ABPv

cabecera ABP

L'aprenentatge basat en projectes és una metodologia de gran èxit que permet als alumnes adquirir els coneixements i les competències clau al segle XXI mitjançant l'elaboració de projectes que donen resposta a problemes de la vida real. Des del 2008 s'aplica aquesta metodologia a tots els grups de 1r ESO, cosa que ens ha convertit com a centre de referència de la Comunitat Valenciana. El curs 2021-2022 s'utilitzarà per primera vegada a tots els grups de 2n ESO.

Els continguts educatius es divideixen en diferents projectes al llarg del curs acadèmic. Cada projecte comença amb una activitat inicial motivadora per captar l'atenció de l'alumnat, i finalitza amb l'elaboració d'un producte final. De manera diària els alumnes treballen de manera cooperativa en grups heterogenis, i ells mateixos són els responsables del seu propi procés d'aprenentatge, per la qual cosa la seva repercussió no és només acadèmica, sinó també social i personal.

LA HISTÒRIA EN UN CÒMIC!

9 de February de 2022

Aquest nou viatge ens endinsa en l’última etapa de l’edat mitjana, passant per la pesta negra, fins a arribar a l’edat moderna, i tot a través del còmic i els inicis del cinema. I que millor manera que amb la visita del gran il·lustrador Ulises Ponce. Aquesta setmana l’alumnat ha tingut el plaer de realitzar … Read more

Around the World

19 de December de 2021

Els nostres alumnes de 1r de l’ESO estan acabant el segon projecte anomenat “Around the World”. Han après el mètode científic, han disseccionat una clòtxina, construït una casa per a ocells i moltes coses més!

Setmana d’acollida

20 de September de 2021

Tot l’alumnat de 1r ESO ha començat el curs acadèmic amb una primera setmana d’acollida. L’alumnat rep les primeres pinzellades del que significa formar part de la família de l’IES Severo Ochoa, es familiaritzen amb les primeres estructures d’aprenentatge cooperatiu i es forgen les primeres amistats. Acabem la setmana amb una Yinkana pel centre històric … Read more