ROBOLUTI_ON triomfa en la gran final nacional de la First Llec League

L’equip de l’IES Hermanos Amorós, quart lloc en el joc del robot, premi a l’emprenedoria i segon premi als millors entrenadors

L’equip ROBOLUTI-ON, de l’IES Hermanos Amorós, va representar, al costat d’un altre equip d’un col·legi privat de València, a la Comunitat Valenciana en la Gran Final Nacional de la First Llec League que es va celebrar el passat 25 de març a Cartagena.

En la present temporada han participat més de 1000 equips en tota Espanya, classificant-se per a la Gran Final els guanyadors de les diferents fases regionals celebrades prèviament, quasi mig centenar d’equips.

En un matí ple de ciència, tecnologia, robots, nervis, emoció i molta il·lusió i, en el marc inigualable de la Universitat Politècnica de Cartagena, ROBOLUTI-ON va aconseguir el quart lloc absolut en el joc del robot, només per darrere de FSingeniun Team, Legotronic Beavers i Aldeatron Robotix, tots ells equips privats de robòtica; el premi a l’emprenedoria, que reconeix a l’equip que ha demostrat una gran iniciativa i confiança durant tot el torneig, ha sabut afrontar amb maduresa els problemes plantejats i ha trobat solucions efectives a les adversitats sorgides durant la preparació i desenvolupament de la FIRST LLEC LEAGUE, i el segon premi als millors entrenadors nacionals per a Wladimir López de Zamora i Encarna Mora, reconeixent així la dedicació, paciència, orientació, entusiasme i bon fer d’aquests entrenadors.

Sota el nom de Superpowered els participants han hagut de detectar un problema i trobar una solució innovadora en un projecte científic relacionat amb la procedència de l’energia, la seua distribució, el seu magatzematge o el seu ús sostenible. Cada equip va exhibir el projecte en el seu estand, com si d’una gran fira científica es tractara, a les més de 1700 persones que van gaudir de l’esdeveniment.

ROBOLUTI-ON va aprendre i va compartir ciència, però sobretot que el treball col·laboratiu i l’esforç sempre tenen recompensa i les barreres en moltes ocasions ens les posem nosaltres meus. “Hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l’electricitat i l’energia atòmica: la voluntat” – Albert Einstein, físic.

Cal destacar que roboluti_ON ha sigut l’únic Institut Públic de tota Espanya que s’ha alçat en la gran final de la FLL amb algun reconeixement, per la qual cosa des d’ací reivindica la inversió en l’educació pública per a poder continuar millorant. Cal impulsar i donar suport a aquest tipus d’esdeveniments per a despertar les vocacions científiques, lluitar contra la bretxa de gènere i demostrar al món sencer que una societat millor i més justa és possible si tots tenim les mateixes oportunitats.

L’equip agraeix la inestimable col·laboració del seu patrocinador SAXUN, l’AMPA i la GEHA de l’IES Germans Amorós que han fet possible poder assistir a l’esdeveniment, així com a les aportacions per al desenvolupament del projecte de diferents professors, la de la científica del CSIC Mari Carmen Mayoral i la dels enginyers de Villena Juanjo Rodes Martínez i Ismael Gil.

I continuaran somiant ciència perquè a vegades els somnis es fan realitat i és l’única manera d’esculpir-los.

Enhorabona ROBOLUTI_ON!