XERRADA DE L’ESCRIPTOR RAFEL SANTAPAU AL JOAN COROMINES (dt, 2 mai 2017)

Clic per a ampliar [Veure fotos]

Entre els actes programats per al Dia del Llibre a l'IES Joan Coromines, l'alumnat de primer de batxillerat va assistir a una xerrada de l'escriptor Rafel Santapau, autor entre d'altres obres del Tirant lo Tirant, peça teatral ambientada en l'entorn de la famosa novel·la de Joanot Martorell i que havien llegit els assistents.

[Llegir més…]

El conferenciant va parlar de les característiques d'aquesta graciosa comèdia i del seu recorregut. Com i quan la seua companyia de teatre («Crisi perpètua», quin nom més encertat) va poder representar el Tirant lo Tirant, quines lectures prèvies s'havien d'haver fet per aprofundir bé en l'obra i tots aquells detalls que van ser d'interés per a l'auditori.

Santapau va aprofitar per encoratjar el jovent a llegir.  Llegir, va dir, és l'única manera de no ser ignorant i, per tant, l'única manera de ser lliure; en una societat en què les xarxes socials ens tenen «segrestats» amb entreteniments que no contribueixen per a res en el nostre desenvolupament com a persones la lectura ens permetrà una evasió creativa i ens ampliarà les nostres perspectives vitals.

El polifacètic escriptor va connectar de seguida amb el públic -ha estat professor d'institut durant molts anys- i ens va permetre passar una estona divertida i ens va donar motius de reflexió que segur que, més a la llarga que a la curta, ens seran de profit.