Calendari Activitats PIIE Octubre 2024

Al llarg del mes d’octubre l’alumnat de l’Observatori feminista i de Divergent han passat per les classes de 1r ESO per tal d’explicar què és el Punt Violeta: un espai segur, en el qual ser ells/elles mateixes, per fer activitats que fomenten el respecte entre l’alumnat, i facilitar informació sobre la diversitat sexual, entre altres objectius; també han indicat quan es reuneixen els grups esmentats (dijous el Punt Violeta i divendres Divergent). Amb aquesta difusió hem aconseguit que algun alumne/a s’haja sumat al nostre projecte i hem col·locat els cartells a les aules per les quals hem passat.

PViol_Foto 1
PViol_Foto 2
PViol_Foto 3

03/10/24

Hui han vingut a l’institut les tutores de l’Aula Oberta del CEEP Sebastián Burgos per a realitzar una sessió de sensibilització al nostre alumnat de 3r d’ESO de la matèria taller d’aprofundiment o Laboratori d’ampliació de biologia. Durant un hora ens han explicat de forma molt clara quin tipus d’alumnat trobem en el CEE Sebastián Burgos i hem pogut conèixer al nostres futurs companys de classe mitjançant un vídeo de presentació que han realitzat ells mateixa! Ha sigut una sessió molt motivadora

04/10/24

Hui ha sigut el nostre primer dia en la cuina amb RIE i la professora d’aquest taller, després de diverses sessions treballant alimentació saludable i hàbits d’higiene. Hem cuinat una recepta fàcil, saborosa i molt saludable! Per a la nostra recepta hem utilitzat cigrons, alls, suc de llima, sal i pebre. Hem triturat tot en una batedora i hem anat agregant l'aigua fins a aconseguir la consistència desitjada. Per últim per a poder menjar-nos l’hummus hem tallat carlotes a tires i pa de Sandwich integral. Ens ha eixit boníssim!

Aquest primer tats l’hem realitzat a la cuina i hem convidat a dos professores per a que puguen comprovar amb el gust i la vista el resultat per elles mateixa. Estem molt orgullosos de la primera cuinada!

10/11/24

Hui hem eixit d’excursió al CEEP Sebastián Burgos amb tota la classe. Allí les tutores ens han mostrat com és el col·legi on fan les classes els nostres futurs companys i ens han ensenyat les instal·lacions que tenen! Hem pogut comprovar per nosaltres mateixa la gran importància d’adaptar les aules, els corredors, i les activitats a realitzar. A més, hem pogut gaudir d’algunes d’aquestes adaptacions com relacionar colors amb imatges i sensacions corporals.

11/10/24

Per al segon dia de cuina hem fet ous farcits de 3 formes. Hem comprat els ous bullits, els hem pelat, tallat per la meitat i hem tret el rovell. Aquest l’hem triturat juntament amb tonyina i la maionesa que hem fet nosaltres mateixa amb ous i oli. Finalment aquesta mescla l’hem dividit en 3 parts, una part l’hem mesclat amb pebrera roja, altra part amb olives farcides i l’última part sense res afegit. Finalment hem farcit els ous que havíem buidat prèviament i directes al paladar dels professors i professores tastadores de hui!

17/10/24

Hui hem tornat a eixir d’excursió al CEEP Sebastián Burgos amb tota la classe on hem fet una dinàmica de grup amb l’alumnat de l’Aula Oberta. Els hem conegut en la seua aula, ens l’han mostrat, ens hem presentat cadascú de nosaltres indicant el nom, edat i el que més ens agrada, les nostres aficions, i finalment hem fet els grup de treball que seguirem el primer trimestre. Estem molt contents del resultat! La setmana vinent ja començaran a vindre ells!

18/10/24

Hui hem fet el nostre primer tast amb la pèrgola que hem comprat per a visibilitzar als companys els tasts setmanals, però sobretot els inclusius que farem la setmana vinent.

Avui hem cuinat ous tontos amb la recepta aragonesa. Hem trossejat el pa de Sandwich en un bol i tirem la llet per damunt. Quan el pa haja absorbit tot el líquid, el piquem bé amb una forqueta, agreguem els ous trencats, els grans d'all finament picats, la tonyina, el julivert fresc i sal al gust. Li donem la forma de croquetes amb les mans i les fregim en una paella amb abundant oli. Quan estiguen dauraets, els traem i emplatem. Ens han eixit molt bons! Ho podeu comprovar en la cara dels tastadors i tastadores de hui...

22/10/24

Hui ha sigut el primer dia que hem compartit la classe amb l’alumnat de l’Aula Oberta. Ha sigut molt emocionant! Per a assabentar-vos de cada detall visiteu el link:

EL AULA OBERTA EMPIEZA SUS CLASES DE LABORATORIO EN EL INSTITUTO. – CEE PÚB. PROFESOR SEBASTIÁN BURGOS

25/10/2024

TALLER DE RÈPTILS I AMFIBIS

DE 8 A 10:45, l’alumnat de 1r d’ESO i 2n d’ESO PAC ha participat aquest matí, amb gran interès i expectació, en el Taller de rèptils, on han pogut conèixer la problemàtica de la introducció d'espècies exòtiques així com aspectes de la biologia dels individus més representatius: tortuga de caiman, serp de blat de moro, pitó albina, llangardaix australià, taràntula de cames roges i el gripau de ventre de foc.

COCIPAC TERRORÍFIC

Des de les 11:15 fins les 14:00, hem pogut gaudir del primer tast inclusiu realitzat per l’alumnat del PAC amb motiu del “dia de muertos” o Halloween que ocorre la nit del 31 d’octubre, però nosaltres ens hem avançat!

Per a aquest esdeveniment, han estat cuinant amb molta cura i esforç i han convidat a l’alumnat de 1r de batxillerat científic per a que puga tastar l’exquisit menjar:

- Ulls terrorífics (pastissets de carn picada amb ceba i tomata)

- Galetes amb gotes de sang (galetes de mantega amb pepites de xocolate).

No obstant la puja, l’alumnat a muntat el punt de difusió al pati amb la carpa, els cartells i la taula decorada. Posteriorment s’ha realitzat el tast i els jutges han deliberat per valorar i puntuar el que han cuinat, tant amb el sentit de la vista com el gust. En ambdós ocasions han obtingut molt bona puntuació! Enhorabona!

Avís de privacitat: Ús de cookies pròpies per a anàlisis de visites

Este lloc web utilitza cookies pròpies amb l'únic propòsit d'analitzar el trànsit i millorar l'experiència de l'usuari. Les cookies són xicotets arxius de text que s'emmagatzemen en el teu dispositiu quan visites el nostre lloc. No compartim esta informació amb tercers ni la utilitzem per a fins publicitaris.

Veure política de cookies