Taller de conscienciació mediambiental amb rèptils i amfibis

Taller de conscienciació mediambiental amb rèptils i amfibis

El passat 30 de gener, l’alumnat de 1r i 3r d’ESO va realitzar un taller de conscienciació mediambiental amb rèptils i amfibis organitzat pel departament de Biologia i Geologia. De la mà de l’especialista José María Soriano, l’alumnat va poder interactuar amb diverses espècies de rèptils i amfibis, com ara tortugues o, fins i tot, una pitó, guardant en tot moment les mesures de seguretat pertinents.

A més d'aprendre les característiques bàsiques de diferents animals, es van tocar temes com la responsabilitat que suposa cuidar un animal com aquests. De vegades, una persona pot adquirir aquest tipus d’animal sense valorar les conseqüències que pot portar aquesta decisió, ja que té una conducta molt diferent de la de mascotes com els gossos o els gats. Els rèptils i amfibis no interactuen amb els humans de manera “afectiva” i, per tant, molts propietaris acaben abandonant-los (amb el corresponent perjudici per al medi ambient) o no els cuiden bé i finalment moren. Per la qual cosa resulta més prudent no adquirir aquestes espècies com a mascotes.

En definitiva, va estar una jornada enriquidora i molt interactiva que es va poder realitzar gràcies a l’ajuda rebuda mitjançant del programa PROA+ per a l’augment de la qualitat, l'equitat i la igualtat d'oportunitats a l’educació obligatòria.