ERASMUS+
Declaració de Política Erasmus+
DECLARACIÓ DE POLÍTICA ERASMUS+
Des de la implantació dels estudis de formació Professional a l'IES Benlliure (València) l'any 2000, s'ha apostat per la internacionalització dels mateixos, primer participant en programes promoguts per l'administració autonòmica (FCT Europa) i posteriorment amb la participació a els programes Comenius i Erasmus.
Amb l'obtenció de la Carta Erasmus d'Educació Superior 2021-2027 (ECHE) el 2021, ens comprometem als principis que s'hi estableixen. Sent l'objectiu general de les actuacions d'internacionalització del centre: donar suport a l'aprenentatge permanent, el desenvolupament educatiu, professional i personal de l'alumnat i impulsar la cooperació amb altres institucions a l'Espai Europeu.
Entre els objectius específics pretenem:
- Crear xarxes de col·laboració i sinèrgies entre alumnat i personal de diferents països europeus.
- Contribuir a la creació d'una comunitat de joves i futurs professionals ben qualificats, amb habilitats i competències requerides al mercat de treball internacional.
- Impulsar el coneixement i lús de les diferents llengües europees per contribuir al desenvolupament personal i professional de l'alumnat i del professorat.
- Desenvolupar les competències del professorat facilitant lintercanvi de metodologies, experiències i coneixements.
- Millorar la qualitat i l'atractiu de l'educació dins de la formació professional
- Ser centre de referència europea per a rebre alumnes i personal docent.
D'acord amb les prioritats del programa Erasmus+
- Inclusió i Diversitat
- Transformació Digital
- Medi ambient i lluita contra el canvi climàtic
- Participació a la vida democràtica, valors comuns i compromís cívic
Les actuacions al centre se centraran en:
- Inclusió i Diversitat: Promovent i recolzant la participació de tots els estudiants, aplicant els principis de no-discriminació, igualtat d'accés i oportunitats per a tots els participants.
- Transformació Digital: Fomentant lús de les TIC i la comunicació amb organitzacions i centres educatius a nivell internacional.
L'ús d'aquestes eines digitals permetrà estar en contacte amb alumnat i professorat d'altres centres homòlegs i fer activitats didàctiques en equip.
- Medi ambient i lluita contra el canvi climàtic: involucrar els estudiants en activitats educatives i formatives que permetin canvis de conducta, conscienciació i participació a favor del desenvolupament sostenible.
- Participació en la vida democràtica, valors comuns i compromís cívic promovent el desenvolupament de valors europeus i la integració a l'entorn social .
Pel que fa a la difusió del programa Erasmus des del centre es realitzaran les accions següents:
- Publicació a la pàgina web del centre educatiu, de la Declaració de Política Erasmus (EPS), les convocatòries de participació i les formes de sol·licitud del programa.
- Xerrades informatives amb l'alumnat i el professorat.
- Participació en activitats de difusió que es duguin a terme fora del centre.
- Comunicats a premsa, quan es realitzin activitats Erasmus+ rellevants.
Implementació d'activitats Erasmus+ a la institució.
Entre les accions que pretenem dur a terme es troben:
Acció clau 1 : Mobilitat educativa de les persones. Tipus dacció: Mobilitat destudiants i personal d'Educació Superior.
- Mobilitat d'estudiants per a pràctiques: Desitgem continuar oferint a l'alumnat la possibilitat de realitzar les pràctiques formatives (FCT) en empreses a l'estranger, amb l'objectiu de millorar la inserció laboral dels alumnes, les seues competències professionals, lingüístiques i socials.
- Mobilitat de personal docent. Aquestes es realitzaran en centres homòlegs i en empreses de diferents països europeus, aportant noves perspectives i bones pràctiques, millorant així la qualificació del personal que repercutirà en benefici per a l'alumnat i el centre educatiu. També volem continuar sent amfitrions de personal i estudiants que vulguin realitzar una estada formativa o educativa al centre.
Acció clau 2: Cooperació entre organitzacions i institucions. Associacions per a la cooperació i intercanvis de pràctiques; Aliances per a la innovació. El nostre objectiu és continuar participant en projectes d'aquesta envergadura. Tenim una àmplia experiència en aquests projectes i a més, comptem amb una xarxa de socis europeus amb els quals és molt enriquidor poder desenvolupar-los. Volem continuar aprenent i compartint nous reptes.
Impacte que esperem obtenir
Amb la participació als programes Erasmus+ es produirà una millora en les accions formatives i educatives al centre, derivades de l'intercanvi d'experiències, la millora de competències lingüístiques i d'habilitats socials, el desenvolupament professional, el desenvolupament d'habilitats i actituds. Per mesurar aquest impacte , s'utilitzaran diferents eines com enquestes, grau d'inserció laboral, tot i tenint en compte la nostra experiència en projectes anteriors , podem afirmar que l'impacte més gran i potser el menys quantificable es produirà en l'alumnat en l'aspecte personal, millorant l'autoestima, autonomia i creixement personal, sent aquest creixement personal el que li acompanyarà en la seva trajectòria vital i és en aquest creixement vital en què creiem que radica l'essència Erasmus+.