S8A-CiberseguretatV

logociber_blv2

S8AonSecurity

Aquest blog sorgeix com un canal de comunicació de les activitats més rellevants desenvolupades en el Curs d'Especialització en Ciberseguretat que s'imparteix en el nostre centre. Les publicacions podran versar sobre articles d'actualitat, continguts tècnics derivats dels mòduls formatius, opinions d'experts que participen en ponències, etc.

L'objectiu és conscienciar i sensibilitzar en matèria de ciberseguretat, divulgant informació i coneixement dels riscos i amenaces als quals estem exposats, fomentant al seu torn les bones pràctiques en seguretat i privacitat de la informació.

La participació en aquest blog és oberta a qualsevol interessat en aspectes relacionats amb la ciberseguretat.

Cibval3

Fase Classificatòria

Un any més, alumnat de l'IES Severo Ochoa està participant en el campionat nacional de ciberseguretat organitzat per la Guàrdia Civil.

En aquesta edició hem batut rècords! El dimecres 3 de novembre, a la nostra aula innova, 24 alumnes i alumnes procedents de cicles formatius AGAFAR, DAW, DAM i del CE en Ciberseguretat, s'han enfretado durant quasi tres hores a reptes en les disciplines d'Hacking ètic, jurídica digital i comunicació d'incidents.

L'objectiu principal era el formatiu, però ens complau comunicar que diversos grups segons la classificació temporal passaran a semifinals.

Finalment, indicar que en breu es crearà un curs obert als participants on els docents i mentors (empreses), proposaran nous reptes formatius amb l'objectiu de millorar habilitats i acostar-nos al món empresarial de la ciberseguretat.

 

  • QuanticPNG - Rafael Niñales, Sebastian Cardona.
  • S8AGeeks - Jorge Mariño, Alba Soriano, Layla Montesinos, Alberto García.
  • HackingT0R - Adrian Climent, Miguel Quereda, Ismael Molina, Guillermo Ribera, Alejandro Ballesta.
  • Ctrl+Z - Ivan Cabrera, Daniel Cabrerizo, Miguel Llabell, Alejandro Ferrer, Carlos Ivan Alcaráz.
  • OchoaRiders - Sergio Belmonte, Daniel Saez.
  • - Ruben Espinosa, Andres Sánchez, Paco Alberde, Jesús González, David Pagan.
  • Participació individual - Giorgi Megutnishvili

Professor especialista coordinador de l'acció - José González (j.gonzalez@edu.gva.es)

ELS NOSTRES MENTORS

Curs Ciberseguretat en l'I.E.S. Severo Ochoa

Orientación Educativa y Vocacional

Higinio Gutiérrez
hf.gutierrez@edu.gva.es

Coordinador del Curs d'Especialització en Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació

Em complau anunciar la posada en marxa en el nostre centre, del Curs d'Especialització en Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació.
Dia rere dia estem observant com en les nostres vides quotidianes recorrem cada vegada més a les tecnologies digitals que fàcilment es converteixen en indispensables i pròximes. També ressonen les grans xifres de dades i d'informació que circula globalment.

Davant aquests nous reptes sorgeix la necessitat d'educar i conscienciar-nos com a usuaris, coneixent els riscos i els avantatges d'aquests avanços digitals. No sols n'hi ha prou amb conéixer la manera d'utilitzar una aplicació, també és necessari saber les conseqüències i repercussions que té el seu ús.

La formació que s'ofereix en el Curs d'Especialització en Ciberseguretat en Entorns de les Tecnologies de la Informació que ara iniciem en el Severo Ochoa, pretén establir una base educativa per a traslladar aquests coneixements al teixit social i empresarial.

L'alumnat rebrà una formació eminentment pràctica i aplicada, basada en metodologies participatives i d'investigació, amb l'objectiu d'endinsar-se en les dinàmiques que faciliten la proposta de mesures de detecció, resposta i prevenció incorporades al desenvolupament de productes i serveis. A més es donaran a conéixer les bases jurídiques i de normativa de seguretat que afecten la informàtica i al maneig d'eines per a esclarir incidents en qualsevol entorn.

Estem convençuts de l'èxit i l'acceptació que aquest curs d'especialització tindrà en el món laboral.

h.
Python
h.
Anàlisi Forense
h.
Bastionado de sistemes i xarxes
h.
Incidents + Normativa
h.
Posada de Producció Segura