Mobilitat Erasmus

 L’IES Benlliure participa en el programa Erasmus+ amb un projecte d’Educació Superior (KA131-*HED) que facilita la mobilitat per a pràctiques d’estudiants d’FP de grau superior.

El projecte 022-1-ES01-KA131-*HED-000061720 que s’està portant en el període 2022/2024 té com a objectius, entre altres, fomentar el desenvolupament de competències professionals mitjançant una estada d’estudiants de tres mesos per a pràctiques que et permetrà entre altres aspectes:

Conéixer gent de diversos llocs.

El fet de  passar un temps d’Erasmus en una ciutat estrangera, no sols coneixeràs a gent del país en qüestió, perquè moltes persones d’altres llocs hauran decidit igual que tu sol·licitar un programa Erasmus+. Estar en contacte amb gent d’altres cultures és un excel·lent mètode per a aprendre coses noves, obrir el teu camp de coneixements i eixir de la teua zona de confort.

Posar a prova les teues capacitats en tots els nivells.

Viure en un país estranger és tot un repte, i més si has de treballar  en un altre idioma. Això et servirà per a explotar al màxim les teues habilitats, i també t’ajudarà a aprendre molt ràpid, a madurar i a ser més autònom.

En 2023-2024 són set estudiants els que participen en les mobilitats oferides. Lucía P. ha finalitzat el seu *FCT en una empresa de visites guiades a Polònia. Jaime i Carlos les han realitzades en dos hotels a Malta. Camila també ha desenvolupat la seua activitat formativa en un hotel a Brussel·les (Bèlgica). Lucía A. està en un *Hostel en Com (Itàlia). Paula es troba realitzant el seu Erasmus+ en un hotel en Pilsen (República Txeca) i finalment Fernando que iniciarà la seua estada Erasmus + en una empresa de visites guiades a Amsterdam (Països Baixos).

Esta experiència Erasmus+ tindrà el seu reconeixement en el mòdul de Formació en Centres de Treball (*FCT). El reconeixement professional i creixement personal és molt positiu en tots els participants i des del departament de Turisme continuarem treballant en este sentit, en la internacionalització de la formació professional, perquè creiem en la capacitat transformadora de les mobilitats Erasmus+ en la vida del nostre alumnat.

Graduació Cicles Hostalería i Turisme

Fa just una setmana els alumnes de segon dels cicles d’Hostaleria i Turisme es graduaven. Va ser una vesprada emotiva, de discursos en els quals no van faltar records bonics, aplaudiments, somriures i abraços. Després de dos cursos d’esforç i aprenentatge, l’alumnat dels cicles d’Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments i els de Guia, Informació i Assistència Turístiques han acabat els seus estudis.

Enhorabona i molta sort en el vostre futur professional!

Visita al Cottolengo i la Gran Mesquita

El dimarts 28 de maig, un grup d’alumnes de religió de 3r d’ESO vam anar a visitar el Cottolengo del Pare Alegre i la Gran Mesquita de València.
El Cottolengo va ser molt interessant perquè, a més de conéixer la seua història i contar-nos com viuen les malaltes i religioses, ens van explicar també per què ho fan, i com ajudar als altres i ser útil és una cosa molt important i que dona sentit a la vida.
En la Gran Mesquita ens ho passem molt bé i va anar també molt interessant, perquè ens van explicar la seua religió i aprofundim en el que hem vist este curs en classe sobre les diferents religions. La persona que ens va ensenyar la mesquita era molt pacient i va respondre molt bé a les nostres preguntes.
Va ser una activitat que va valdre la pena.
Divine Ebitu (3er A).

Teatre d’ombres xineses en el col·legi Sant Ferran

Soc Araceli de 1r d’ESO. Els meus companys de la classe de religió i jo, vam anar dijous passat al col·legi Sant Ferran a interpretar diferents històries de la Bíblia que hem vist en classe, mitjançant un teatre d’ombres xineses. Vam fer nosaltres els guions de les històries. Ho representem als alumnes de 6é del col·legi i va ser una experiència molt bonica i divertida. Ho passem molt bé.
Araceli Vargas (1º E).

