El Ferrer i Guàrdia participa en una iniciativa pionera sobre la repressió franquista de la dona a València

L’alumnat de 4t d’ESO ha participat els dies 7 i 8 de març en una nova ruta de la València sota el franquisme dedicada especialment a la vida de les dones. Aquesta activitat ha estat organitzada com a projecte pilot amb l’alumnat del nostre IES per  Esther López i Joan Salazar, responsables de l’Aula Didàctica de Memòria Democràtica de la Generalitat Valenciana. 

Gràcies a aquesta activitat organitzada pels departaments d’Educació Física i Geografia i Història, el nostre alumnat ha pogut conéixer el paper que es va atribuir a les dones durant la dictadura, què va ser el Patronato de protección a la Mujer;  la Sección Femenina, qui va ser Manuela Solís Clarás o que famoses escriptores com Elena Garro, Luisa Carnés i Dorothy Parker van ser a València durant la Guerra Civil. 

Al Museu de la Ciutat, seu del Ministeri de Sanitat a la València capital de la República, l’alumnat va saber que Federica Montseny va ser la primera dona ministra en una democràcia europea.  

Aquesta activitat format part del seguit d’iniciatives curriculars que duu a terme el departament de Geografia i Història per a recuperar la memòria democràtica, la qual engloba totes les accions dirigides a esclarir, divulgar i reparar les vulneracions dels drets humans comeses durant la Guerra Civil i les quatre dècades en què els valencians i valencianes van viure sota la dictadura franquista (1939-1975). 

Al següent enllaç podeu consultar la ruta feta per l’alumnat: 

https://portal.edu.gva.es/memoriademocratica/wp-content/uploads/sites/1919/2024/03/Ruta_dones.pdf