.

Del 22 al 30 de Maig estarà obert el procés d’admissió telemàtica per als estudis d’FP, on també us podreu inscriure al nostre Cicle de Grau Bàsic d’Electricitat i Electrònica.

Beques MEC curs acadèmic 2023-2024

Beques MEC estudis postobligatoris curs acadèmic 2023-2024. (Presentació informació beques)

Important: El termini per a sol·licitar beques del curs 2023/24: s’obri el 27 de març i acaba el 17 de maig de 2023.

Demana la beca sempre dins del termini malgrat que encara no s’haja obert el període de matrícula en els estudis que t’interessen, no sàpies el que estudiaràs o fins i tot no sàpies si estudiaràs o no.

Per què s’avança el termini de sol·licitud?        Així sabràs si compleixes o no els requisits econòmics abans de veure què estudiaràs.

Web beques MEC

A més a més, recordem que per a qualsevol dubte, també podrà accedir a tota la informació mitjançant la pàgina web de la Direcció Territorial de València (https://ceice.gva.es/va/web/dt-valencia/beques-alumnat).

Calendari d’admissió de l’alumnat Curs 2023-2024

Educació publica el calendari d’admissió i matriculació per al pròxim curs en ESO i Batxillerat

– La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica serà del 4 al 12 de maig.
– Les famílies, una vegada obtinguda la plaça, podran optar entre fer la matrícula també en l’espai web ‘telematricula.es’
 sense que calga acudir al centre educatiu. 

La via principal per fer aquest tràmit és de manera telemàtica a través de l’espai web ‘telematricula.es’, en el qual les famílies tenen al seu abast totes les vacants disponibles, tutorials que els guiaran pel procediment i les respostes a les preguntes freqüents que puguen sorgir durant la tramitació.No obstant això, qualsevol família que necessite ajuda o no dispose d’accés a internet, pot acudir al centre educatiu on vulga matricular els seus fills i filles per tal de fer l’admissió telemàtica.

 

Per a l’FP Bàsica el calendari d’admissió i matriculació per al pròxim curs és aquest.

– La presentació de sol·licituds d’admissió telemàtica serà del 20 al 30 de maig.

Setmana de la dona a l’IES Josep de Ribera

Aquest any l’alumnat de 2n de batxillerat d’Arts del grup F a l’assignatura de Disseny ha creat uns cartells ben xulets per a dinamitzar la celebració del Dia de la Dona al nostre institut.

Però a més s’han convertit en un distintiu que portarem les persones que treballem al centre( conserges , professorat, secretaria, neteja, cafeteria, educadores…) durant tota aquesta setmana per donar visibilitat a la necessitat de seguir celebrant el 8M reivindicant una societat amb un tracte igualitari per a totes i tots.

Gràcies i felicitats per la qualitat dels vostres dissenys 2n F!!!!

Feliç setmana de la dona per a totes i tots

💜

Finalista a les beques Europa de la UFV

Beques Europa selecciona als 50 millors alumnes preuniversitaris d'Espanya amb el propòsit de compartir amb ells l'experiència d'un viatge de 20 dies, aproximadament, al voltant d'Europa, visitant les principals universitats i participant en un programa de conferències, trobades amb personalitats de primer nivell del món acadèmic, polític i cultural i participant en activitats culturals i d'oci.
La nostra alumna de 2n de Batxillerat Maria Sanz Martorell ha arribat a la fase final d'aquestes beques  promogudes pel Banc Santander i la Universitat Francesc de Vitòria per a potenciar el talent, premiar l'excel·lència i donar suport a la creació de xarxes de lideratge.
"Ser participant i finalista en aquestes beques està siguent emocionant. És el començament d'una nova etapa i gràcies a les conferencies i amistats d'aquest cap de setmana, torne a l'institut plena d'il•lusió i ganes de treballar i compartir."
Enhorabona Maria!! Segur que ho aconsegueixes!!

L’IES Josep de Ribera rep alumnes de Bielefeld (Alemanya), Verona (Itàlia) i Pärnu (Estònia) dintre del projecte Erasmus+ : “Promoure el benestar social, emocional i físic” i de la nova acreditació Erasmus+

Alumnes de l’IES Josep de Ribera, juntament amb alumnes d’Itàlia, Alemanya i Estònia han compartit al llarg d’una setmana experiències i treball amb grups transnacionals a la nostra ciutat. El programa també ha inclòs visites de treball a València, Enguera, Castelló i Canals.
Una experiència molt positiva i una oportunitat per a interrelacionar-se amb alumnes de diferents cultures.
Amb la visita dels alumnes de la ciutat Alemanya de Bielefeld, encetem les mobilitats de la nova acreditació Erasmus+ del nostre centre. Al llarg dels pròxims mesos també rebrem i visitarem a alumnes de les ciutats de Haarlem (Països Baixos), Verona (Itàlia) i Marsella (França).