Activitats en el Museu de la Informàtica

L’alumnat de l’assignatura d’informàtica han participat en activitats que organitza el Museu d’Informàtica de la Universitat Politéctica de València.

L’alumnat de 2ºESO van programar un videojoc en Scratch utlitzant el pensament computacional tal com fa una enginyera informàtica des del seu disseny i concepció.

L’alumnat de 4ºESO, des d’una prespectiva totalment pràctica, van conéixer alguns dels mètodes més coneguts i enginyosos d’encriptació de missatges. Sense perdre de vista la perspectiva històrica, l’activitat va donar a conéixer què podem fer en el dia a dia per a augmentar el nivell de la nostra privacitat en internet.

Finalment l’alumnat de 1ºBatxillerat van realitzar un taller on combina la programació en la plataforma Makecode (amb un llenguatge per blocs similar a Scratch) i la interacció amb el món físic a través de la xicoteta computadora programable micro:bit. Els alumnes es van divertir dissenyant i programant jocs en els quals intervenen acceleròmetres, sensors de temperatura, leds i so.

Això si, se’ns exigia una Entrada Sostenible en forma de RAEE (Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics) com un mínim gest amb el futur del nostre planeta, on aprofitem per a retirar ferralla informàtica d’equips vells.