Día Internacional dels Museus

El 18 de maig es va celebrar el Dia Internacional dels Museus. Organitzat pel ICOM (Consell Internacional de Museus) des de 1977, cada edició anual suposa un moment excepcional per a la comunitat museística internacional. L’objectiu és conscienciar sobre la concepció dels museus com un mitjà imprescindible per a l’intercanvi i enriquiment cultural.
Conscients de la importància dels museus en la formació del nostre alumnat de cicles formatius de turisme, des del Departament de Turisme s’han dut a terme diferents visites a museus de la nostra ciutat, aprofitant la quantitat i varietat d’espais museístics amb què compta València.
El 14 de març, l’alumnat va tindre ocasió de visitar el Centre del Carmen Cultura Contemporània (CCCC). Es tracta d’un antic convent rehabilitat per la Generalitat Valenciana per a ús cultural i és la seu del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV). En 2017 va emprendre una nova etapa com a centre de cultura contemporània que aglutina arts visuals, arts escèniques experimentals, performance, cinema, música, art sonor i disseny. Compta amb una programació de tallers i altres experiències artístiques amb l’objectiu d’acostar la cultura a tots els públics.
Eixe mateix dia els alumnes i alumnes també van visitar Bombes Gens, un espai cultural pioner a València, el primer centre estable i permanent de la ciutat especialitzat en l’exhibició i difusió de projectes de caràcter immersiu i audiovisual, que connecten l’escena artística i tecnològica en tots els suports possibles. Les rehabilitades naus, que en el passat van acollir l’antiga fàbrica de bombes hidràuliques en el barri valencià de *Marxalenes, s’omplin en esta nova etapa d’experiències. El mateix mes de març li va tocar el torn al Centre d’Art Hortensia Herrero. Este espai expositiu ocupa l’antic Palacio Valeriola.

Després d’una restauració de cinc anys, naix amb un doble propòsit: compartir amb la societat l’art contemporani més rellevant a nivell internacional i contribuir al fet que la Comunitat Valenciana siga un destí cultural i artístic de referència. El Centre d’Art Hortensia Herrero està format per dos edificis de quatre plantes que alberguen un total de 17 espais expositius en més de 3.500m². Reunix la col·lecció privada de la mecenes Hortensia Herrero, que inclou obres d’artistes com Andreas Gursky, Anselm Kiefer, Georg Baselitz, Anish Kapoor o Mat Collishaw entre altres.

Escape Room

El passat dimecres 29 de maig l’alumnat de 2n d’ESO, 3r PDC i 4t PDC posar a prova el seu domini de l’anglès i les seues capacitats de deducció a l’activitat ESCAPE ROOM: HOSPITAL OF HORROR. 

So fun!

Acte “Estellés en mans de joves”

El dijous 30 de maig dos alumnes de segon de batxillerat i un professor de l’IES Benlliure van participar en l’acte Estellés en mans de joves, que es va celebrar al Centre Instructiu Musical de Benimaclet. L’esdeveniment, organitzat per la Plataforma 100dEstellés del barri, s’afegeix a les moltes activitats que commemoren el naixement del poeta de Burjassot ara fa 100 anys. Al CIM es van trobar una representació d’alumnes i professors dels tres centres que reben alumnes de Benimaclet, IES Francesc Ferrer i Guàrdia, IES Rascanya i IES Benlliure, i van compartir experiències com a lectors i com a docents de la poesia d’Estellés. L’acte va resultar molt enriquidor i posa de manifest el bon resultat de la col·laboració entre els centres educatius.

Plànol del metro LGTBIAQ+

Des de la Comissió d’Igualtat aprofitem un any més el tercer trimestre del curs escolar per a visibilitzar la comunitat LGTBIAQ+, aprofitant la data emblemàtica del 17 de maig (Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia).

En aquesta ocasió hem recreat al vestíbul de l’IES Benlliure un plànol gegant i tridimensional amb sis línies de metro en què cada color de la bandera LGTBIAQ+ representa una lletra del col·lectiu. Els objectius de la mostra han estat ensenyar el significat de conceptes clau com “Identitat de gènere”, “Expressió de gènere” i “Orientació afectivosexual”; posar la lupa en les diferents lletres del col·lectiu; i mostrar la diversitat en les maneres de ser, d’expressar-se i d’estimar.

A més, s’hi han exhibit diferents estacions de metro amb parada a totes les dates que fan visible el col·lectiu LGTBIAQ+ al llarg de l’any.

Graduació 2n Batxillerat

Com tots els anys per estes dates, familiars i professorat hem acompanyat a l’alumnat tots els grups de 2n de Batxillerat en el seu acte de graduació.

Una vesprada plena d’emocions que cap dels assistents oblidarem.

Enhorabona xics i xiques!