Curso Europeo Metodología CLIL en Dublín

Fernando Dublín

El curso escolar 2021-2022 ha sido el curso del cambio del modelo lingüístico en los institutos de la Comunidad Valenciana. Esto ha implicado que algunas asignaturas no lingüísticas se tienen que impartir en inglés: en el IES La Patacona este cambio se está llevando a cabo en la asignatura de … Llegir més

Segona mobilitat del Projecte KA229 Interaction: Talk to Me! I’m here, escrit pels seus protagonistes

Interaction Chapter 2

Acció cooperativa de difusió realitzada per tots els interactors a la Platja du Chay, Royan. Arribem a l’institut i la primera impressió va ser molt bona. Ens van rebre la directora i el subdirector en la sala d’actes i repassem el que vam fer durant la primera mobilitat en el … Llegir més

We Go Green: Diversity of Nature (Rescue Wildlife)

República Checa

Els Greenies aprenem a estimar la fauna i flora dels diferents entorns dels sis països mitjançant compartir les exposicios sobre els diferents entorns realitzada pels equips de l’alumnat i l’estudi sobre el terreny de la biodiversitat txeca, afavorint així el comportament envers la conservació del medi ambient.

I coneixem la República Txeca, els seus boscos, planures,  llacs, ciutats… Sense oblidar gaudir dels esports, concerts al carrer`, passejos per la ciutat…

Los Greenies aprendemos a querer la fauna y flora de los diferentes entornos de los seis países mediante compartir las exposiciones sobre los diferentes entornos realizada por los equipos del alumnado y el estudio sobre el terreno de la biodiversidad checa, favoreciendo así el comportamiento hacia la conservación del medio ambiente.

Y conocemos a la República Checa, sus bosques, llanuras, lagos, ciudades… Sin olvidar disfrutar de los deportes, conciertos en la calle, paseos por la ciudad…

Missió: Estiuejar amb un adolescent

Xarrada per a famílies: “Missió: Estiuejar amb un adolescent “. l’ÍES La Patacona es complau a convidar-vos a una xarrada col·loqui amb preguntes i respostes, impartida per Vicent Ginés, terapeuta familiar que col·labora amb Espai Jove de l’ajuntament d’Alboraia en el projecte “No et deixe en vist “.
Vine a compartir amb les famílies eines i idees perquè gaudisques d’un bon estiu amb el teu fill o la teua filla adolescent.
Aprofiteu l’oportunitat d’assistir ja que, sense cap dubte, no vos deixarà indiferents.

Vos esperem!!

TROBADA ESCOLES EN VALENCIÀ 2022

Diumenge 8 de maig es va celebrar a Rafelbunyol la Trobada d’escoles en valencià que havia sigut ajornada a causa de la pluja.

El lema d’enguany era L’escola que ens fa lliures que reivindica segons Escola valenciana “l’escola de Joan Fuster i la de les i els mestres que dia a dia ens fan, i ens han fet, persones lliures amb consciència i capacitat crítica”.

El nostre institut va participar en aquesta festa per la llengua amb la realització de dos taller, un de xapes i imants (agrair a l’AMPA que sempre ens deixa la seua màquina) i un altre de penjolls fets amb pedres de la platja de la Patacona que calia colorejar. A més es repartiren centenars de roses fetes amb llepolies que endolçaren els més menuts. 

Olimpíada matemàtica 2022

El dissabte,2 d’abril es va celebrar la fase comarcal de la XXXII Olimpíada Matemàtica. Enguany s’ha pogut fer de forma presencial en les diferents seus.
Hi ha hagut un total de 1530 inscripcions procedents de 177 centres educatius de la província de València.

Al nostre IES han participat 10 alumnes , 5 de primer cicle ( 1r i 2n ESO) i altres cinc de 3r i 4t
L’ enhorabona a tot l’alumnat participant!!

Teatre Químic 2022

Huí, 2 d’abril, els alumnes de 1r i 2n de Baxillerat Científic han gaudit de una sessio de Teatre Químic a la sala Darwin de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València. Durant un hora hem mesclat diversió i conceptes químics representat per un grup d’alumnes de la Facultat de Químiques dirigits pels professors Rosendo Pou y Teresa Climent. Motes gràcies a tots per la iniciativa i el matí agradable que en han dispensat.

LLIURAMENT PREMIS SAMBORI 2022

Dissabte passat va tindre lloc a Rafelbunol el lliurament de guardons del Premi Sambori de Literatura. En esta edició el nostre institut ha aconseguit dos guardons, un en la categoria de 2n cicle d’Educació Secundària i altre en la de Batxillerat. Les alumnes premiades han estat Ana Donat Codoñer de 3r A amb l’obra En altra vida i Lucía Tello Bermell de 2n de batxillerat cientificotècnic amb l’obra L’última llavor.

Enhorabona i moltes felicitacions de tot l’institut i, especialment, del departament de valencià per la vostra col·laboració. 

VIATGE A BARCELONA: VISITA L’IRB I AL BSC-CNS

VIATGE A BARCELONA: VISITA L’IRB I AL BSC-CNS


Viajar es marcharse de casa,

es vestirse de loco

diciendo todo y nada con una postal,

Es dormir en otra cama,

sentir que el tiempo es corto,

viajar es regresar.

Gabriel García Màrquez

27 de març de 2022

IRB-BARCELONA


Anit tornàrem del nostre viatge, hem estat un parell de dies a Barcelona visitant el IRB Barcelona i el BSC-CNS i passejant pels seus carrers i places.


