Taller de finances bàsiques amb responsabilitat

Taller de finances bàsiques amb responsabilitat

La majoria dels adolescents no saben gestionar correctament les seues finances, la qual cosa pot convertir-se en un problema en l'edat adulta. Per què? Perquè si no comprenen a temps que els diners és un recurs limitat, que estalviar és important per a complir objectius i que gastar més del que es guanya no és convenient, molt prompte s'enfrontaran a un dels mals d'esta era: l'estrés financer.

A partir dels quinze anys, poden entendre conceptes bàsics sobre productes financers, estan llestos per a aprendre a organitzar els diners a mitjà i llarg termini, i comprendre què és i com funciona la inversió. Així ho establix un Estudi d'Educació Social i Financera fet per a la Infància d'UNICEF.

Existixen mètodes senzills perquè els adolescents comprenguen les finances. Des del Departament d'Economia, hem treballat les finances bàsiques amb responsabilitat. El nostre alumnat ha simulat que els ha tocat la loteria. Una vegada que han contribuït amb Hisenda pagant l'impost corresponent, han procedit a invertir el guanyat portant en paral·lel l'estat del pressupost a més d'investigar al voltant de comptes i targetes bancàries, donatius a ONG, demanar un préstec, TIN i TAE, Deute públic, Fons d’inversió, assegurances, inversió en vivenda… Hem aprofundit en l’ODS 12, consum responsable.