El curs 2022-2023, l’alumnat del CEIP Santa Águeda va treballar al voltant d’aquest ODS, per la necessitat de conscienciació de la població infantil de Benicàssim i les seues famílies sobre la presència de contaminació a les nostres platges. Intentar així donar visibilitat i implicar en la cura donada la riquesa de la vida submarina, de la
nostra mar Mediterrània i el reciclatge. Es va treballar tant a nivell d’aula com al laboratori STEAM i especialment mitjançant l’art, a l’atelier, tenint com a producte final una exposició artística a la Sala Escena de Benicàssim. I en què consisteix aquest objectiu?
InShot_20230625_113441300.mp4 (sharepoint.com)
Qué vam fer?
1. Activitats d’impacte a través de la visualització de vídeos i imatges del nostre planeta envoltats de plàstic, animals atrapats en xarxes de pesca i bosses de plàstic… L’impacte de la contaminació pels plàstics sobre les espècies, la biodiversitat i els ecosistemes marins.
2. Activitats d’investigació d’espècies marines com a balenes, tortugues, meduses, etc.
3. Activitats de cerca de nous projectes d’investigació com “GOJelly”, on la UE vol abordar tant el problema de les grans acumulacions de meduses, resultants del canvi climàtic, com el de la contaminació de l’aigua amb microplàstics.
4. Activitats artístiques realitzades en el nostre ATELIER a través del reciclatge, les textures, materials de rebuig, on recreem eixe llenç marí
: • Animals marins en 3D• Silueta d’una balena formada amb material reciclat i sobreposat.
• Llenços d’espècies marines realitzades amb taps reciclats.
• ART CUBE on es recreen els corrents marins, l’espuma de les ones, els diferents tons de blau, on tot es fusiona a través del so i la llum.
• Atelier de moda, plàstic i sostenibilitat per a aconseguir un món menys contaminat