Ha sigut un viatge preciós, inoblidable, un viatge que va sorgir d’una conversa personal meravellosa amb Joan i amb Candela en la qual parlàvem sobre cap a on els agradaria dirigir els seus passos quan, molt prompte, acabe la seua etapa escolar en l’institut. En aqueixa conversa ells van esmentar com una possibilitat de futur estudiar biologia i va ser en aqueix moment quan jo els vaig parlar del meu amic Toni Gabaldón.

🔗 https://www.irbbarcelona.org/es/research/toni-gabaldon

Els vaig parlar de la passió de Toni per la biologia, una passió que ell ens ha transmés a tots els seus amics des de sempre compartint-la amb nosaltres d’una manera meravellosa i molt molt especial, com és ell… Als pocs dies d’aqueixa conversa jo vaig parlar amb Toni sobretot això i li vaig dir que m’encantaria que d’alguna manera ell transmetera a Joan i a Candela la seua passió, no solament per la biologia, que també, però jo volia que a més Toni els convidara a apostar pels seus somnis, a creure en ells, a créixer amb ells i a fer-los realitat algun dia, com ha fet ell. Toni, com sempre, em va tendir la mà i els va escriure una carta meravellosa a Joan i a Candela, una carta preciosa. Una carta que jo vaig rebre per correu electrònic però que vaig decidir imprimir i ficar en un sobre per a fer-la més bonica i més especial:

Al final d’aquesta carta Toni ens convidava a Joan, a Candela i a mi a anar a visitar-ho a Barcelona i a conéixer el IRB i el CNS, els centres d’investigació on ell treballa en aquest moment. I ací va començar tot, jo els vaig proposar a ells la possibilitat de viatjar a Barcelona i ells es van il·lusionar amb nosaltres. Aquest va ser l’inici d’un somni compartit…

El punt de partida d’aquest viatge és un sentiment d’afecte molt sincer i molt bonic cap a Joan i Candela i per això volia que fora la meua personal manera d’acomiadar i d’agrair-los moltíssimes coses i molt molt importants. Però després vaig pensar que el viatge, i aqueix sentiment, compartit seria molt més bonic i més especial, sobretot per a ells. Per això després de comentar-ho amb Teresa, que no va dubtar ni un instant a dir-me que sí, el viatge es va ampliar i es va oferir als altres companys de classe. Perquè els dos últims anys han sigut terribles per a tots, perquè aquests xics (ELS MEUS XICS) ja s’han perdut moltíssimes coses en aquest temps, massa, i perquè a més les coses boniques compartides són encara millors i més boniques. El viatge es va oferir a tots amb moltíssim afecte perquè aquest viatge sempre ha volgut ser un regal, primer va sorgir com un regal personal per part meua per a Joan i per a Candela, un regal que després vaig voler fer extensiu a tots els altres, i per això abans d’anar-nos els vaig demanar que per favor GAUDIREN MOLTÍSSIM del viatge, tant en la visita com després. Volia que ho passaren fenomenal, que aquest fora el meu regal, tornar a veure’ls riure i gaudir junts, encara que fora des de lluny…

I així ha sigut! Arribàrem a Barcelona el 25 de març al migdia i a la vesprada quedàrem amb Toni per a visitar els dos centres on treballa.

IRB BARCELONA

L’IRB Barcelona (Institute for Research in Biomedicine) és un centre d’investigació biomèdica que treballa per a aconseguir una vida lliure de malalties. La seua missió consisteix a fer una investigació multidisciplinària d’excel·lència per a oferir solucions pioneres a necessitats no resoltes en el càncer i altres malalties vinculades a l’envelliment.

🔗 https://www.irbbarcelona.org/es

BSC-CNS

El BSC-CNS (Centre Nacional de Supercomputación) és el centre nacional de supercomputación a Espanya. Estan especialitzats en computació d’altes prestacions (HPC) i gestionen un dels supercomputadors més potents d’Europa, situat en la capella de la Torre Girona.


🔗 https://www.bsc.es/

Somni complit!!!

Toni, Teresa, moltíssimes gràcies per fer-ho possible i per compartir-ho amb nosaltres d’una manera tan bonica!

I, quan els somnis es fan realitat, cal celebrar-ho! I així ho vam fer…

El dissabte al matí aprofitem per a fer un bonic passeig (sota la pluja) per Barcelona:

Abans d’anar-nos jo us deia aiçò, us recordeu?

“Xics, en un parell de mesos, quan isqueu per la porta de l’institut per a començar una nova i preciosa etapa de la vostra vida a la universitat s’ oblidareu de mi, tots, perquè així ha de ser… Però el record d’aquest viatge entre amics quedarà per sempre en vosaltres. Feu que siga un regal, que siga el meu regal d’acord? Aquest ha sigut sempre l’objectiu, aquest és el meu més sincer desig.

El nostre més sincer desig, perquè Teresa es va unir a ell d’una manera molt bonica…

Objectiu complit xics, hem fet realitat un somni i ho hem sabut viure i compartir d’una manera meravellosa…

Com molt bé us deia Teresa en la nostra postal de Barcelona, MOLTÍSSIMES GRÀCIES PER FORMAR PART D’AQUEST BONIC RECORD…

Una abraçada sincera, Elena

Encara que hui escric jo estic segura que Teresa també s’uneix a aquesta abraçada…