Xarrada sobre ceguesa visual

Moment de l’exposició de la xarrada

Aquest matí hem tingut al centre una xarrada sobre la ceguesa i com abordar-la des d’un punt de vista educatiu. Al nostre centre tenim el suport d’un tècnic de la ONCE, el qual intervé i ens orienta als professionals sobre com abordar la inclusió en persones que presenten aquesta problemàtica.

Ha estat una xarrada molt productiva, ja que, se’ns han presentat diversos problemes concrets com ara com adreçar-nos a una persona cega, com conversar, com deambular correctament. El missatge que hem rebut suposa una proposta inclusiva des d’un punt de vista pràctic, tenint en compte la dificultat, però actuant amb criteris inclusius i normalitzadors.

Moment en el que s’ha simulat la deambulació

El contingut de la sessió ha versat sobre el concepte de ceguesa i els diferents tipus. Han estat interessants l’exposició des d’un punt de vista de la persona que pateix l’enfermetat. Per altra banda, se’ns han exposat les diferents tecnologies, tiflotecnologia, que hi ha per tal d’ajudar en la malaltia.

Aquesta sessió és la primera que rebem durant el present curs, però estan programades altres sessions més pràctiques per tal de conscienciar-nos i entrenar-nos en la mediació que suposa l’educació de persones amb baixa visió.