COL·LABORACIÓ“ DE L’IES JOAN COROMINES AMB LA UNIVERSITAT DE CAMBRIDGE

El Professor Dr. Dominic Keown va participar com a especialista conferenciant en les jornades dedicades al poeta Vicent Andrés Estellés, celebrades al nostre centre a l'abril de 2010.

Entre el 7 i el 28 de febrer l’alumnat de l’IES Joan Coromines està participant de manera voluntària en una iniciativa impulsada pel professor Dominic Keown, Cap del Departament de llengua catalana de la Universitat de Cambridge. Es tracta d’un webcongrés en línia adreçat a estudiants valencians de Secundària amb la intenció de dinamitzar l’interés per la llengua i la cultura del país, així com per la filologia en general.

[Llegir més…] 

El congrés porta per títol: En valencià: I CONGRÉS PER A LA PROMOCIÓ DEL VALENCIÀ ENTRE ELS JOVES i s'ha posat en marxa aquest mes de febrer també a altres centres del País Valencià. El seminari consta de dos apartats: un acadèmic i un altre lúdic. La part acadèmica està constituïda per sis seminaris o webseminaris, a càrrec de:

    • James Hawkey, de la Universitat de Bristol,

    • Thomas Harrington, del Trinity College de Harford (Connecticut),

    •  Donnatella Siviero, de la Universitat de Messina,

    • Dominic Keown

    • i de la nostra companya Olga Suàrez

Durant la tercera setmana d’aquest mes, l’alumnat podrà conversar directament amb els docents conferenciants per Whatsapp, Facebook, Twitter i Skype, fent preguntes i comentaris. També podrà penjar assajos, comentaris o notes breus. A la web apareixerà una selecció dels millors.

L’apartat lúdic té per intenció invitar a la participació d’una forma més creativa. Per exemple, un conjunt d’estudiants de Cambridge enregistraran una versió en anglés d’unes cançons representatives de València. L’alumnat valencià podrà participar d’una forma similar enregistrant en els seus mòbils poemes, cançons, aforismes, microcomentaris, actuacions, improvisacions dramàtiques… Totes aquestes intervencions es podran fer en valencià, anglés, francés, italià o alemany.

L’apartat més aplicat de la filologia tindrà programes de subtitulació perquè l’alumnat puga traduir famoses escenes de cine i televisió a la web.

Tota mena de participació comptarà amb un certificat de la Universitat de Cambridge.En el web del congrés https://www.envalencia.org apareix tota la informació relacionada amb aquesta iniciativa, així com un enllaç per veure materials en diferents formats, https://www.facebook.com/webconferenciaenvalencia