Visita a les mostres “Les fosses del Franquisme”

Alumnat de 2n de Batxillerat van acostar-se al projecte “Les fosses del Franquisme” mitjançant la realització d’una visita guiada a càrrec dels responsables del projecte d’Aula de la Memòria Democràtica. En concret, van endinsar-se en l’ exposició “Arqueologia de la Memòria. Les fosses de Paterna” -organitzada pel Museu de Prehistòria de València-, que és una aproximació a les fosses comunes del franquisme des de la perspectiva arqueològica i a través d’un cas d’estudi concret: el cementeri municipal de Paterna, on hi ha documentades més de 150 fosses i almenys 2.237 persones assassinades per la dictadura entre 1939 i 1956.

D’altra banda, també van veure la mostra “2238 Paterna. Lloc de perpetració i memòria” -organitzada per L’ETNO (Museu Valencià d’Etnologia)-, i que permet acostar-se a les exhumacions contemporànies de les fosses de víctimes del franquisme des de l’antropologia social.

Cal assenyalar que aquesta activitat ha sigut organitzada pel Departament d’Història, que està treballant la memòria democràtica des de diverses perspectives i amb diversos nivells al llarg del curs.