REVISTA ASTRONOMIA (N.º 255, setembre 2020) A LA BIBLIOTECA CEFIRE CTEM

Va arribar setembre i, amb ell, la volta a les classes; volta que enguany està sent molt complicada i atípica, a causa de la situació excepcional que estem vivint amb la crisi del coronavirus. Però al CEFIRE CTEM i a la seua biblioteca, estem amb vosaltres per a ajudar-vos a adaptar-vos a esta nova realitat tant en l’aula com fora d’ella. Per això, tornem amb l’últim número publicat de la Revista Astronomia (setembre 2020) perquè no t’ho perdes i ens envies un mail si t’interessa algun article, t’ho enviarem al teu correu electrònic el més prompte possible.

A banda de les seccions habituals que ja coneixem, destacarem en aquest número aquestos tres articles: Astrofísica “low cost” (projecte d’investigació per a estudiar meteoroides durant el seu procés d’entrada en l’atmosfera terrestre), Aberraciones ópticas I: La aberración esférica (per la seua importància en l’observació astronòmica, s’inicia una sèrie sobre aberracions òptiques amb una de les més conegudes: l’aberració esfèrica) i El futuro llega al Museo Lunar (el renovat Museu Lunar de Fresnedillas manté viva la història de la participació espanyola en les missions Apollo, s’actualitza integrant noves tecnologies, incorporant Realitat Augmentada i estrenant tallers i visites, presencials i online).

Però, sobretot volem ressaltar la importància en aquesta publicació de setembre de la secció dedicada a les “Dones a l’astronomia”, en aquesta ocasió a la genial astrofísica Sandra Faber, amb l’article: Sandra Faber: la samurái de las estrellas. Gràcies a aquest article coneixerem un poc més sobre la trajectòria d’aquesta magnífica dona que, en l’any 1986 i junt amb altres sis astrofísics coneguts com els Set Samurais, anunciava un resultat sorprenent que va canviar la visió de la cosmologia per sempre. Sandra Faber va ser la líder d’aquestos samurais (o la investigadora principal de la col·laboració), els seus estudis fundacionals sobre l’estructura, dinàmica i evolució de les galàxies van ajudar a establir els principis de la cosmologia moderna i la comprensió actual de l’univers en les escales més grans.

Pots mirar el sumari i demanar-nos més informació sobre la revista al correu electrònic: biblioctem@gva.es

Descarrega’t el sumari pdf ací

Sumari ASTRONOMIA (Nº 255, setembre 2020)