ALUMNAT DE L’IES JOAN COROMINES VISITA DIFERENTS MOSTRES D’ART URBÀ A BENICARLÓ

Des del departament de Filosofia i valors ètics, el passat dijous dia 2 de novembre, vam dur a terme una activitat per a l’alumnat de 4t ESO a l’hora d’Atenció Educativa on vam poder visitar les diferents pintures murals i grafits que tenim a Benicarló, com a manifestació artística i patrimoni cultural del nostre entorn.

L’alumnat va poder conèixer els significats de la pintura mural o grafits com a expressió artística i cultural i més concretament de l’art popular en l’entorn on vivim. Per tal de valorar les diferents formes d’expressió artística que ens envolten, així com l’aprofitament de l’urbanisme com a forma d’expressió artística i no només com a moviment subversiu i contestatari, o fins i tot vandàlic.

Cal entendre l’art popular com una manifestació artística que pretén engalanar i fins i tot transmetre un missatge, el de donar vida a espais que resten buits, decadents i solitaris. És una forma de donar llum i color a la ciutat, a façanes i barris que estaven deixats perdre, així com d’identificar a través dels murals elements de la nostra terra.

La visita a càrrec d’un guia professional va constar d’un recorregut pels diferents carrers de Benicarló on vam poder observar i entendre quin és el significat dels diferents murals, a més a més d’entendre la simbologia dels murals a carrers tan emblemàtics com per exemple el carrer del Riu on l’artista urbana Lily Brik a través del seu mural protagonitzat per tres personatges femenins, dos xiquetes i una dona gran, deixen entreveure altres elements igualment importants: la multiculturalitat com a convivència i normalitat, sense diferències ideològiques, religioses o culturals, tractada des de la innocència d’una anècdota quotidiana. I juntament amb la multiculturalitat i la igualtat, també es fa al·lusió a la gent gran, la sostenibilitat, la natura, l’agricultura, el comerç o fins i tot la carxofa.

#somcoromines #benicarlo #arturba