SERVICIS EN RESTAURACIÓ
FAMÍLIA PROFESSIONAL: Hoteleria i Turisme
Grau Mitjà: 2.000 hores
COM S’ACCEDEIX
Accés directe:
- Graduats en Educació Secundària Obligatòria.
- Titulats de Formació Professional de primer grau (Tècnic auxiliar).
- Titulats de Formació Professional de grau mitjà (Tècnic).
- Tindre el 2n de BUP aprovat.
- Haver superat el segon curs del primer cicle experimental de reforma dels ensenyaments mitjans.
- Haver superat, dels ensenyaments d’Arts Aplicades i Oficis Artístics, el tercer curs del pla de 1963 o segon de comuns experimental.
- Altres titulacions equivalents a efectes acadèmics.
Accés a través de prova:
- Sense complir cap dels requisits acadèmics d’accés directe, tindre dèsset anys d’edat o complir-los durant l’any en curs, i superar la corresponent prova d’accés.
QUINES OCUPACIONS POTS EXERCIR
- Cambrer de bar cafeteria o restaurant.
- Cap de rang.
- Empleat d’economat d’unitats de producció i servici d’aliments i begudes.
- Bàrman.
- Ajudant de boteller.
- Auxiliar de servicis en mitjans de transport.
MÒDULS PROFESSIONALS
Primer curs:
- Operacions bàsiques en bar cafeteria.
- Operacions bàsiques en restaurant.
- El vi i el seu servici.
- Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
- Anglés.
- Formació i orientació laboral.
- Horari reservat per al mòdul impartit en anglés.
Segon curs:
- Servicis en bar cafeteria.
- Servicis en restaurant i esdeveniments especials.
- Ofertes gastronòmiques.
- Tècniques de comunicació en restauració.
- Empresa i iniciativa emprenedora.
- Horari reservat per al mòdul impartit en anglés.
- Formació en el Centres de Treball: 380 hores
TITULACIÓ QUE S’OBTÉ
L’alumnat que obtinga la titulació podrà accedir als estudis de Batxillerat.
O continuar altres estudis de Formació Professional.
TITULACIÓ EQUIVALENTS
- Conforme la norma vigent, tenen els mateixos efectes professionals les titulacions següents
- Tècnic Auxiliar en Servicis, branca Hostaleria i Turisme. (FP1)
- Tècnic Auxiliar en Hostaleria-Restaurant-Bar, branca Hostaleria i Turisme (Mòdul Experimental de Nivell 2).
- Conforme la norma vigent, tenen els mateixos efectes professionals i acadèmics les titulacions següents
- Tècnic en Servicis de Restaurant i bar (LOGSE)
Per a més informació consultar
CUINA I GASTRONOMIA
FAMÍLIA PROFESSIONAL: Hoteleria i Turisme
Grau Mitjà: 2.000 hores
COM S’ACCEDEIX
Accés directe:
- Graduats en Educació Secundària Obligatòria.
- Titulats de Formació Professional de primer grau (Tècnic auxiliar).
- Titulats de Formació Professional de grau mitjà (Tècnic).
- Tindre el 2n de BUP aprovat.
- Haver superat el segon curs del primer cicle experimental de reforma dels ensenyaments mitjans.
- Haver superat, dels ensenyaments d’Arts Aplicades i Oficis Artístics, el tercer curs del pla de 1963 o segon de comuns experimental.
- Altres titulacions equivalents a efectes acadèmics.
Accés a través de prova:
- Sense complir cap dels requisits acadèmics d’accés directe, tindre dèsset anys d’edat o complir-los durant l’any en curs, i superar la corresponent prova d’accés.
QUINES OCUPACIONS POTS EXERCIR
- Cuiner.
- Cap de partida.
- Empleat d’economat d’unitats de producció i servici d’aliments i begudes.
MÒDULS PROFESSIONALS
Primer curs:
- Preelaboració i conservació d’aliments.
- Tècniques culinàries.
- Processos bàsics de pastisseria i rebosteria.
- Seguretat i higiene en la manipulació d’aliments.
- Formació i orientació laboral.
- Horari reservat per al mòdul impartit en anglés.
Segon curs:
- Ofertes gastronòmiques.
- Productes culinaris.
- Postres en restauració.
- Empresa i iniciativa emprenedora.
- Horari reservat per al mòdul impartit en anglés.
- Formació en Centres de Treball: 380 hores.
TITULACIÓ QUE S’OBTÉ
L’alumnat que obtinga la titulació podrà accedir als estudis de Batxillerat.
O continuar altres estudis de Formació Professional.
TITULACIÓ EQUIVALENTS
- Conforme la norma vigent, tenen els mateixos efectes professionals les titulacions següents
- Tècnic Auxiliar en Cuina, branca Hostaleria i Turisme. (FP1)
- Tècnic Auxiliar en Hostaleria-Cuina, branca Hostaleria i Turisme. (FP1)
- Conforme la norma vigent, tenen els mateixos efectes professionals i acadèmics les titulacions següents
- Tècnic en Cuina. (LOGSE)
Per a més informació consultar